doTERRA DIFUZOR

Prispevki v blogu so avtorsko delo.
Prosim, da ob deljenju posredujete povezavo do prispevka ali navedete avtorja.

***

V Evropi doTERRA omogoča nakup treh tipov difuzorjev:


PETAL
Petal difuzor je doTERRA difuzor, v obliki krogle (bučke: spodnji del vijola, zgornji del je lučka) in je cenovno med vsemi tremi najbolj dostopen, primeren za predvsem novo včlanjene. Priročen, enostaven za uporabo in majhen, primeren za dom in družino, s sproščujočo drobno in visoko meglico, nežno belo ambientalno LED lučko (krasno deluje kot nočna lučka, lahko se izklopi), pokriva do 30 kvadratnih metrov, lahko ga nastavimo na 1, 2 ali 4 urno delovanje. Kolegice, ki ga imajo, so z njegovo srčkano obliko, majhnostjo in delovanjem zelo zadovoljne.
* Ob nakupu tega difuzorja in še parih praktičnih olj (za čas jeseni zime vsekakor sivka, kak citrus ali čajevec, On Guard in Breathe) se ne le pokrije letno članarino 24,40€, temveč zaradi 25% popusta na vse izdelke, vsekakor že veliko prihrani. CENIK


ZENBOW (Made by Zen)
Je stožčaste oblike (vulkanček), spodaj premer 14cm, višina 12cm in je iz zelo kvalitetne plastike. V osrednjo posodico s keramično ploščico sprejme do 80ml vode, da se ne bi nabiral vodni kamen, priporočam destilirano, v tako količino vode dolijemo 3-4 kapljice čistega 100% eteričnega olja po izbiri. Spreminja 12 led osvetlitev, lahko si zamrzneš barvo, ki ti je všeč ali lučko po želji celo izklopiš. dela 5 v 1 - aromaterapijo, počasi poganja eo, je mini osvežilec zraka, čisti zrak, ionizira, deluje lahko kot nočna lučka, nima vročega vira kot npr. svečke, se avtomatsko ugasne ko zmanjka vode.
* Ob nakupu tega difuzorja se praktično skoraj pokrije letno članarino 24,40€, če pa poleg vzamete še kako eo, se vam članstvo (ne obvezuje rednih nakupov) zaradi 25% popusta na vse izdelke vsekakor bolj izplača. CENIK

Po moji izkušnjah in izkušnjah znank pa tudi 1-2 letna redna uporaba korozivnih eo v difuzorju ob rednem čiščenju difuzorja ni poškodovala (med ta eo spadajo citrusi, mešanica Purify,..). Mi ga imamo in smo ob vsakodnevni uporabi, vsekakor ga imamo že več kot leto, zelo zadovoljni. Tih, ličen, kvaliteten, plastika še ne kaže sledi uporabe kot pri nekaterih manj kvalitetnih, ki smo jih preizkusili (tistih v sezonskih ponudbah za cca 20€). Med okoli 200 uporabniki v Sloveniji (ta difuzor se najpogosteje izbere) se je redko komu okvaril. Tudi če je prišlo do tega, doTERRA te reči res hitro in za stranko ugodno razreši.

LOTUS
Eleganten, dizajnerski, najbolj tih in najbolj zmogljiv (zato tudi najdražji) doTERRA difuzor. Deluje lahko do 3h, ima nastavitve za 1h, 2h ali 3h delovanja. Oddaja srednjo močno meglico. Ima opcijski vklop lučke. Uporablja med vsemi tremi najbolj izpopolnjeno atomizacijsko tehnologijo, ki eo razbije na male ione in aktivne kisikove anione, slednji pa se preko pljuč v telo veliko lažje absorbirajo, kot pri običajnih difuzorjih. Ker je v Evropi dosegljiv šele nekaj časa, ga ima manj uporabnikov, so pa z njim vsi zelo zadovoljni in so upravičili njegovo kvaliteto pred ostalimi.
* Ob nakupu tega difuzorja, se vsekakor izplača včlaniti, saj s 25% že včlanitvenega članskega popusta vsekakor pokrijete 24,40€ letne članarine (vas ne obvezuje nadaljnjih rednih nakupov. CENIK***

KDAJ UPORABLJAMO DIFUZOR?
Difuzor je zelo eleganten način aromatične, najnežnejše uporabe eo, ki se jo doma največkrat poslužujemo, saj z njo npr. lahko vplivamo na naša razpoloženja ali si pomagamo v času sezonskih obolenj.

  1. Za umirjanje razpoloženja ali dvigovanje razpoloženja uporabiš tisto, kar ti trenutno paše (npr sivka za pomirjanje, mešanica Balance za uravnavanje razpoloženja, poprova meta s citrusom za dvig koncentracije, citrusi ali mešanica Citrus Bliss so super za dvigovanje razpoloženja ali namesto jutranje kave..).
  2. Difuzor prižigam v času obolenj po potrebi in občutku, večkrat čez dan za 20-30 min v poprej prezračen prostor. Ob prehladih za čiščenje zraka patogenov lahko vanj nakapaš mešanico eo On Guard ali za odpiranje dihalnih poti mešanico eo Breathe

KOLIKO KAPLJIC EO?
Vedno sledimo navodilom za posamezni difuzor. Večina doTERRA difuzorjev deluje na principu hladnega izparevanja s pomočjo ionizacijske tehnologije na osnovi vode. Ko bo vode zmanjkalo, se bodo difuzorji avtomatsko ugasnili. V prostor za vodo s priloženim merilnikom le to dolijemo do črtice in za optimalni učinek dodamo ponavadi 3-4 kapljice eo. Če je prostor manjši ali gre za novorojenčka, je 1 kapljica eo morda že dovolj. Na splošno po želji lahko dodamo tudi manj kot 4 kapljice eo. Po 20 min se večinoma naš vonj že navadi spremembe, zato eo več ne zaznavamo.

ČIŠČENJE
Če smo res pridni, difuzor čistimo po vsaki uporabi. Vodo z eo, ki nam je npr ostala lahko prelijemo v stekleno embalažico s pokrovčkom in jo prihranimo za prihodnjič. Difuzor očistimo z vlažno krpico, da odstranimo morebitno ostalino eo, lahko tudi z vatirano paličico za čiščenje ušes, da s spodnje ploščice lažje odstranimo ostalino. Nekatere se poslužujejo tudi čiščenja s papirnatimi kuhinjskimi krpicami.

Za čiščenje sama uporabljam ˝domači stelex˝ (v 750 ml embalažo nalijem tretjino alkoholnega kisa, dodam 15 kapljic eo (ponavadi zaradi čistilnih lastnosti limono, divjo pomarančo, mešanico Purify) in dolijem vodo. Kar navadno, ker to tekočino res veliko uporabljamo (in hitro porabimo) za čiščenje steklene mize, oken, jedilnega stolčka za malčico, kuhinjske površine, pomivalno korito, tudi kopalnico če ni že preveč zamazana :) (takrat pripravim močnejšo mešanico, ki ji dodajam več kisa in eo ali sodo bikarbono z eo ali celo uporabim Cleaner Concentrate iz On Guard kolekcije).

ALTERNATIVE OB AROMATIČNI UPORABI EO
Izparilnik, robček, inhalacija, kamenček, glinen obesek ali difuzor? Možnosti je več, morda kako dodatno idejo najdete v TEM PRISPEVKU.  

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.