SOLNA KOPEL ZA NOGE

Zadnjič sem vam predstavila izdelavo macerata. Ko sem macerat odcejala, mi je ostalo tudi naoljeno suho cvetje kamilice. zavrgla ga nisem, ker je nadvse pripravna sestavina za izdelavo solne kopeli za noge. Priprava pa ˝easy-peasy˝. Odličen izdelek ki bo prijetno dopolnilo k prazničnim darilcem za moje najdražje.


POTREBUJEŠ (za količino cca 250 ml)

  • pol skodelice kamiličnih cvetov v olju (kreško oljčno pri meni)
  • skodelico nerafinirane soli (jaz sem izbrala Piransko)
  • eo grenivke - 6 kapljic
  • 6 steklenih dozic (40 ml) z navojem
PRIPRAVA

V večji posodi enakomerno premešamo grobo sol in naoljene cvetove kamilice, dodamo 6 kapljic eo grenivke, še enkrat dobro premešamo, pregnetemo in napolnimo pripravljene dozice. Pri polnjenju dodano količino zmesi dobro potlačimo, šele nato dodajamo naprej. Postopek ponavljamo do vrha dozice. Zapremo z navojem.

Kopel za noge pripravimo s toplo vodo, v katero umešamo za jedilno žlico pripravljene solne kopeli. Noge namakamo 20 min, nato pa s krtačko ali krpo za piling nežno odstranimo odvečno trdo kožo. Stopala osušimo in namažemo s sebi najljubšo kremo za noge, v katero lahko dodamo 1-2 kapljici eo limone, ki bosta kožo odišavili, zmehčali in pričarali mehko teksturo. Nadvse primerno kot kopel pred spanjem. Namesto kreme lahko zlahka uporabimo kako hladno stiskano olje. Saj veste katerega bi jaz priporočila, kokosovega ;)

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.