ZIMSKA SLADICA - tudi če vam kaki ni všeč, vam tole zagotovo bo!

Bralci naših strani/skupin na družabnih omrežjih to sladico že poznajo, so jo tudi preizkušali in bili vsaj istega mnenja kot sem jaz, odlična je!


Navdih za recept sem našla v tri leta starem videu, ki prikazuje hode božične večerje, vse je izgledalo več kot slastno, tole sladico iz kakija pa sem si še posebej zaželela, predvsem, ker moja boljša polovica kakija ne mara. Tole pa je bil obetaven način, da ga vzljubi!

Moj recept je prirejen, da se izognem gostili ali želatini, saj namesto pomarančnega soka uporabim eo divje pomaranče. Enako je tudi z ingverjevim sokom korenine, ki ga v mojem receptu nadomesti eo ingverja.

Sama sem za spodnjo belo osnovo v preteklosti uporabila že mascarpone v kombinaciji z jogurtom (da ni pregosto in prenasitno), domače skisano mleko, sojin jogurt, v zadnji različici pa sem kombinirala mascarpone in ricotto (po naše albuminsko skuto iz sirotke, ki je zelo bogata z beljakovinami in način, kako se alergiki na laktozo skoraj izognejo neželeni reakciji; krasna je tudi za prve žličke mlečnega izdelka pri dojenčkih/malčkih). Skratka, potrebujete nekaj, kar ima gostejšo strukturo, konec koncev bi lahko uporabili tudi gladko spasirano skuto.

Predvsem pa, saj veste, je hitro, preprosto, zdravo in okusno, kaki pa skoraj neprepoznaven ;)

SLADICA IZ KAKIJA (˝serves 6˝)

ZA ZGORAJ
  • 2 olupljena zrela kakija 
  • 4 kapljice eo divje pomaranče
ZA SPODAJ
  • 300 g mascarponeja in albuminske skute (približno pol pol, da nastane primerna gostota)
  • 1-2 kapljici eo ingverja 
  • 1jž domačega medu akacije. 
PRIPRAVA

S paličnim mešalnikom spasirate posamično kremo, naložite belo spodaj, kakijevo zgoraj (lahko tudi zamenjate nadstropja kot na tej sličici), pustite v hladilniku 2h in voilà.

Že večkrat preizkušeno in odlično, sedaj doma vsi maramo kaki! ;)

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.