ROMANTIČNI FEBRUAR

Naša uplinerka Allison te dni v svoji FB skupini objavlja krasne napotke, s katerimi se človek še bolj zaljublja v eterična olja. Z drobnimi pozornostmi si lahko z njimi polepšamo čisto vsak dan! :) Nekaj njenih in svojih priporočil podajam spodaj. Vsekakor pa bo za vsakega dobrodošla povezava, kjer najdete 1001 priporočilo uporabe za posamična eterična olja in izdelke - TUKAJ.


 1. Robčkov polno gre v promet v tem času leta :) Lahko jih tudi odišavite prostoru in situaciji primerno. Na kosem ali dva vate kanite kapljico poljubnega eo in ga dodajte v škatlo z robčki. Vsakokrat ko boste robček uporabili, bo ven privela še naravna in opojna aroma. Napotek dneva: za pomirjanje so odlična olja sivka, mešanica Serenity, bergamotka. Za odpiranje dihalnih poti evkalipt, poprova meta, mešanica Breathe, za poživitev divja pomaranča, mešanica Citrus Bliss.. mmm, bo dišalo!
 2. Eo so lahko res prežlahtni dodatek jedem, velikokrat je zadosti že za zobotrebec ali kapljica eo. Pri nas so najbolj pogosto v uporabi citrusi! Ravno pred dnvi preizkušeno eo limete v pudingu iz riževega napitka, škroba, semen vanilije in agavinega sirupa. Eo lahko dodate na žličko medu, preden ga vmešate v čaj, v smutije peciva, namaze, kreme, omake, juhe, dodaten na preliv solate in še in še! Napotek dnevaste že preizkusili katerega od mojih preprostih RECEPTOV
 3. Grgranje olj oz. t.i. oil pulling je še ena od preprostih navad, ki na naraven način in zelo preprosto skrbi za vašo ustno higieno in hkrati celo telo očiščuje na dnevni ravni. Za to, so kot osnova, primerna hladno stiskana, nerafinirana rastlinska olja, še posebej preizkušeno pri nas je sezamovo olje. Zadovoljni! Napotek dnevav VIDEU si lahko izberete zase najljubši in najprimernejši način. 
 4. Eo so lahko tudi senzualna, privlačna in romantična. Z njimi si lahko pripravite prijetno masažno mešanico. Še posebej so za to primerna eo jasmin, ilang-ilang, sandalovina (še posebej opojna je havajska), vrtnica, ingver, muškatna kadulja, mešanice eo Whisper, In Tune, Passion. Napotek dneva: izberite eo, ki vam daje občutek zapeljivosti in si ga nadenite na zapestje, lase, za ušesi ali na območju srca.
 5. Veliko eo je za kožo pomirjevalnih, jo pomagajo obnavljati in nanjo delujejo kot tonik. V svojo najljubšo vlažilno kremo ali tonik si lahko dodamo eo sivke, pelargonije, kadilne bosvelije, laškega smilja, cedre, sandalovine ali koriandra. Napotek dnevaizberite eo, ki ustreza vašemu tipu kože in si ga dodajte v svoj čistilec ali vlažilno kremo.
 6. Veliko eo deluje razkuževalno in čistilno. Med njimi najdemo citruse, začimbna olja, dober je čajevec, namenska mešanica Purify, optimalno narejena v te namene pa je tudi namenska mešanica On Guard. Napotek dneva: vzemite vlažno krpo za čiščenje, nanjo kanite kapljico ali dve posamičnega eo in se najprej lotite čiščenja vseh kljuk in držal, saj je na njih največ neželenih obiskovalcev. Dom bo lepo dišal, kljuke bodo dezinficirane in očiščene.
 7. Aroma Touch tehnika na rokah je eden od enostavnih in priljubljenih načinov uporabe, s katerim si lahko omilimo razne tegobe. Napotek dneva: ob tem lahko uporabimo lahko različna eo ali mešanice, sivko za pomiritev, limono za poživitev, Past Tense ob glavobolu,.. podrobna navodila po korakih najdete TUKAJ
 8. Uporaba eo v prostoru je najbolj priljubljen način uporabe. V času zime so difuzorji krasna pomoč za podporo imunskemu ali dihalnemu sistemu, sploh ob dodatni uporabi vlažilcev v zimskem času. Kapljico eo si lahko kanemo med roke in inhaliramo tudi med prho, lahko pa si naredimo klasično inhalacijo z vrelo vodo, soljo in 1-2 kapljicami eo, previdno inhaliramo z zaprtimi očmi. Napotek dnevaizberite eo, ki bi omilil vaše tegobe ali blagodejno vplival na vaše razpoloženje in ga uporabite na enega od treh opisanih načinov. Izogibajte se t.i vročim eo (cimet, timijan,..).
 9. Resda je zima še tu, si pa lahko rojstno-dnevno zabavo ali kak poseben dan polepšamo s posebnimi kockami ledu, v katere vstavimo koščke poljubnega sadja in eteričnih olj. Priporočam predvsem citruse. Napotek dneva: za lažjo predstavi si oglejte VIDEO in izberite najljubšo kombinacijo. 
 10. Obstajajo zelo enostavni načini, da osvežite vonjave omare, toaletnega prostora, hladilnik ali shrambo. Zopet so pri tem zmagoviti citrusi, evkalipt, cipresa ali namenska mešanica Purify. Napotek dneva: na notranjo stran toaletnega papirja kanite nekaj kapljic vam ljubega eo in osvežilca prostora zagotovo nekaj časa ne boste potrebovali. 
 11. Večina vas bralcev vas eo že uporablja in ni ga lepšega kot deliti vaše izkušnje in znanja tudi iz tega področja. Napotek dneva: vašemu bližnjemu ali prijatelju pomagajte izbrati primerno eo, ki bi mu pomagalo olajšati kako od tegob. Naučite ga, kako bo to eo lahko uporabil!
 12. S posamičnimi eo si lahko ne le oplemenitimo vsakdanjo skodelico čaja z bogatim okusom, ampak ji lahko pridamo tudi terapevtsko vrednost. Ste že preizkusili bergamotko v pravem čaju, limono v zelenem čaju ali grenivko v metinem čaju? Napotek dneva: preberite strani 20 in 21 v pomladni Living magazine (2014) in si izberite svojo priljubljeno kombinacijo. 
 13. Drevesna eo nas prizemljijo, lajšajo in odpirajo dihalne poti, pozitivno vplivajo na naše razpoloženje, lahko pa jih uporabimo tudi kot naravne repelente. Cipresa, duglazija, srebrna jelka, evkalipt,.. V priporočilo vsekakor priporočam tudi namensko mešanico Balance, ki jo največkrat nanašam na podplate. Napotek dneva: oglejte si VIDEO predzadnjega člana med drevesnimi vrstami (Arborvitae). Izberite si svojo najljubše drevesno eo in ga danes uporabite. 
 14. Limona je eno najbolj priljubljenih eo, ki jih res lahko uporabljamo vsak dan. Za čiščenje, za lahkoten detox v steklenici z vodo, za svežino v naših sladicah in ostalih jedeh, lahko o dodate v čaj, z njo odstranite celo čigumi. Napotek dneva: poglejte VIDEO o eo limone n si za današnji dan izberete enega od načinov uporabe. 

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.