BAZILIKA - Ocimum basilicum (Bazil)

Bazilika nam je vsem domača začimba, kot eo pa je znana po tem, da poveča sposobnost memoriranja, zmanjšuje stres in napetost. Ko pa pride do vnetja ušes, je ˝a must have˝ eo! Sicer pa še eno od vsestranskih eoTOPIČNO
- VNETO UHO: nanos za ušesom po potrebi. Lahko tudi na vato in naslonimo v ušesno votlino, ne potiskamo v slušni kanal!
- NAPETOST, STRES, GLAVOBOL: 1-2 kapljici na senca, zatilje. Umiri celotni živčni sistem.
- VNETE MIŠICE IN SKLEPI, utrujenost: 1-2 kapljici na obolelo mesto. Zjutraj in zvečer na obolele in utrujene noge. Z mešanico DeepBlue in eo limonske trave po naporni vadbi.
- OB VNETJIH na koži, REVMA: 1-2 kapljici na obolelo mesto z baznim oljem. Deluje kot hlajenje.
- PIKI INSEKTOV: 1 kapljica na rano.
- ŽELODČNI, MENSTRUALNI KRČI: 1-2 kapljici na obolelo mesto na trebuhu.
- RANA pri padcu: z eo sivke in čajevca hitreje pozdravi rano.

INTERNO:
- POVIŠAN HOLESTEROL, DIABETES, ŽELODČNE RAZJEDE: 1 kapljica v vege kapsuli s kozarcem vode. Ustavi se oksidacija holesterola.
- V KULINARIKI. 1-2 kapljici v mesne jedi, testenine, predjedi.

V PROSTORU:
- HROPENJE, kašelj, ASTMA: 3-4 kapljice v difuzorju za sproščanje dihalnih poti.
- DVIG KONCENTRACIJE, ZMANJŠEVANJE TESNOBE: 3-4 kapljice v difuzorju. Obnavlja živčevje in ga umirja. Olje se ujema z bergamotko, cipreso, jelko, pelargonijo, sivko in poprovo meto v razpršilu (z destilirano vodo) za izboljšanje koncentracije in razpoloženja.
- PROTI INSEKTOM: 3-4 kapljice v difuzorju ali v spreju z destilirano vodo na okenske okvirje in vrata.

15ml

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.