FRAKCIONIRANO KOKOSOVO OLJE

Včasih bi radi zamešali svoja eo v kokosovo olje in ga dali v roll-on, v stekleničko s šprico , pa se bojimo da se bo pod 24 st.Celzija zopet strdil.

Ravno v ta namen je najboljša izbira FRAKCIONIRANO (TEKOČE) KOKOSOVO OLJE – Cocos nucifera (Fractionated Coconut Oil), ki odlično redči eterična olja!


LASTNOSTI: Je lahko, prozorno olje (nima barve), ne pušča madežev na tekstilu, se zelo hitro vpije in je zelo primerno za masažo, kože ne masti in ne maši por, kože ne draži, jo prijetno zmehča, nima dodatnega vonja, je stabilno in ima dolg rok trajanja, vsaj 5 let.

NAMEN: Odlično je za izdelavo krem, balzamov, losjonov, masažnih olj in je krasna osnova za podlago tekočih parfumov. Lahko ga dodamo tudi drugim baznim oljem (mandljevo, olej grozdnih peš, jojoba olje,..), da izdelku podaljšamo rok uporabe.

RAZMERJE: 1k eo in 5k frakcioniranega kokosovega olja.

SESTAVA: Kokosovo olje je nasploh bogato z različnimi verigami maščobnih kislin, npr. lavrinska se pogosto uporablja v farmacevtske in industrijske namene.

POSEBNOSTI:  ne vsebuje nobenih dodatkov, kemikalij ali topil. Olje pridobijo iz deviškega kokosovega olja, ko odstranijo nekaj kratkih maščobnih kislin in nekaj dolgih verig trigliceridov. 

115 ml

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.