POSLANSTVO PODJETJA: co-impact sourcing, Healing Hands neprofitna organizacija in vse kar mi je pri doTERRI ljubo

Tokratno objavo pišem žal z malo žalosti, tako kot vsi vi sem pretresena nad tem, kaj se je dogodilo Nepalu in ljudem v tej deželi. Če bi radi pomagali, lahko pomagate tudi z doTERRO. Tokratni sestavek naj bo predvsem priložnost, da predstavim poslanstvo podjetja ki se trudi izboljšati življenje marsikoga, ne le končnega prejemnika izdelka.

Podjetje se je pri meni do sedaj dobro zapisalo ne le zaradi kvalitetnih izdelkov ki nam in mnogim okoli nas pomagajo pri vsakdanjih težavah, temveč tudi zaradi svoje vizije, tako CO-IMPACT SOURCING-a kot tudi HEALING HANDS neprofitne fundacije.


CO-IMPACT SOURCING pomeni, da pri iskanju za rastlino še kako potrebnega avtohtonega okolja za nasad rastlin, iz katerih bodo pridobivali eo, poskrbijo za izbiro destilerja, stiskalca eo, ki ima po možnosti že daljšo družinsko tradicijo.  Rastlino se obdeluje ekološko, brez herbicidov in ostalih kemičnih pripravkov. Če so potrebe po pridobivanju eo večje, destilerje v tem okolju povezuje v zadruge. Opremi jih s trenutno najvišjo kvaliteto aparatur potrebnih za pridobivanje eo, v naprej določi kakšen kemični profil posameznega eo želi in postopek v naprej določi po natančnem protokolu časovnic, temperature in pritiska. Pridobljeno eterično olje se po predlogi priznanega kemika, zunanjega sodelavca dr. Roberta Pappasa (vse aktualne informacije lahko najdete tudi v FB skupini Essential Oil University) analizira v 5 ključnih metodah. Sam v svojih izjavah vidno kaže da ni zavezan nobenemu podjetju, spoštuje pa poslanstvo doTERRE. Če olje ustreza predvidenemu kemičnemu profilu, odpotuje do tovarne, kjer se bo ustekleničilo. Podjetje sicer domuje v Pleasant Grove City-u v Utahu, ZDA, v Evropi pa ima v postojanko v Huntingdonu, Cambridgeshire, Anglija. Eo se drugič testira pred ustekleničenjem, tretjič pa po ustekleničenju. Če v katerem koli od treh testiranj ugotovijo, da kemični profil odstopa od želenega, zavržejo celotno serijo. Eo nikoli ne popravljajo kemično oz. sintetično (česar se v praksi nekateri poslužujejo), tako da je tako eo vedno čisto, varno in enako močno (potentno) v uporabi, tako aromatično, kot na koži, kot interno. Vse te tri komponente določajo tako imenovani CPTG certifikat (certificirana čista terapevtska eterična olja). CPTG certifikat in cilj si je podjetje zastavilo samo, ker v svetu proizvodnje eteričnega olja ne obstaja enovitega sistema, ki bi določal pravila, kako eterična olja pridobivati, jih ne korigirati, dobiti olje sivke ki raste v Provansi na svoji zemlji in primerni klimi in ne sredi Amerike. Ker s slednjim, se kemični profil esence rastline, ki bo šele postala eterično olje, lahko zelo razlikuje od prvega od rastline iz Provanse. In iskreno? Tako strogih pravil pri pridobivanju eo sama še pri nobenem drugem podjetju nisem zasledila. Marsikdo je lahko dober, ko pa gre prodaja v globalne razsežnosti, se jim kvaliteta ob slabo postavljenih pričetnih merilih hitro izgublja.


Če se vrnem k proizvodnji. Všeč mi je, da podjetje ne ponuja 1001 eo, kar je praktično nemogoče oz. zagotovo kmalu izgubiš na kvaliteti. Z vsakim letom najdejo kakega destilerja več, za novo rastlino in za eo ki ima čim več dobrodošlih učinkovin. Destinacije za nova eo večinoma raziskujejo kar ustanovniki sami, ki so v večini strokovnjaki tako z zdravstvenega kot tudi ostalih področij. Prav tako niso sivni, torej če je bila sezona zaradi naravne katastrofe pri določeni rastlini slaba, jo enostavno za leto dni umaknejo s tržišča: primer melise lani, tudi rimske kamilice. Prihranijo si le toliko zaloge, da jo imajo dovolj za pripravo odlično naštudiranih namenskih mešanic (podpora imunskemu, dihalnemu, prebavnemu sistemu, proti bolečinam, za hormonske težave ženske,..).


