NOVA IN IZBOLJŠANA PREHRANSKA DOPOLNILA

Verjetno se tako kot jaz sprašujete, zakaj se podjetje z visokokvalitetnimi in terapevtskimi eteričnimi olji ukvarja tudi s prehranskimi dopolnili? Kaj ne jemo zdravo, se zadosti gibamo na zraku, pazimo na svoje zdravje, zadosti počivamo in obvladujemo stres, pazimo da vase ne vnašamo preveč toksinov? Če že to vse odkljukamo, smo na dobri poti.


Pot do tega, da povečamo samozavedanje glede svojega zdravja in proaktivna medicinska pomoč je odvisna le od nas samih. Mi smo tisti, ki se odločimo ali bomo dobro skrbeli zase, mi smo tisti ki se moramo zaradi lastne odgovornosti in odgovornosti do svojih bližnjih v vsej poplavi informacij prebiti do pravih ter verodostojnih. Prav tako smo mi tisti, ki se odločimo ali bomo jemali prehranske dodatke ali ne. Mi smo tisti ki bomo izbrali takšne ki nam ustrezajo. Morda tiste cenejše, ki so na tržišču od 60-tih dalje in bazirajo na nekvaliteti in sintetitki ali za tiste drage ki so aktualni od 80-tih let dalje in pomenijo prekomeren vnos vse potrebne nutricije, kamor spadajo tudi vitamini in minerali. Se zavedamo da so prva nekvalitetna in da so druga na dolgi rok zaradi predoziranosti škodljiva?

PREHRANSKI DODATKI DA ALI NE?
Ali prehranske dodatke sploh potrebujemo? Da in to prav vsi. Naša genetska zasnova se od časa kamene dobe ni spremenila, hrana pa se je. Storž koruze v srednji Ameriki je imel svoj čas le nekaj zrn koruzice, današnji storži koruze so nabito polni in vsi enako veliki ter lepi. Divje jabolko takrat je bilo različne velikosti, manjše kot današnje, grenko, nesijoče. Ampak nekdanja koruza in nekdanje jabolko sta bila do 100x bolj polna nutricije, kot to kar bi danes z zadovoljstvom kupili v trgovini in s slastjo pojedli. Torej pojemo več, dobimo manj potrebnega in preveč nekvalitetnega, gensko predelanega, velikokrat pojemo na žalost procesirana živila ali celo jedi. Odgovor, ali potrebujemo prehranska dopolnila je torej da, da in še enkrat da. Čeprav sem tudi jaz poprej mislila drugače.

VIZIJA doTERRE pri PREHRANSKIH DOPOLNILIH
doTERRA se s posameznim prehranskim dodatkom ukvarja več let, iščejo zunanje sodelavce, strokovnjake (dr. Carsten Smidt - multivitamini in appethyl;  dr. Jorn Dyerberg - omega 3 maščobne kisline), ki imajo za seboj dolgoletna raziskovanja in študije za posamezno področje nutricije. Ko se izdelek osnuje, ga testirajo vsaj nekaj let. Trenutno je njihov največji dosežek to, da so na podlagi vzorov iz narave določili kolikšni so potrebni dnevni vnosi vitaminov, mineralov ter esencialnih omega 3 maščob, ki jih povprečen posameznik (odrasel ali najstnik, moški ali ženska, nosečnice in doječe matere) ob dokaj uravnoteženi prehrani še potrebuje da se počuti bolje, vitalnejše, da ni utrujen, da je bolj razsoden in še in še. Vire za osnovanje teh prehranskih dopolnil iščejo pri gensko nespremenjenih rastlinah, ko gre za omega 3 maščobe posegajo po virih iz spodnjega dela prehranjevalne verige (kalamari, inčuni, sardine,.. - tu so preverjali 250 toksinov in težkih kovin). Dober izdelek se torej prične pri pravi meri in pri kvalitetnih sestavinah. 

Vsa prehranska dopolnila za učinkovitost in polni izkoristek vzamemo med obrokom (ne na prazen želodec, pred ali po jedi, temveč med jedjo), najprimerneje eno dozo zjutraj, drugo zvečer, da se enakomerno porazporedi v 24h. 

DAILY NUTRIENT PACK -brošura

xEO MEGA (kompleks omega maščob z eo klinčkov, kadilne bosvelije, timijanom, kumino, pomarančo, poprove mete, ingverjem, nemške kamilice, naravni rastlinski vir omega maščob iz lanenega semena, zvezdne rože, brusnice, semen grenivke, olje kalamarov, inčunov, sardel): izdelek ki nas dnevno opremi s potrebnimi omega 3 maščobnimi kislinami (uravnotežena doza EPA in DHA). ki bazirajo na morskih (certificirani viri s strani Friends of the Sea)in virih kopenskih rastlin. Skrbijo za sklepe, srčno-žilni sistem, delovanje možganov. Vsebuje tudi naravne vire vit. D, E, močnega antioksidanta astaxanthin (karotenoid pridobljen iz mikroalge). Kapsule so primerne tudi za vegane. Dodana so tudi eterična olja.
xEO MEGA raziskave

Microplex MVp (prehransko dopolnilo vitaminov in mineralov, vsebuje pomembne antioksidante provitamin A, vitamin C, E, celoten kompleks vitaminov B, naravno pridobljene minerale kalcija, magnezija, cinka in 72 organskih sledi ostalih mineralov za optimalni razvoj kosti in metabolizma, tudi sledi kajenskega popra, rjave alge, preslice, encime za lažjo absorpcijo): izdelek nam dopolni dnevne potrebe po vitaminih in mineralih (vsega 22), potrebnih antioksidantih (polifenolih). Poleg provitamina A, vitamina C, E, energijskega kompleksa vitaminov B, kalcija, magnezija, cinka za zdrav metabolizem in okostje vsebuje tudi za želodec pomirjevalno mešanico eteričnih olj poprove mete, ingverja, kumine. Kapsule so primerne za vegane, brez mlečnih ali glutenskih sledi.
Microplex MVp raziskave

*** Koreja in celotna Azija imata pri teh izdelkih drugo uravnanje multivitaminov zaradi drugačnih potreb glede na genetiko.

