KLINČKI - Syzygium aromaticum (Clove)

Klinčki so ena glavnih sestavin zobnih past, žvečilk, bonbonov, ker s svojimi lastnostmi koristijo zdravju dlesni in celotni ustni votlini. Vsebnost evgenola pospešuje krvni obtok, stimulira inpoživlja srčno-žilni sistem. Kot močan antioksidant odvrača proste radikale in s tem sodeluje pri ohranjanju trdnega imunskega sistema. Zaradi slednjega je tudi ena glavnih sestavin v mešanici eo OnGuard.


TOPIČNO
- Ob glivičnih OKUŽBAH, plesni, virusih, prebavnih motnjah, BOLEČE MIŠICE IN SKLEPI: 1-2 kapljici razredčenega v baznem olju na obolelo mesto.

INTERNO:
- DVIG IMUNSKEGA SISTEMA (npr. v času zime), proti vsem vrstam ODVISNOSTI, KANDIDI, ob GLIVIČNIH OKUŽBAH, PLESNI, VIRUSIH, PREBAVNIH MOTNJAH, NOTRANJIH PARAZITIH: 1 kapljica v 00 vege kapsuli. Ob prehladu lahko zaužijemo tudi s kapljico čajevca.
- VZDRŽEVANJE USTNE HIGIENE in zdravja: 1 kapljica na zobno ščetko.
- BOLEČE DLESNI, ZOB (tudi pri res bolečem IZRAŠČANJU zob): 1 kapljica direktno ali s palčko za ušesa za zmanjšanje bolečine. Pri otrocih nujno razredčeno v baznem olju.
- RAZDRAŽENO, BOLEČE GRLO: 1 kapljico namažemo po zgornjem delu korena jezika.

PROSTOR:
- PROTI VIRUSOM, BAKTERIJAM – očiščevanje zraka: 3-4 kapljice v difuzirju
- RAZKUŽEVANJE POVRŠIN (proti mikrobom): v razpršilki z destilirano vodo

KULINARIKA
- Z dodajanjem eo klinčkov jedem pridamo začinjen okus, primeren je tako za sladice kot za ostale jedi.

POSEBNOSTI: Zaradi vsebnosti fenola se ga pri inhalaciji ugrablja zmerno, pred nanosom na kožo pa ga zaradi vročega občutka razredčimo v baznem olju.

15ml

Komentarji

  1. IZKUŠNJE: s poprovo meto, limono in čajevcem ga dragi koristi pri osveževanju ust, vzdrževanju ustne higiene, zelo mu pomaga pri njegovih težavah z aftami, predvsem omili bolečino, tudi pri njegovem zobobolu zadnjič, pri zadnji težavi tudi tašči pred tedni..

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.