Brezplačno predavanje o varni uporabi terapevtskih eteričnih olj v okviru TVU 2015 (LJUBLJANA)

Letos Teden vseživljenjskega učenja praznuje že kar 20 let. V okviru predavanj po vsej Sloveniji lahko obiščete tudi moje BREZPLAČNO predavanje na temo terapevtskih eteričnih olj.


Čista terapevtska eterična olja na trgu eteričnih olj predstavljajo manjšino, saj je za njihovo pridobitev potrebno skrbeti že od same rastline dalje. Le ta mora za optimalni kemični profil rasti na avtohtoni zemlji, pod avtohtono klimo, ne sme biti obdelana s herbicidi ali pesticidi, otrgana mora biti ob pravilni zrelosti, da je v njej največ potrebne esence, ki jo lahko sestavlja tudi do 500 različnih spojin. Nadalje je potrebna najvišja tehnologija, natančno vodeni postopki z določeno časovnico, pod pravilno temperaturo ob pravem pritisku. Na ta način pridobljeno terapevtsko eterično olje mora biti takoj po postopku testirano, testirano po prevozu in po stekleničenju v vsaj petih zapletenih testiranjih. Ob kakršnem koli odstopanju od želenega kemičnega profila ne sme biti korigirano z drugimi kemičnimi substancami.


Le tako eterično olje je lahko čisto, varno za uporabo in vedno enako v moči delovanja. Takšna olja lahko uporabljamo v vsakdanjem življenju, bodisi za pripravo domačih čistil, kozmetike, v kulinariki ali pa si z njimi omilimo razne zdravstvene težave. Konec koncev je farmacija dokaj mlada veda, ki je vzore za spojine iskala prav v eteričnih oljih.

Z nekaj glavnih napotkov jih lahko uporabljamo prav vsi. Katera ob kateri priložnosti, na kom, na kakšen način, v kakšnih razmerjih? O vsem tem in o varni uporabi terapevtskih eteričnih olj bomo govorili na predavanju oz. delavnici v sredo 20. maja ob 16:30 - 18:00 v prostorih CDI Univerzuma na Grošljevi 4 v Ljubljani.


Vabljeni predvsem tisti, ki se s tematiko eteričnih olj že nekaj časa spogledujete, pa jih še niste spoznali v živo. Na predstavitvi bomo namreč najuporabnejša eterična olja spoznavali, jih ovohavali in preizkušali. Ker se približuje poletje, podelim tudi nekaj krasnih nasvetov za vse nadloge ki nas lahko v tem času pestijo. Ob koncu vsakemu pripravim eno od treh najpriročnejših mešanic v baznem olju glede na starost situacijo in težavo osebe (5 ml).

Zaradi omejenega števila poslušalcev INFORMATIVNE PRIJAVE na maja_cebasek@yahoo.com.

Se že nadvse veselim srečanja z vami,
Vaša Maja


Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.