PRESNE KROGLICE z eo sivke in PRALINE IZ TEMNE ČOKOLADE z eo poprove mete (˝After Eight˝)


Včeraj smo se z domačimi dobrotami doTERROVK razvajali 
Presne kroglice in čokoladne praline sva za vas pripravili tudi z Andrejo! 
Bilo je prekrasno, saj smo spoznali večino večino novih izdelkov
ki bodo v večini na voljo v Evropi na voljo šele v letu 2016!

Ko smo se pripravljali na praznično tržnico v Ivančni Gorici lani, sem vsem ljubiteljem dišečih opojnosti prvič pripravila enostavne in okusne praline. Vse kar potrebujete so silikonski modelčki, vaša najljubša čokolada in kaka kapljica poljubnega eteričnega olja. Lepa in slastna dopolnitev pa so tudi presne kroglice. Narejeno pa eno in drugo v neverjetno kratkem času.


PRESNE KROGLICE z eo sivke

SESTAVINE (za 50-60 kroglic):
400 g mletih mandljev
200 g kokosove moke
2 zreli na kolute narezani banani
1 žlica poljubnega medu
2 zvrhani jedilni žlici hladno stiskanega kokos olja
2-4 kapljici eo sivke (2 kapljici pričarata okus ˝vanilije˝, pri 4 kapljicah je že čutiti prevladanje sivke; dodajajte in preizkušajte do vaše najljubše arome)
kokosova moka za posip kroglic

PRIPRAVA:
Vse sestavine (razen eo) dobro premešamo in pregnetemo v gladko teksturo. Dodamo eo. Oblikujemo kroglice, jih povaljamo v kokosovi moki, zložimo v večjo škatlo ali na pladenj obložen s peki papirjem le v eni plasti in postavimo v hladilnik za vsaj 1h, da se malo strdijo. Serviramo direktno iz hladilnika.


PRALINE IZ TEMNE ČOKOLADE z eo poprove mete (˝After Eight˝)

SESTAVINE (za 60 pralin po 8-10g):
500 g temne čokolade s 85% kakava 
2 jedilni žlici hladno stiskanega kokos olja (da praline ne bodo pretrde)
5-10 kapljic eo poprove mete (pričnite s 5 kapljic eo, preizkusite; po potrebi dodajajte do vaše najljubše arome)
silikonski modelčki za praline

PRIPRAVA:
Temno čokolado nalomimo na koščke in jo v večji stekleni posodi segrevamo v vroči kopeli (spodaj torej kovinska posoda z zavreto vodo, ni potrebno da je na ognju). Ko se čokolada stopi, dodamo kokosovo olje in eo. Silikonske modelček postavimo na pladenj za lažji in kasneje varen prenos v zamrzovalnik. Ulijemo pripravek v modelčke in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 20min. Praline iztisnemo iz modelčkov, preložimo v želeno škatlo in hranimo v hladilniku. Ker ni dodanih tekočin, praline zlahka hranimo v hladilniku v zaprti škatlici zelo dolgo časa (da so vedno pripravljen za najljubše goste ;) ). Serviramo direktno iz hladilnika.


Za tržnico (recepti TUKAJ) sem se igrala z okusi bela čokolada + eo sivke, rjava čokolada in eo divje pomaranče. Krasna izbira je tudi bela čokolada + kak drug citrus (limeta, grenivka), rjava čokolada in eo cimeta.. tudi kak ilang ilang zna presenetiti v beli čokoladi ;) meja je zopet le naša domišljija. Dodajamo lahko tudi kandirano sadje, oreščke ali še kaj drugega!Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.