ORIGANO – Origanum vulgare (Oregano)

Eterično olje origano je velik podpornik imunskemu sistemu, deluje proti vnetjem, proti bakterijam in proti virusom, dobro se bori tudi s kandidozami in glivičnimi obolenji. Zaradi protivnetne učinkovine in zmanjševanja bolečin ga nekateri primerjajo z močjo morfija. Kot odličen stimulator limfnega sistema pa telo učinkovito očiščuje. 


TOPIČNO (na kožo; le razredčenega na bazno olje)
- Za RESPIRATORNE težave (protiglivični antiseptik): 1-2- kapljici v baznem olju, vmasiramo na prsi.
- DVIG IMUNSKEGA SISTEMA: Z baznim oljem na podplate.

INTERNO (priporočam uživanje v kapsuli)
- VNETO GRLO: 1-2 kapljici v vodi in grgramo. Izpljunemo.
- 1 kapljico v kaspuli na dan ob SEZONSKIH PREHLADIH za dvig imunskega sistema. Lahko tudi z baznim oljem na podplate.
- Za PREBAVNE težave (tudi diarejo, uravnoveša metabolizem in prebavne sokove): 1-2 kapljici v kapsuli
- KUHANJE: Vsestransko pri kuharskih specialitetah (če ni svežega origana na pizzo, v testenine, za žar specialitete)

PROSTOR
- DEZINFEKCIJA POVRŠIN: 10 kapljic v 5dcl vode
- V DIFUZORJU: 3-4 kapljice za razkuževanje prostora (protiglivičnimi antiseptik, antibakterijski, antivirusni, antiparazitski in imunski stimulant)

POSEBNOSTI: vsebuje nekaj fenolov, močnih antioksidantov (timol, karvakol), ki mu dajejo značilnost t.i. vročega olja (vroč občutek), zato ga topično mažemo na bazno olje, uživamo pa v vege kapsulah. Izogibamo se ga v času nosečnosti. Interno ga lahko uživamo največ 14 dni.

Poreklo rastline: Turčija. Pridobljen s parno destilacijo iz listov rastline. 


15ml

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.