UPORABA EO PRED VADBO


POŽIVITEV, ODPRAVLJANJE ZASPANOSTI: 
kapljica eo poprove mete in kapljica eo divje pomaranče med dlani, inhaliramo in preostanek namažemo na zatilje. Boljše kot vsaka kava :)

RAZKUŽEVANJE PROSTORA MED VADBAMI: (pred eno in drugo skupino)
prostor na kratko prezračimo. Za 10 min vklopimo difuzor s 3-4 kapljicami eo čajevca ali mešanico eo On Guard.

RAZKUŽEVANJE TELOVADNIH POVRŠIN, BLAZIN: 
pripravimo razpršilko z žličko etanola (alkohola) in 20 kapljicami eo On Guard, premešamo da se eo v alkoholu stopi. Dolijemo 200 ml destilirane vode. Lahko pripravimo tudi mešanico z destilirano vodo, sodo bikarbono, eo sivke in eo čajevca. Mešanica eo Purify razkužuje in odoravlja vonjave, eo evkaliptus in eo cipresa predvsem odpravljata vonjave.


POVEČANJE ZMOGLJIVOSTI DIHALNEGA SISTEMA: 
mešanica eo Breathe na prsi, med lopatici za odpiranje dihalnih poti. Pri skupinski vadbi v prostoru lahko tudi v difuzorju 3-4 kapljice za 20 min. Še posebno primerno za kardio-aerobno vadbo.
OGREVANJE MIŠIC IN SKLEPOV:
eo rožmarina pomirja obolele in vnete mišice. Eo sivke pomirja in sprošča napete mišice. Prav tako na mišice in sklepe deluje protivnetno tudi eo evkaliptus. Priporočeno tudi ob ogrevanju v preteklosti poškodovanih sklepov, ki potrebujejo več pozornosti. V zimskem času eo On Guard krasno ogreje mišice, če se odpravljamo na vadbo na prostem. V poljubnem baznem olju ali kremi nanesemo na želeno mesto. 

ZAŠČITA PRED INSEKTI: 
v večernem času, ko je polno mušic in komarjev, ali pri vadbi, kjer je nevarnost klopov je odlična mešanica eo Terrrashield. Lahko jo nanesemo v nekaj kapljicah na pulzne točke. Če nevarnost ne bo tako velika, si lahko pripravimo razpršilko z 20 kapljicami eo Terrashield, žličko etanola, premešamo da se eo v alkoholu stopi. Dolijemo 200 ml destilirane vode in razpršimo po oblačilu. Z dodajanjem eo sivke se še dodatno zaščitimo pred klopi, z dodajanjem eo citrusov ali limonske trave pa pred komarji. 

POSPEŠEVANJE METABOLIZMA
za izboljšanje delovanja metabolizma je primerna mešanica eo Slim&Sassy. Kako kapljico si lahko dodamo v vodo in jo po požirkih pijemo tekom celotnega dneva, tudi pred vadbo, med vadbo, po vadbi. Pospešuje delovanje metabolizma, blago čisti toksine in iz telesa odvaja vodo. Citrusi spodbudijo izločitev toksinov iz telesa, ostala eo pa stimulirajo endokrine žleze in s tem na naravni način zmanjšujejo telesno težo. Ob zdravi prehrani in telesni aktivnosti pa je učinek največji. Na problematičnih delih telesa v masažnem olju ali kremi za telo to eo uporabimo na pulznih mestih, bodisi za poživitev ali proti maščobi, celulitu. Nanos je v poletnem času primeren ob večeru, saj je zaradi vsebnosti citrusov po nanosu priporočeno izogibanje močnemu soncu vsaj 12 h. Priporočilo: v dneh, ko ni vadbe, je priporočljivo, da se drži načela po en obrok vsake 2,5 - 3h. V dnevih, ko imamo vadbo, je priporočljivo imeti obrok pred in po vadbi. V vsakem primeru se energija tekom dneva pridobiva v prvi polovici aktivnega dne iz ogljikovih hidratov in v drugi polovici iz beljakovin.


POMOČ PRI IZGUBLJANJU TELESNE MASE: 
kot naravni prehranski dodatek so odlične Slim&Sassy softgels. Gre za eleganten način za spodbujanje izgube teže na zdrav in naraven način, povečuje presnovo ter spodbuja pozitivno razpoloženje. Ob zdravi prehrani in gibanju pomaga varno izgubljati na teži in vzdrževati zdravo telesno težo. Še posebej primerno za priročno doziranje – popijemo s kozarcem vode.

ODPRAVLJANJE SEZONSKE ALERGIJE: 
marsikateri športnik se mora v določenem času pomladi, poleti ali jeseni izogibati vadbe na prostem, zaradi sezonske alergije, ki nadležno napolni naše oči, nos in otežuje dihanje. Za reševanje teh težav, se je že kar pri nekaj uporabnikih odlično obneslo prehransko dopolnilo Tri Ease. Nekateri si pomagajo tudi z redčenim eo Breathe, ki ga redno nanašajo na prsi, med lopatici ali pa kako kapljico nosijo v obesku, iz katerega po potrebi inhalirajo. Še drugi pa s kombinacijo sivke in poprove mete v baznem olju na prsi, zatilje in med lopatici.NARAVNI PREHRANSKI DODATKI: 
z dodatkom eo; za dodatni zagon ob fizični aktivnosti, za poživitev celic in tkiv je odličen dodatek Mito2Max, ki je pripravljen iz rastlinskih izvlečkov. Fizično smo bolj vzdržljivi, povečamo dihalne kapacitete, kar je odlična zamenjava za kofeinske napitke ali druge sintetične energijske pripravke. Za naporne delavnike pa delo odlično opravi prehranski dodatek Life Long Vitality paket (LLV): ALPHA CRS+ vitalizira celice, xEO MEGA z omega maščobami, MICROPLEKS vMZ s potrebnimi vitamini in minerali.

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.