DIGESTZEN

Pomaga pri vseh prebavnih težavah, pomirja slabost.

SESTAVINE: eterična olja ingverja, koriandra, komarčka (vsa 3 eo pomirjajo prebavne motnje in slabosti), pehtrana, kumine, poprove mete, janeža (vsa 4 eo pomagajo uravnati prebavne motnje).


TOPIČNO (na kožo)
 • ZAPRTJE, DIAREJA, TREBUŠNI KRČI in BOLEČINE, ZGAGA: 1-2 kapljici na obolelo mesto na trebuhu. Pri dojenčkih 1 kapljico na 1 žlico baznega olja, vmasiramo na podplate ali okoli popka v smeri urinega kazalca.
 • POTOVALNA SLABOST (avto, letalo): 1-2 kapljici trebuh pred potovanjem.
 • PLENIČNI IZPUŠČAJ: 1 žlica baznega olja, 1 kapljica sivke in 1 kapljica DigestZena, vmasiramo na obolelo mesto.
 • OB PRAZNIČNIH POJEDINAH, PIKNIKIH: lahko si jo vmasiramo na roke, da se pospeši prebava.
 • NA POTOVANJU (kjer hrana zelo različna od naše): za tiste, ki ste bolj občutljivi – vmasirate na trebuh, če začutite da vam je hrana obležala oz. se pojavi zgaga (npr. ob pekočih jedeh v Aziji).

INTERNO
 • Pri vseh zgoraj omenjenih težavah (odrasli): 1 kapljico v kozarcu vode ali v kapsuli.
 • NAPAD ŽOLČNIH KAMNOV: 2-3 kapljice in 1 kapljico eo limone v čajno žličko oljčnega olja, 3 x dnevno (na 1 do 8h).

V PROSTORU
 • OB SLABOSTI (tudi nosečnice): 3-4 kapljice 20 min v difuzorju v prostoru kjer se nahajate. 

15ml

Komentarji

 1. IZKUŠNJE: na srečo ni bilo velikokrat tako hudo da bi ga morala uporabit, ampak umilil prebavne krče najine komaj par mesečne pikice.

  OdgovoriIzbriši
 2. Kje pa se to olje lahko kupi? Ce prav razumem, so to zmesana razlicna etericna olja? Za masazo lahko to eno kapljico (za dojencka) kapnem v olivno olje in masiram trebuscek?

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.