LIFELONG VITALITY PACK

Obnovljena xEO MEGA in Microplex MVp, Alpha CRS ostaja nespremenjen (vsebuje kisline drevesa bosvelija, silibinin, kurkumo, ginko, ananasov bromelain/encim, karatenoide, več polifenolov/antioksidantov, tudi iz semen grenivke, koencim Q10, alfalipidne kisline, acetilkarnitin). Slednji kompleks služi celični vitalnosti na bazi naravnih rastlinskih izvlečkov, ki celico obnavljajo in ji podaljšujejo življenjsko dobo, vračajo celično energijo.
DEEP BLUE POLIFENOL KOMPLEKS

Izdelek ki pomaga pri bolečih mišicah in nelagodju, uporabljamo ga po potrebi ali čisto varno na vsakodnevni ravni za dolgoročno dobrobit ob vnetjih. Izdelek se v primeru depresije priporoča z Daily Nutrient pack-om, saj je velikokrat notranje vnetje vzrok veliko oblikam depresije. Sicer v imenu podoben že poznani liniji za boleče mišice in sklepe, vendar ne vsebuje pa mešanice eteričnih olj, ki jih najdemo v  DEEP BLUE ali DEEP BLUE RUB. Vsebuje polifenole, torej naravne, močne in vodotopne antioksidante. Le ti se nahajajo bodisi v izvlečkih ajurvedskega kadila (Boswelia serrata), kurkumi, zelenemu čaju, ingverju, granatnemu jabolku, grozdnih peškah, resveratrolu (rdeče vino - skrivnost ˝Mediteranske diete˝ ali ˝Francoskega paradoksa˝). Kompleks odvaja poškodovane in škodljiv proste radikale tako v organih kot ostalih telesnih sistemih. Ne vsebuje škodljivih stimulansov (alkohol, kofein, sladkor). Lahko ga kombiniramo z Deep Blue mešanico ali gelom.MITO2MAX

Prenovljeni izdelek povečuje moč mišic, daje dodatni zagon za fizično aktivnost. vsebuje rastlinske izvlečke, potrebne za poživitev vseh tkiv in celic in njihovega mitohondrija. Poveča vzdržljivost na naraven način, spodbuja dihalne kapacitete. Odlična alternativa kofeinskim in ostalim sintetičnim energijskim napitkom. Izdelku so sedaj dodali pomembne antioksidante oliganole (vir v ličiju in zelenem čaju), ki v celico hitro vstopajo in jo ščitijo pred radikali, oksidacijo, pospešuje krvni obtok ter telesno energijo. na novo dodana korenina aswaganda daje podporo imunskemu sistemu, libidu, vpliva na razpoloženje, boljše spanje, zmanjšuje stres in kot najbolj pomembno prilagaja celično odzivnost glede na trenutno telesno aktivnost. Prav tako spodbuja delovanje razuma in koncentracije.  SLIM&SASSY CONTROL

SLIM&SASSY zaviralec apetita: zeleno ki te ljubim zeleno, ni ravno fantastičnega, vendar čisto ok okusa. Kot del kolekcije Slim & Sassy, ki ob spremembi življenjskega stila v boljši in urejeni prehrani ter več gibanja pomaga kot naravni zaviralec apetita. Naš prebavni sistem še vedno funkcionira kot za časa pračloveka. Ko pa jemo današnjo procesirano hrano, se namreč vsa maščoba (že poprej predelana) vsrka v zgornjem delu črevesja, center za ˝sitost˝pa je v spodnjem delu tankega črevesa. Ker je že na pol razgrajena, maščoba do spodnjega dela tankega črevesa sploh ne uspe priti, da bi možganom sporočila da smo siti. Razvili so posebno formulo (na podlagi koncentriranega izvlečka iz špinače), ki pomaga, da spodnji del tankega črevesja vseeno dobi informacijo in potrebne snovi, ki možganom pošljejo informacijo o sitosti. Tilakoid je osnova te formule in je snov v špinači, ki upočasni presnovo in omogoči slednje.  Gre na eni strani za snack tablice z okusom marelice, limone ali jabolka/cimeta, ki vsebujejo 5 g appethyla (so za tiste ki bi to radi prakticirali občasno). Na drugi strani pa je možno kupit paličice s praškom ki jih umešamo v vodo, TrimShake ali drugam, tu notri najdemo tudi 124 mg mešanice za pospeševanje metabolizma Slim&Sassy. Da se tablica ali vsebina praška absorbira je to najbolje pojesti med obrokom z vsaj 5g zdravih maščob (hladno stiskano olje, avokado,..). Če ste nagnjeni k grizljanju tekom dneva, vzamete en ali drugi pripravek med zajtrkom, če pa ste nagnjeni k grizljanju zvečer pa s kosilom ali popoldansko malico, ker pripravek deluje do 6h po zaužitju. Priporočeno je uporabljati eno ali drugo v ˝projektu˝ izgube teže skupaj z ostalimi izdelki Slim&Sassy: mešanica eo (v vodi, mazilu za telo), mehke želatinaste kapsule S&S, Trim Shake, LLV.

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.