ROŽMARIN – Rosmarinus officinalis (Rosemary)

Eo rožmarina so v ritualne in zdravilne namene uporabljali že Stari Egipčani, Stari Izraelci, Grki in Rimljani, uravnava prebavni trakt, pomirja obolele in vnete mišice, odpravlja stres, nervozo in slabosti. Proti izpadanju las se odlično obnese!


TOPIČNO:
  • PREBAVNE MOTNJE, PMS, MENSTRUALNE TEŽAVE: 1-2 kapljici, lahko v baznem olju, na oboleli del trebuha ali na podplate.
  • STRES, NERVOZA, SLABOST, za jasne misli (ob obsežnem študiju, učenju), GLAVOBOL: 1-2 kapljici v baznem olju na zatilje, zapestja in na sence.
  • KOŽNE BOLEZNI (dermatitis), ARTRITIS, REVMA: 1-2kapljici v baznem olju na obolelo mesto.
  • RAST LAS: 1-2 kapljici v šampon, nasploh skrbi za zdravo lasišče, vse do lasnih korenin, preprečuje izpadanje las. Za večje probleme z izpadanjem priporočen protokol 3 kapljice rožmarina, 5 kapljic sivke ter 4 ciprese in muškatne kadulje. ALI 8 kapljic rožmarina, prav toliko sivke in 10 kapljic sandalovine.


INTERNO:
  • KULINARIKA: odlično se poda vsem mesnim jedem, še posebej ovčetini, svinjini, piščancu in puranu. Jedi dodamo 1-2 kapljici za izboljšanje.


V PROSTORU:
  • STRES, NERVOZA, SLABOST, dvig koncentracije:3-4 kapljice v difuzorju za 20min.
  • INHALIRANJE ob BOLEZNI (tudi astma, bronhitis): 1-2 kapljici med dlani in inhaliramo.
  • DIFUZOR: 3-4 kapljice v difuzor ob gripi in prehladu.


POSEBNOSTI: odsvetuje se uporaba pri nosečnicah in doječih materah.

Parna destilacija cveta in listov.
Poreklo: Maroko.

15ml

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.