MENOPAVZA in primerna eo

MENOPAVZA (splošno)

Vir fotografije


Olja in mešanice: mešanica eo ClaryCalm oz. Solace (uravna hormone in ureja simptome PMS-a: na osnovi eter. olj muškatne kadulje, sivke, bergamotke, rimske kamilice, cedre, Ilang Ilang, pelargonije, koromača, semen korenja, palmarosa, vitex)
Primerni tudi mešanica eo Balance, eo bergamotka, eo muškatna oz. žajbljeva kadulja (Clary Sage), eo cipresa, eo poprova meta, eo rimska kamilica, mešanica eo Serenity.
Ostalo: Life Long Vitality supplements, Phytoestrogen Lifetime Complex in  Women's Bone Nutrient Complex
Opcijsko: eter. olja bazilika, koromač, geranija, sivka, timijan, divja pomaranča, Ilang Ilang.


Priporočen protokol:
Phytoestrogen Lifetime Complex capsules – kot dodatek za uravnavanje hormonov ženske v vseh obdobjih življenja. Perimenopavza (pred meno) 1-2 kapsuli dnevno sredi obroka, post-mena pa 2 kapsuli dnevno sredi obroka.
Life Long Vitality supplements – dosledno zagotavlja temeljno podporo za hormonsko ravnovesje.
ClaryCalm/Solace – uravnava hormone in ureja simptome hormonskega neravnovesja. 1-2 kapljici na podplate in na točke izpostavljenih žil (kjer močan pulz): na zadnji del vratu, sence in/ali inhalirati aromo. Za menstrualne bolečine 3-5 krat porolaj po trebuhu. V primeru preobčutljivosti ga priporočajo razredčenega s frakcioniranim kokosovim oljem. Nikakor ne sme priti v stik s sluznico (oči, usta, uho, genitalije), ne uporablja se ga v času nosečnosti ali dojenja!
Women's Bone Nutrient Complex -  je mešanica vitaminov in mineralov bistvenih za zdravje kosti. Tako mlajše kot odrasle ženske 4 kapsule dnevno s hrano.

DODATNA POMOČ

ZMANJŠANJE STRESA
Olja in mešanice: mešanica eo AromaTouch, mešanica eo Balance, eter.olja bergamotka, citrusi, olja iglavcev, mešanica eo Elevation, eo kadilna bosvelija (Frankincense), sivka, rimska kamilica, sandalovina, mešanica eo Serenity, eo Ilang Ilang.
Priporočen protokol: 2-3 kapljice sandalovine ali zmešaj po 1 kapljico tako bergamotke kot kadilne bosvelije in rimske kamilice. Namaži na podplate, na zadnji del vratu, sence in/ali inhaliraj.
AromaTouch tehnika naj bi bila opravljena 1-2. mesečno dosledno in redno. Po potrebi pogosteje.

OBLIVANJE
Olja in mešanice:  mešanica eo Balance, eter. olja citrusi, muškatna kadulja, pelargonija, poprova meta, mešanica eo ClaryCalm/Solace
Priporočen rotokol: Poprova meta je odlična za ohlajanje – po podplatih zvečer, tudi na zadnjem delu vratu, na prsih. Nekatere imajo rajši razpršilo z vodo za lažjo aplikacijo. Druge pa rajši uporabljajo ClaryCalm dodatno na gležnjih. Na gležnje lahko daš tudi ostala našteta olja.

UTRUJENOST
Olja in mešanice:  eter. olja ingver, poprova meta, jelka (White Fir).
Izdelki na osnovi eteričnih olj: Live Long Vitality supplements, Mito2Max.
Priporočen rotokol: : Live Long Vitality supplements povrne energijo. Ingver, poprova meta in jelka posamezno ali skupaj delujejo poživljajoče. Poprova meta in jelka se lahko inhalirata ali namažeta na sence, ingver pa lahko namažemo na kožo na območju jeter in nadledvičnih žlez (slednje pomaga nekaterim).

NESPEČNOST
Olja in mešanice: eter. olja sivka, rimska kamilica, mešanica eo Serenity.
Protokol: inhaliraj, topično (na kožo) ali na vzglavnik pred spanjem.

ZA DVIGOVANJE PROGESTERONA produkt Phytoestrogen Lifetime Complex (baza eter. olja soja, laneno seme, granatno jabolko) – 1-2 kapsuli na dan ob jedi za pred-meno, post mena 2 kapsuli  na dan med jedjo. 

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.