TERRASHIELD

Opojna mešanica TERRASHIELD vas bo pred piki insektov zaščitila z eteričnimi olji čajevca, klinčkov, ingverja, divje pomaranče, afriške sandalovine, bele jelke, cedre, evkaliptusa, havajske sandalovine, vrtnice (tudi Skimmia Laureola, Nepeta, lubje Amyris, Cabrueva, Citronella, Genet absolute..).

15 ETERIČNIH OLJ je vmešanih v FRAKCIONIRANO KOKOSOVO OLJE in je POVSEM NARAVNA IN VARNA ZAŠČITA, ki vas bo varovala do 6 ur po nanosu.

KAKO?  • 1-2 kapljici npr. za OBISK GOZDA lahko NANESEMO DIREKTNO na izpostavljena pulzna mesta (za ušesi, na zapestja, gležnje, za koleni in komolci). Mešanica je namreč že redčena v baznem olju. Zelo primerno za TEKAČE v naravi, na KAMPIRANJU ali za razne ŠPORTNE AKTIVNOSTI NA PROSTEM, za hroboljubce!
 • Ko nevarnost ni velika (npr. sprehod po poti v naravi), si zase pripravim roll-on v baznem olju (meni ustreza kokosovo frakcionirano) in dodam 1 kapljico na 1ml baznega olja. 
 • Za manj žužkasto okolje in za OTROKE nasploh pa lahko pripravimo RAZPRŠILKO Z VODO (1dcl destilirane vode in 20-40 kapljic Terrashielda), pred vsako uporabo pretresemo in jim presprejamo oblačila. Lahko presprejamo celo  OKVIR OKEN/VRAT da preprečimo vstop žuželk.
 • OB VEČERIH: 3-4 kapljice v difuzorju na mizici na terasi ali pred spanjem v sobi. 
 • KUŽKI, MAČKE: najprej ga spoznajte z vonjem, saj imajo veliko bolj dojemljive vohalne receptorje kot mi. Pripravite razpršilko v razmerju 1dcl destilirane vode in 7-8 kapljicami Terrashielda. Če ga vonj moti in če vidimo da je večja potreba, dodajamo kapljice po občutku. 

ZA KOGA?  • Za NAS, naše najdražje, NAJMANJŠE in celo HIŠNE LJUBLJENČKE (lahko tudi kapljico razmažemo med rokami in ga nežno pobožamo, nanesemo na ovratnico ali po dlaki z razpršilko z vodo).

POSEBNOSTI:  • Kljub vsebnosti agrumov mešanico LAHKO uporabljamo NA SONCU. 
 • LAHKO uporabljamo tudi NA OBLAČILIH npr. razpršimo z mešanico eo in vode (eterična olja ne puščajo madežev). 
 • NE vsebuje DEET – običajno strupena primes v ostalih sredstvih proti mrčesu. 
 • Mešanica NI ZA UŽIVANJE, NE nanaša se NA RANE. 
 • IZOGIBAMO SE SLUZNICI (oči, usta,..).
 • MOČ te mešanice eo lahko POVEČAMO z dodajanjem naslednjih eo: modri vratič (Tanacetum vulgare), poprova meta, limonska trava, limona, cedra, timijan, sivka, čajevec, pelargonija, rožmarin, evkaliptus, sandalovina, pačuli, klinčki, divja pomaranča, brin, grenivka, origano, mira, žajbelj. Tako se zagotovo zaščitimo proti naslednjim nadlogam: mušice (zelena in poprova meta, pelargonija, evkaliptus), muhe (poprova meta, limonska trava, limona), komarji (limonska trava, citrusi, poprova meta, timijan, cipresa, evkaliptus), mravlje (poprova meta, rožmarin, divja pomaranča), klopi (sivka, pelargonija, brinove jagode, rožmarin, timijan), bolhe (evkaliptus,čajevec, limonska trava, brinove jagode), uši (pelargonija, evkaliptus, čajevec, sivka), listne uši (zelena meta, poprova meta, divja pomaranča), ščurki (cipresa, poprova meta), molji (cedra, sivka, zelena in poprova meta, pačuli), polži (cedra, brinove jagode), hrošči.

15ml

Komentarji

 1. IZKUŠNJE: v razpršilki z vodo naju je na vrtu lepo obvaroval pred napadom mrčesa v večernih urah.

  OdgovoriIzbriši
 2. Avtor je odstranil ta komentar.

  OdgovoriIzbriši
 3. Ali je primerno tudi za dojencke, 5 mesecev?

  OdgovoriIzbriši
 4. Avtor je odstranil ta komentar.

  OdgovoriIzbriši
 5. Pozdravljeni Klarcy! :) Hvala za vprašanje, se opravičujem za pozen odgovor. Jaz sem svoji 5m naredila razpršilo in presprejala voziček in njene hlače, preden sva šli čez gozd. Lep dan želim! Maja

  OdgovoriIzbriši
 6. Tole EO je enkratno! Brez njega spomladi in poleti ne gremo nikamor :-) Lp, Katjusa

  OdgovoriIzbriši
 7. Hihi, tudi mi ne! :D sploh moram pohvalit formulo se bolj, odkar je notri dodan se orjaski klek (Arborvitae), da odzene tudi se tako vztrajne tigraste komarje! :)

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.