eo za DRUŽINICO

  • PROTI VSEM ŽUŽKOM je učinkovita mešanica TERRASHIELD (15 eter.olj v frakcioniranem, tekočem kokosovem olju) - sebi ga lahko mažeš direktno na kožo, za otročke je fino na 1dcl dodati kakih 10 kapljic in jih presprejati, ne pušča madežev na oblačilih, drži do 6 ur. Lahko ga ob komarjastih večerih kaneš 3-4 kapljice v difuzor na mizico na balkonu. Na morju s seboj nisem imela difuzorja in me je popikalo da joj, sem imela kot homemade alternativo samo krožniček in toplo vodo in par kapljic te mešanice, pa je bilo premalo. Bi se mogla premazati. Pač je potrebno prilagajati dani situaciji in nadlegi insektov. Limonska trava in sivka povečata moč tega olja.
  • PIKI INSEKTOV: eo SIVKE zelo lepo pomirja pike insektov, še bolje eo ČAJEVEC. Namažemo kar direktno na pik večkrat dnevno. EO KADILNA BOSVELIJA (frankincense) je priročna ob močnejši reakciji.
  • ZA POŠKODBE (ranice, odrgnine) lahko na prasko direktno kapneš eo SIVKA. Če je udarnina, EO POPROVA META, ta hladi, lahko tudi mešanico EO DEEPBLUE. 
  • ZA BRADAVICE: EO ORIGANO - enako kot EO ČAJEVEC in še močnejši. 

  • PREBAVNE TEŽAVE: ob zaprtju, krčih, nasploh bolečinah, driski - mešanica eo DIGESTZEN. Za prvo pomoč ponavadi zadostuje tudi EO SIVKE. 
  • OB PREHLADIH, PODPORA DIHALNIH POTI: mešanica eo BREATHE - zelo učinkovita mešanica, maže se po podplatkih, prsih, na zgornji del hrbta, zatilje, pod nos ali spušča v prostor v difuzorju . Če mešanice ni, je prva pomoč učinkovit atudi z EO POPROVA META. Oboje lahko pri večjih otrocih in odraslih tudi kot inhalacija. 
  • OB BOLEZNI, DVIG IMUNSKEGA SISTEMA: mešanica EO ONGUARD - uporaba v difuzorju (3-4 kapljice), pri odraslih tudi mažemo, uživamo. Učinkovito je prav tako EO ORIGANO. Na med lahko kanemo EO LIMONE - za dvig imunskega sistema (očiščuje, antioksidant), malčkom mažemo na podplatke. 
  • POMIRITEV: EO SIVKA - se namaže na podplatke ali kar na vzglavnik pred spanjem za bolj sladek sen ali pa lahko spušča v prostor v difuzorju, tudi čez dan ob nemirnih časih :)
  • UNIVERZALNO ČISTILO: EO LIMONE  - nekaj kapljic v navadni kis za čiščenje stekla ali uporabimo samega za vodni kamen in poliranje kovinskih, kamnitih, keramičnih površin. Tudi za odpravljanje smradu iz omar, čevljev. Zelo dobro čistio je tudi EO ČAJEVEC  - s sodo bikarbono za čiščenje wc školjke, lahko pa tudi s soljo kot zobna pasta :) 
  • NAJBOLJ PRIMEREN KOMPLET: Family Physician Kit (po 5ml stekleničke 6 različnih eo sivka, čajevec, limona, poprova meta, origano, kadilna bosvelija in 4 različne mešanice eo DeepBlue, Breathe, DigestZen, OnGuard), res je zgovorne cene, ampak je multi uporaben za vse kar se ti lahko zgodi s pikci pokci in tabo: Z malo uvoda in spoznanja učinkovin oljčkov je vreden vsakega centa - univerzalna lekarna eteričnih olj. 

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.