MOJ TAJIN S PIŠČANCEM, LIMONO IN OLIVAMI (2-3 osebe)

SESTAVINE: 350g piščančjih beder, pest zelenih ali črnih oliv, 3 žlice oljčnega olja, 1dcl vode. 
Limono prerežemo po dolgem na 4 krhlje in zunanjo lupino lepo olupimo in shranimo. Notranje meso potrebujemo za naslednje.

MARINADA za piščanca: drobno sesekljana čebula, sesekljano meso ekološke limone (brez pešk in brez ovitkov krhljev), žlica sesekljanega svežega koriandra (jaz ga ne maram ravno in uporabim svež peteršilj), 2 drobno sesekljana stroka česna, žlička mletega ingverja, pol žličke mletega popra, četrt žličke zdrobljenega žafrana, pol žličke kurkume, pol žličke soli, žlička zmehčanega masla. Pa seveda na novo preizkušeno: dodana kapljica eo limone. Vse skupaj dobro premešaš.


PRIPRAVA: Piščanca pregnetemo z marinado in ga postavimo v hladilnik vsaj za vsaj 2h (še bolje čez noč). Pečico segrejemo na 190C. V tajin dolijemo oljčno olje, dodamo bedrca, jih prelijemo z vodo, potresemo z olivami, po vrhu z rumenim delom navzgor razporedimo 4 olupke limone in pokrijemo s pokrovom. Pečemo 1h30min. Postrežeš s kruhom ali kuskusom. Pa dober tek!


TRIKI: jaz goljufam in tajina ne kuham na malem ognju kot maročani, temveč ga postavim na drugo spodnjo rešetko pečice. Če posode tajin nimaš, vzameš kovinsko posodo in jo v času kuhe na ognju prekriješ z alufolijo, da se bo vse skupaj lepo dušilo.

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.