doTERRA- Global convention 2015 (Salt Lake City - Utah): 10-12. september

V ZDA trenutno poteka letna konvencija (uradna stran TUKAJ), kjer snovalci podjetja, kot vsi njihovi specializirani zunanji sodelavci predstavljajo nove raziskave s področja eteričnih olj, predstavijo pa se tudi vsi novi izdelki. Tudi v Ljubljani v soboto 3. oktobra ob 16h pripravljamo ˝Konvencijo po konvenciji˝, kjer bomo večino teh novosti tudi predstavili. Na takšnih konvencijah je set novih izdelkov vedno dosegljiv v posebnem promocijskem paketu, vendar le udeležencem (člani in nečlani) konvencije, Tako bo tudi pri nas.

Tako da lepo vabljeni tudi na slovensko postkonvencijo, saj se bo izdelke ne le dalo dobiti vsaj 4 mesece pred lansiranjem le teh v Evropo, temveč bo cena tega paketa tudi precej nižja, kot če bi izdelke po članskih cenah kupovali posamezno. Kraj konvencije bo javljen naknadno, zagotovo pa bo v Ljubljani ali bližnji okolici. Prijave na mcebasek@gmail.com.

NOVI IZDELKI

V ZDA se je predstavilo 23 novih izdelkov, upajmo, da bo večina le teh lahko s prvimi meseci naslednjega leta dosegljivih tudi pri nas.


EMOTIONAL AROMATHERAPY SYSTEM KIT - novi paket za čustveno uravnavanje. 
Uradna stran TUKAJ

Nekaj zanimivih dejstev glede spojin, ki jih najdemo v eteričnih oljih:
alkoholi - so v cvetnicah, pomirjajo, dajejo uteho in blažijo; sekviterpeni in estrov oksid - so v lesu, travnicah in zeliščih, prizemljijo, sproščajo, razčiščujejo in prenavljajo; ketoni - so v meti, vračajo energijo in pomirjajo; monoterpeni - so v citrusih, dvigujejo razpoloženje in energijo; aldehidi in fenoli - so v začimbnicah, poživljajo, vračajo strast. 

 • MOTIVACIJA/OPOGUMLJANJE - Motivate Encouraging Blend: 
 • RAZVESELJEVANJE - Cheer Uplifting Blend: limonina mirta, klinčki, divja pomaranča, zvezdni janež, ingver, cimet, muškatni orešček, vanilja, korenikasta krvomočnica. 
 • STRAST/NAVDIH - Passion Inspiring Blend: kardamom, cimet, ingver, klinčki, sandalovina, jasmin, vanilja, tropska damiana. 
 • ODPUŠČANJE - Forgive Renewing Blend: timijan, citronela, rdeča-kanadska cedra, brinove jagode, smreka, bergamotka, mira, rumena cedra (Aljaska). 
 • PODPORA/UTEHA - Console Comforting Blend: kadilna bosvelija, ilang-ilang, vrtnica, labdanum, pačuli, sandalovina, amiris - sandal, osmant. 
 • UMIRJENOST/GOTOVOST - Peace Reassuring Blend: sivka, vetiver, ilang-ilang, kadilna bosvelija, muškatna kadulja, majaron, labdanum, zelena meta. doTERRA TOUCH KIT: REDČENA NAJUPORABNEJŠA OLJA (Family Physician Kit eo in mešanice, le da ni limone) v 9ml roll on - redčeno glede na kemično sestavo posamičnega eo v tej meri, da so prisotni terapevtski učinki. Primerno za direkten nanos tudi za otroka ter starejše. 
 • sivka
 • poprova meta
 • čajevec (Melaleuca)
 • kadilna bosvelija (Frankincense)
 • origano
 • mešanica Deep Blue
 • mešanica On Guard
 • mešanica Digest Zen
 • mešanica Breathe


DIFUZOR Z IZPUHOM (brez vodne baze) - Cloud Waterless Diffuser - ekskluziva pri doTERRI. Več info TUKAJ.   
ŽVEČLJIVE TABLETE Digestzen za podporo prebavnemu traktu - DigestZen Chewable Tablets.INHALACIJSKO MAZILO BREATHE - Breathe Vapor Stick: brez mastne osnove.

DEODORANT (eo cipresa, čajevec, cedra, bergamotka, karitejevo maslo, čebelji vosek): Deodorant stick.ZELENA META - Spearmint (odslej v stalni ponudbi). TUKAJ.
Ima svežo meta aromo, pridobiva se s parno destilacijo listov, večino ga sestavljajo ketoni in monoterpeni, podpira prebavni trakt in zdravje v ustni votlini, kemija je podobna semenom kopra. Odlično se ujame z duglazijo v difuzorju (priporoča dr. Hill), dviguje pozornost, odpira dihalne poti. Uporaba podobno kot DIgesgt Zen, poprova meta, ingver.
ZELENKA - Wintergreen (po novem iz Nepala).
Zelenka ima sedaj roza nianso, ima večjo gostoto kot voda zato ne plava v njej, temveč potone. Podobno kot vetiver, in klinčki. Menja staro zelenko, stara pa ostaja v mešanicah (Deep Blue,..). Daje topel občutek, krasna za masažno olje, odlična pri blaženju bolečine (revmatoidni artritis). Sedaj je aroa popolnoma drugačna. Kot zanimivost - destilira se 14h.
DUGLAZIJA - Douglas Fir iz Nove Zelandije; s tem rešili tudi okoljski primer, ker zaradi hitre rasti invazivno spreminja pokrajino; izjemna zaradi posebne sestave v estrih, posekajo še mladi drevo - pridobljeno na nizki temperaturi in pod nizkim pritiskom. Deluje pomirjujoče, odpira dihalne poti, vrača pozitivno razpoloženje, dviguje pozornost, osredotočenje, čisti kožo.

INGVER - Ginger: po novem iz Madagaskarja.Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.