LENA GOSPODINJA z MALINAMI in eo LIMONE

Še ena od priročnih in hitro narejenih sladic,  ki najdlje rabijo šele v zadnji fazi, fazi hlajenja. Prepričana da klasični recept poznate, sama sem ga malo priredila.


LENA GOSPODINJA z MALINAMI in eo LIMONE (za 4 osebe)

SESTAVINE ZA SREDICO
- 250g kisle domače skute
- 2,5 dcl domačega kislega mleka
- 1 jajce
- 4 jušne žlice hladno stiskanega kokosovega olja
- 4 jušne žlice kamutove moke
- 3 jušne žlice sladkorja dark muscovado
- ščep posušenih vanilijevih semen
- pol žličke sode bikarbone
- pest zamrznjenih malin
- 2 kapljici eo limone

SKORJICA
- 3 jušne žlice domače kisle smetane
- 1 jajce (umešamo ga v kislo smetano)

PRIPRAVA
Vse sestavine za sredico (razen malin!) s kuhalnico umešamo v gladko maso, jo ulijemo v s kokosovim oljem namaščen pekač velikosti 20 x 25 cm (če želite višjo sladico, naj bo manjše dimenzije). Po masi enakomerno razporedite zmrznjene maline in vstavite na 220 st. Celzija segreto pečico. Čez 10 min pekač vzemite iz pečice, sladico enakomerno prelijte z umešanim jajcem s kislo smetano ter pecite še 30-35 min na 180 st. Celzija. Pred serviranjem mora biti sladica dobro ohlajena.


Seveda lahko vir maščobe, tip moke in sadje poljubno spreminjate. Sladica se odlično ujame tudi z eo cimeta in jabolk ali, koščki temne čokolade in eo poprove mete ali divje pomaranče.


Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.