TRI MUHE NA EN MAH

Če tole ni pravi dōTERRA nedeljski večer. Najine noge so mehke kot dojenčkove, sprejka za afte zopet pripravljena in boleča vrhnja vretenca dragega lepo prepojena s pravo mešanico. Tako lepo diši, da difuzorja sploh ni potrebno vklapljati ;)

Pred časom sem zasledila mnenje uporabnice eteričnih olj dōTERRA, ki je preizkusila sledeči recept zaTRDO KOŽO NA NOGAH. ˝A veš, tisto ko je že razpokano ko puščavski wadi..!˝ Nič kaj prijetno ni bilo videti, sledeči recept ponovljen 5 dni zapored, pa je, kot je bilo videti na sliki, več kot očitno pomagal.


KOPEL IN NEGA ZA PETE
V toplo kopel stresite 2 pesti soli in dodajte nekaj kapljic eo poprove mete. Namakajte 30 min in z negrobo krtačko, strgalom odstranite zdaj zmehčano kožo. Stopala osušite in premažite z 1-2 kapljicami eo limone. Sama sem receptek dopolnila (zamenjala sol) še s prijaznim darilcem turistične agencije s katero sodelujem (močno sumim da je za pripravljeno solno kopel kriva naša Marjeta W. ;) ). In voilà, najine nogice so že po tem večeru ne samo mehke, opojno dišeče, ampak tudi kot da bi prišla iz noro sproščujoče masaže.


Moj dragi muc ima na žalost zopet AFTE, moj zvarek pa mu je pošel. Zadnjič sem po principu ˝manj je več˝ poizkusila v 30ml destilirane vode namešati le 2 kapljici eo poprove mete in 2 kapljici eo klinčkov. Namen je bil narediti ustno vodo in blago razkužilo za pogoste afte v enem. Danes sem že bolj pogumno v isto količino vode prilila 4 kapljice eo limone, 4 kapljice eo poprove mete, 4 kapljice eo klinčkov in 2 kapljici eo čajevca. Afte, pazite se!


Pa kot da to ni dovolj, ga je zopet pričelo grabiti v gornjih vretencih. Alarm! Da ne bo šlo zopet naprej na ramena in vrat.. rešila ga bo, upam, pravkar vmasirana mešanica eo DeepBlue.

Za kulinarično razvajanje s paello in postrvjo na posteljici najine domače blitve in korenja sem mu ta vikend res hvaležna. Pa še za najin vrtiček bolj pogosto lepo skrbi kot jaz.. Potem ga pa reveža takle doleti. Dobro da mu lahko povrnem s temi malenkostmi ;)Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.