Velika večina destinacij, od koder prihajajo eo se nahaja v manj razvitih delih sveta. Tukaj se odlično obnese CO-IMPACT SOURCING, ker ne iščejo le kvalitete za nas končen uporabnike, temveč želijo pomagati tudi pridelovalcem eo, njihovim družinam, tako da gradijo infrastrukturo okolja, šole, bolnišnice,.. Do sedaj so projekte lepo izpeljali v Gani (bolnišnica), Haiti (projekt za pitno vodo), Boliviji, Filipinih, Tajvanu, Gvatemali,.. vse omenjeno so omogočili s HEALING HANDS neprofitno fundacijo. Preko nje se povezujejo z različnimi partnerji - človekoljubnimi organizacijami po svetu. Tokrat prav z njo želijo pomagati ob katastrofi v Nepalu. Donirate pa lahko tudi tule. Vsakokrat pa doniram tako jaz, kot Wellnes Advocate ali vi kot kupec, če kupimo kremo HEALING HANDS HAND LOTION z eo vrtnice. Od tega ne jaz, ne nihče nič v podjetju nič ne zasluži, cena je enaka za vas ali zame, nam rednim članom ne prinaša bonus točk pri programu zvestobe, stane pa 18,30€. doTERRA je naglasila, da bo šel trenutno celoten izkupiček cene losijona brez DDV (torej 15€) izveden do 31.5.2015 v namene katastrofe v Nepalu, sami pa bodo to donacijo še podvojili, torej z enim nakupom Nepalcem podarimo 30€. Kdor želi in lahko pomaga, vsekakor vabljen. Izdelek lahko kupite na moji spletni strani ali strani kateregakoli člana. Lahko se tudi povežemo in naredimo skupno naročilo, da si razdelimo strošek poštnine, ki sicer iz Anglije znaša 12,20€. Kdor se želi pridružiti se lahko javi spodaj v komentar. 


Kaj me pri podjetju še navdušuje? Prav tako so dobro zastavili politiko podjetja na sistemu MLM (mrežni marketing), ki je bil zame včasih samo ˝ah ta smotani piramidni sistem˝, danes pa se mi zdi najbolj pravičen sistem delovanja kar jih obstaja, predvsem pa se v naprej ve koliko lahko dobiš. Če želiš samo kupit, kupiš po redni ceni na spletki enega od članov in si pač kupec. Če si rad preračunaš, kaj je ceneje, razmisliš ali bi se včlanil ali ne. Letna članarina znese 24,40€. Po 12 mesecih jo lahko podaljšaš, plačaš 18,30€ in ob tem prejmeš gratis eo poprove mete, ki je res nadvse uporabno. Člani nakupujemo po 25% nižjih cenah. Pri nakupu nekaj olj se ti zaradi popusta pokrie že letna članarina. Super je, da te včlanitev ne obvezuje rednih nakupov. če pa redno nakupuješ si nagrajen po programu zvestobe (LRP). Ob 12 mesečnih rednih nakupih se ti na račun vrača od 10-30% osnovne vrednosti izdelka (brez dodanega DDV). Kaj to pomeni? Da pri rednem nakupu 13. mesec praktično prejmem toliko pik (Points), da si za to lahko vzamem npr 15ml stekleničko On Guarda. Super je tudi, da tisti ki se potem to odločimo delati, vsi začnemo na ničti točki, napredujemo pa lahko vsi po istem sistemu. Vsaka faza ti da nova znanja, s tem pa pomagaš vsem ostalim ki prihajajo za teboj v timu, si jim dober mentor. Tisti, ki se v naravni alternativi najdejo, so vztrajni, želijo pomagati, širijo znanje med uporabnike in lepo skrbijo za svoj tim, tistim uspe. Zato si nagrajen za novo pridobljene člane, ki jih z veseljem uvajaš (Fast Start Bonus), zato si nagrajen za kreiranje teama (Bonus of 3), zato si nagrajen če gradiš v globino (Unilevel Bonus). Kolikor nam to uspeva, smo temu primerno nagrajeni, nič več, nič manj. Nihče nima posebnih bonifikacij. Ves sistem je jasen. Samo mi sami smo odgovorni za svoj napredek ali neuspeh. Najbolj pridni si v letu dni lahko pridelajo spodobno plačo. Nekateri celo ob rednem delu. Vsi imamo svojo zgodbo in res pomaga če si vsak pred pričetkom tega dela najde svoj ˝Zakaj?˝ Pa naj bo to sredstvo za plačilo vrtca, naj bo to še kako potrebni dinar za zamenjavo starega in ne-varnega avtomobila, naj bo to za menjavo slabe strehe,.. Lahko pa smo le uporabnik in to zadovoljen. Redko kateremu olja ne pomagajo, razen če jih seveda morda ne uporablja na pravi način. Če se vam zdi tako, povprašajte svoj kontakt za dodatne napotke, prepričana sem da vam bo vsakdo od nas z veseljem svetoval.


In še in še razlogov bi našla zakaj sem se odločila za njih, zagotovo še kakega čez čas pripišem, ker jih sproti odkrivam. Upam, da mi je uspelo kakega od njih danes odkriti tudi vam.

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.