BRIN - Juniperus communis (Juniper berry)

Les te zimzelene rastline so v preteklosti uporabljali kot kadilo v verskih obredih in tudi za zdravilne namene. V Franciji so v preteklosti vejice brina in rožmarina kurili za razkuževanje prostorov v bolnišnicah. Eterično olje se danes izdeluje iz zrelih brinovih jagod, ko postanejo temno vijolične barve. 

Olje odlično deluje proti vnetjem, je razkužilo, ureja prebavne motnje (tudi vetrove) in menstrualne težave (zavira krče), stimulira tkivo, mu vrača prožnost (tudi pri ranah in brazgotinah), izboljšuje problematično kožo (aknasto kožo, ekcem), prečiščuje ledvice in sečne poti (tudi pri ledvičnih kamnih), je naravni čistilec (notranji in zunanji), je razstrupljevalec (v difuzorju čisti zrak), zmanjšuje napetost in stres, odpravlja kašelj. Uspešno ga uporabljajo bolniki z artritisom, diabetiki. TOPIČNO (občutljivejši na bazno olje)

 • BOLEČE MIŠICE in SKLEPI: 1-2 kapljici vmasiramo na obolelo mesto.
 • PREBAVNE MOTNJE, MENSTRUALNI KRČI, VNETJE MEHURJA: 1-2 kapljici vmasiramo na obolelo mesto.
 • PROBLEMATIČNA KOŽA (akne, ekcem): 1 kapljica v dnevni porabi vaše kreme za obraz. Razkuži kožo, zdravi akne, koži vrača prožnost.
 • Zaprta RANA, brazgotina: 1-2 kapljici nežno vmasiramo na poškodovano mesto večkrat na dan ali po potrebi. Koži vrača prožnost.
 • KAŠELJ: 1-2 kapljici na bazno olje na območje prsi. Če hudo 3x dnevno. Otrokom na podplate na bazno olje zjutraj in zvečer.

INTERNO

 • LEDVICE, SEČNE POTI: zmanjšuje vnetja, 1 kapljica v vege kapsuli s kozarcem vode do 3x dnevno oz. po potrebi. 
 • ŽELODČNE TEŽAVE: zmanjšuje vnetja, 1 kapljica v vege kapsuli s kozarcem vode do 3x dnevno oz. po potrebi. 
 • ČISTILNA KURA: 1 kapljica v vege kapsuli s kozarcem vode do 3x dnevno oz. po potrebi.

V PROSTORU
 • RAZKUŽEVANJE PROSTORA, PROTI STRESU, depresiji, ob KAŠLJU: 3-4 kapljice v difuzorju za 20min. 

Del rastline: jagode (parna destilacija)
Poreklo: Bolgarija

POSEBNOSTI: ne priporoča se uporabe v času nosečnosti.

5ml

Komentarji

 1. IZKUŠNJE: V moji drugi verziji doma narejenega tekočega mila za problematično kožo mi zelo lepo služi že več kot mesec dni, tako zjutraj kot zvečer!

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.