POLETJE - priporočila za uporabo eo in povabilo na klepet


PRIHAJA POLETJE! 

Ne pozabite pripraviti svoje male lekarne, ki jo boste odnesli s sabo na dopust, piknike, srečanja, izlete....v njej vsekakor ne smejo manjkati naravni repelent Terrashieldza lajšanje sončnih in drugih opeklin, pikov insektov sivkakot prva pomoč vsmu na koži in kot razkužilo čajevecproti potovalni slabosti in za osvežitev, ohladitev v bolj vročih dneh poprova metaza dvig razpoloženja in osveževanje sebe ali sadne kupe limonaolje za vse z izjemno močjo kadilna bosvelija, mešanici eo On Guard za razkuževanje in dvig imunskega sistema ob morebitni bolezniza urejanje vseh prebavnih težav Digest Zen,.. in najboljši prehranski dodatki LLV, s katerimi boste poskrbeli, da boste polni energije in Slim&Sassy s katerim boste brez slabe vesti pojedli tudi kakšen sladoled ;)

**********************************************************************************************************************************

PRIROČNA OLJA V ČASU POLETJA

***citrusi so fotosenzorični, zato jih na koži uporabljamo preudarno:  v do 1% mešanici kar pomeni 1 kapljica eo v 5ml baznega olja/kreme/losijona in predvsem zvečer. Priporočen je nanos od 6-12 h pred izpostavljenosti soncu, ker drugače na koži lahko nastanejo temni madeži.***


SIVKA: ob pikih insektov, kot prva pomoč koži (pik meduze, sončne opekline, praske, ureznine, proti modrici ob buškah), repelent proti moljem in klopom, za miren spanec, z limono in poprovo meto za inhalacijo ali v baznem olju na prsi/zatilje/med lopatice ob sezonskih alergijah.NARAVNI REPELENT: namenska mešanica iz čajevca, klinčkov, ingverja, divje pomaranče, afriške sandalovine, bele jelke, cedre, evkaliptusa, havajske sandalovine, vrtnice imenovana Terrashield je redčena in predpripravljena za direktno uporabo: nekaj kapljic nanesemo direktno na pulzne točke ali pa v razpršilki z vodo na oblačila.

POPROVA META: v razpršilki za hlajenje ob poletni vročini ali sončnih (in vseh) opeklinah, za pomiritev ob potovalni slabosti, za osvežujoč poletni zadah, s sivko ob glavobolu, odličen repelent proti mravljam in še kaki hišni nadlogi, za zmanjšanje apetita, za osvežujoč poletni napitek v vodi (odličen z limeto = mojito).

ČAJEVEC: za vsa vnetja, alergije, ali reakcije na pike insektov, še močnejša pomoč za kožo, ko sivka ne bo pomagala. V razpršilki deluje proti ušem in mravljam, primerna tako za vrt kot naš dom. Najboljše razkužilo za vse backpackerje.

LIMONA: čistilo za vetrobransko steklo skupaj z vodo in alkoholnim kisom, odlično odstrani smolo (samo tudi lak iz avtomobila), odstranjevalec laka za nohte v svetlejših tonih, odlično za kolesarje saj odstrani ˝šmir˝ob morebitnem popravilu le tega, v razpršilki z vodo in večkratnem nanosu odlično odstrani uši z rastlin (blitva, vrtnice,..), v kombinaciji s soncem red odlično posvetli lase, za mehčanje trde kože na petah s katerokoli kremo/losjonom/oljem, za znižanje krvnega tlaka in povečanje potenja, za svežino in neoksidacijo narezanega sadja

LIMETA: za okus mojita skupaj s poprovo meto, za poletni oljni ali alkoholni parfum, v razpršilki z vodo za razkuževanje površin, igrač.

DIVJA POMARANČA:  odlična za poletni oljni ali alkoholni parfum, v razpršilki proti potenju, v razpršilki za osveževanje dolge poti v avtomobilu, za razkuževanje rok na letališčih, za izboljševanje sadnih kup in poletnih sladic (čas za doma narejen sladoled!)

GRENIVKA: za osvežujočo solno kopel za noge v času poletja, pospešuje metabolizem in odvajanje vode, tako odlična bodisi v napitku z vodo ali v večernem losjonu/kremi/olju za telo; če na grških otokih radi staknemo obolenje ušes zaradi kopanja in vetra meltemi, odlično odpravlja bolečino.

LIMONSKA TRAVA: odličen naravni repelent proti komarjem, predvsem v razpršilki in difuzorju ali izparilniku. Uravnava prebavo če se bomo na poletnih počitnicah in piknikih preveč najedli in odpravlja bolečino v mišicah ob prekomernih športnih aktivnostih.

ARBORVITAE (RDEČA CEDRA): ker tega lesa nikoli ne napadejo zajedavci, odličen repelent; odlična za obnovitev zagorete poleten kože.

ILANG-ILANG: najlepši cvetni ženski parfum v olju ali parfumskem alkoholu v času poletja; afrodiziak, najbolj idealna  nega v kokosovem olju za izsušene lasne konice, prekrasen tonik za poletno kožo.

POSPEŠEVANJE METABOLIZMA OB ŠPORTNIH AKTIVNOSTIH: namenska mešanica iz eo grenivka, limona, poprova meta, ingver, cimet imenovana Slim&Sassy je odlična v večernem losjonu/kremi/olju ali v napitku z vodo za pospeševanje metabolizma in odvajanje vode, sploh za tiste, ki se ob koncu pomladi ali poleti želite posvetiti bolj zdravemu življenjskem stilu (prehrana & gibanje).

POLETNI DEODORANT: namenska mešanica ki je odličen dodatek doma narejenemu deodorantu z  eo limone, limete, sibirska jelka, avstrijska jelka, smreka, limonska trava, čajevec, koriander imenovana Purify je odlična tudi za nanos na zatekline ob pikih insektov. Pa tudi kot razpršilka za osveževanje prostorov, potovanja v avtomobilu, saj odlično odpravlja vonjave.

ALKOHOLNI MAČEK: pomagajo komarček, poprova meta – v inhalaciji ali na trebuh, ob glavobolu

**********************************************************************************************************************************

KATALOG doTERRA

V povezavah posredujem tudi doTERRA katalog za leto 2015 in zadnjo revijo LIVING MAGAZINE

**********************************************************************************************************************************

Lep junijski teden želiva! :)
Vaši Maja & Andreja

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.