MAKEOVER: kopalnica z doTERRO

Ustvarjati lastno je najlepše, vseeno pa nam marsikaj olajša tudi kvaliteten pripravek. doTERRA pri svojih On GuardSpa, Essential Skin Care in Salon Essentials Hair Care kolekcijah res pazi na naravne sestavine, ki so prijazne do nas in okolja. Tako da kvalitetna terapevtska eterična olja še zdaleč niso njihov edini odličen izdelek.


Tokrat v nizu makeover objav predstavljam domačo kopalnico! Marsikaj v njej mi vrača spomine na moje dolge predstavniške sezone v Grčiji ali na ostale kotičke od koder prihajajo moje korenine. Mozaik Heliosa, sončnega boga je narejen iz kamenčkov, ki sem jih nabirala širom sveta na svojih potovanjih, modrina me vrača v valove Egejskega morja, zelena pa v rodno okolico Soče, od koder prihaja moja mama. Dobrodošli v mojem in našem kotičku intime :)


Že več ko leto dni uporabljava doma narejeni deodorant, odlično se obnese, recept pa najdete TUKAJ.

Iz domačega kamiličnega macerata (recept TUKAJ), sem malčici z voskom in eo rimske kamilice pripravila odlično zimsko kremo za lička v sticku (prida prav tudi ob razdraženi koži, vneti ritki, vnetem mehurju čez vsa obdobja leta).

Za nego rok se zjutraj glede na razpoloženje odločim ali uporabim CITRUS BLISS hand lotion ali HEALING HANDS hand lotion z bolgarsko vrtnico. Nakup slednjega je enak tako za člane ali nečlane, izkupiček pa gre v Healing hands neprofitno fondacijo doTERRE. Maja smo darovali za Nepal. Več o njihovih projektih najdete TUKAJ.

Za ustnice pa ne morem povedat kako osvežujoče dene njihov Lip Balm s poprovo meto in divjo pomarančo.Moja jutranja nega obraza se prične s peno za obraz iz kolekcije za problematično kožo HD CLEAR.

Kremico si največkrat pripravim sama (recept TUKAJ), dodajam pa včasih HD CLEAR mešanico, največkrat pa kar pomlajevalno mešanico IMMORTELLE, ki je ta mesec brezplačno na voljo (sicer vredna dobrih 100€) ob vseh nakupih za vsaj 200 PV. Več info o aktualni mesečni ponudbi TUKAJ.

Za svoj parfumček si namešam zelo učinkovito mešanico za dvig koncentracije IN TUNE. Najrajši kar v frakcionirano kokosovo olje.

CORRECT X krema za brazgotin nas rešuje vseh brazgotinic, prask, sledi preteklega mozolja. Od malih do velikih jo lahko vsi pohvalimo!

VERAGE kolekcija! Največ jo sicer uporablja moja mama, jaz si jo ob obiskih kar malo sposodim, da si naredim ne le neverjetno nego za obraz ampak se mi zdi kot da bi prišla iz aromatične obrazne masaže :) Obraz si navlažiš z vodo in CLEANSER (1 brizg) s krožnimi gibi v smeri navzgor naneseš od vratu do vrha obraza, spereš z vodo in osušiš. TONER (2 brizga) za vlažnost kože nežno vmasiramo na očiščeno kožo. HYDRATING SERUM (1 brizg) z mešanico eo Immortelle (SuperDuper!) s krožnimi gibiv smeri navzgor vmasiramo od vratu do čela. Treatma zaključimo z MOISTURIZER-om (1 brizg) v enakem postopku nežno vmasiramo.

Ob vseh ženskih mesečnih težavah in nelagodjih (ovulacija, menstruacija, mena, oblivanje, labilnost) zelo pomaga Clary Calm mešanica, ki si jo nanašamo na oboleli predel trebuha in/ali na pulzne točke.

Mešanica za ženske Whisper ženski vrača ravnovesje in poudarja njen naravni parfum. krasno olje, ki ga ima moja mama najrajši kot razpršilo-parfumček v parfumski bazi.


Noo, tudi za moškega se kaj najde v naši kopalnici :) Poleg neti posodice za izpiranje nosne votline so njegova najljubša eo čajevec, ki poskrbi za vse težave na koži, ustavi pričetek herpesa in omili morebitno afto v ustih.

Breathe poskrbi za dihala,

On Guard granulice (beadlets) so krasne za čas ko pade imunski sistem, poješ eno ob potrebi, večkrat čez dan in začetek prehlada zvodeni.

Past Tense odpravlja morebitne glavobole in migrene z nanosom na senca.

Ob heksnšusih, bolečinah v mišicah po treningu pa poskrbi Deep Blue rub.
Z ustno higieno celotna družina uporablja On Guard Whitening naravno zobno pasto. Kot pri vseh izdelkih pazijo na naravne sestavine, belilce, mislijo ne le na naše, temveč tudi dobro okolice. 

Krasno antiseptično milo v peni ponuja ravno tako On Guard kolekcija. Poleg lahko dobite tudi takšne lušne dozirnike. Nujen ritual večkrat na dan, sploh po prihodu iz službe ali vrtca ;) 
Kar se tiče pranja perila imajo na voljo 6-kratni koncentrat detergenta za pranje perilo On Guard. Ne le da drži dolgo, opere krasno, vonj prijeten.

Čiščenje posode, pripravek za večnamensko čiščenje, čiščenje tal ali trdovratnih madežev. Vse v enem ponuja On Guard  Cleaner Concentrate, ki ga v poljubne namene in v predlaganih doziranjih namešate sami.

Za lasno kozmetiko dam zopet kapo dol. Že po sestavinah, pa seveda tudi učinku. 

Uporabljam predvsem šampon (nežen, lase naredi voljne in mehke, ščiti pred UV in vročino ob oblikovanju pričeske, razstruplja od korenine do konice) in balzam (na osnovi rastlinskih izvlečkov in naravnih proteinov, lase zmehča,zmanjša statičnost, izboljša vidne poškodbe las, spodbuja rast). 

V prihodnje pa zagotovo preizkusim še Root to tip serum, ki ga vsa dekleta tako hvalijo. 

Potem pa še rešitev za vse naše okuse in potrebe. neodišavljen losijon za telo in roke, v katerega nakapate svoje najljubše eo in obljubim, koža bo tako noro voljna kot še nikoli. Dragemu paše Aromatouch mešanica, meni sivka :)Trda mila izdelujem tudi sama po hladnem postopku iz hladno stiskanih maščob, hidrolatov, eo in suhih cvetov, vendar sem morala preizkusiti tudi naravna doTERRA mila. Obstaja tako ki poživlja s CITRUS BLISS mešanico citrusov in vanilije in tako, ki pomirja - iz mešanice SERENITY. Ču-do-vi-to! Priporočam! 


Takole, upam da ste dobili nekaj koristnih napotkov, res je užitek vstopiti in izkusiti dišečo doTERRINO kopalnico ;)Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.