PREPROST DOMAČI SLADOLED

Tokrat v ospredju ne bo eterično olje, čeprav je za mano kar pester dan testiranja eteričnih olj kot alternativa našim ˝klasičnim˝čistilom. O tem z veseljem spišem sestavek enkrat v naslednjih dneh.

Navdih za hitri sladoled sem dobila včeraj na BoobeeFoodee (odlično za vse mamice, ki ne vedo kaj bi danes skuhale svojemu dojenčku ali malčku) in v FB skupini Naravno otroštvo. Eteričnih olj tokrat nisem uporabila, me pa že mika nekaj receptov (banana + eo sivka + rastlinsko mleko; mango + eo limone..; banana + grenki kakav + eo poprove mete). Če bi si rastlinsko mleko radi naredili sami, zopet priporočam BoobeeFoodee ;) Meni je zaenkrat uspelo narediti le riževega, najbolj enostavnega :)

RECEPT  za DOMAČI SLADOLED (brez dodanega sladkorja, vegansko; za 6-8 kepic)


POTREBUJEŠ:
  • 3 manjše zrele banane (narežeš na kolutke in postaviš v zamrzovalnik večer poprej) - pred uporabo razdelimo na dva dela.
  • zrel avokado
  • skodelico malin in gozdnih jagod (jih je padlo nekaj v košarico ob nabiranju z domačega vrta)
PRIPRAVA sladoleda avokado - banana
Olupljen in na koščke narezan zrel avokado spasiramo s paličnim mešalnikom (ali mikserjem) v gladko maso. Počasi dodajamo večer poprej zamrznjene kolutke banane. Dodamo jih le polovico (ostalo bo za drugi recept). Če je zmes pregosta dodamo nekaj žlic mleka, jogurta, sadnega soka. Pretresemo v primerno posodico in postavimo v zamrzovalnik za 30 min. 

PRIPRAVA sladoleda maline, gozdne jagode, banana
Maline in gozdne jagode pretlačimo ali spasiramo s paličnim mešalnikom (ali mikserejem). Počasi dodajamo drugo polovico kolutkov večer poprej zamrznjene banane. Pretresemo v primerno posodico in postavimo v zamrzovalnik za 30 min. Ta zmes je bila pri meni malo bolj tekoča kot tista z avokadom. 


Po 30 min vzamemo obe vrsti sladoleda iz zamrzovalnika in postrežemo. Hitra priprava, okusi odlični, sladko pa zaradi banan popolnoma dovolj. Pa kaj če je deževen dan! Komaj čakam da poizkusimo še druge variante! Dober tek!


Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.