MENI NAJ IZDELKI

doTERRA ne nudi le visoke kvalitete eteričnih olj, temveč tudi veliko drugih izdelkov. Vsi so narejeni kot prijazni do narave, s sestavinami in učinkovinami, ki izhajajo iz naravnih virov. Pripisala sem tudi naše izkušnje z njimi.

Sama sem se tokrat vrgla v raziskavo, kateri izdelki so mi najbolj všeč v cenovnem razponu tam nekje do 22€. Pripisala sem jim tudi točkovno PV vrednost. Nekaj izdelkov sem trenutno posodila, zato so na sličici v print verziji :)


ETERIČNA OLJA

CEDRA Cedarwood 15PV - za problematično kožo v vaši najljubši kremo, za pomirjanje in prizemljitev, za dihala.
KLINČKI Clove 15PV - za vse večje bolečine kot najboljši analgetik, za ustne tegobe, bolečine ob zobobolu, puljenju zoba.
CIPRESA Cypress 17 PV - osvežujoča, za dihala, predvsem pa mehur in ob močenju postelje, krčne žile in hemoroide.
EVKALIPT Eucalyptus 15 PV - za poletno ohlajanje, osvežitev, zbistritev, dvig koncentracije in večjo zmogljivost pljuč ob športanju, za zamašen nos ob sezonskih alergijah..
SLADKI KOMARČEK Fennel (Sweet) 16 PV - za vse trebušne tegobe, kolike, povečanje laktacije.
GRENIVKA Grapefruit 17 PV - za osvežujočo solno kopel za noge v času poletja, pospešuje metabolizem in odvajanje vode, tako odlična bodisi v napitku z vodo ali v večernem losjonu/kremi/olju za telo; če na grških otokih radi staknemo obolenje ušes zaradi kopanja in vetra meltemi, odlično odpravlja bolečino v mišicah in ob krčih.
LIMONA Lemon 10,50 PV - čistilo za vetrobransko steklo skupaj z vodo in alkoholnim kisom, odlično odstrani smolo (samo tudi lak iz avtomobila), odstranjevalec laka za nohte v svetlejših tonih, odlično za kolesarje saj odstrani ˝šmir˝ob morebitnem popravilu le tega, v razpršilki z vodo in večkratnem nanosu odlično odstrani uši z rastlin (blitva, vrtnice,..), v kombinaciji s soncem red odlično posvetli lase, za mehčanje trde kože na petah s katerokoli kremo/losjonom/oljem, za znižanje krvnega tlaka in povečanje potenja, za svežino in neoksidacijo narezanega sadja
LIMONSKA TRAVA Lemongrass 11,50 PV - odličen naravni repelent proti tigrastim komarjem, pogosto ga v ta namen dodajam Terrashieldu, predvsem v razpršilki in difuzorju ali izparilniku. Uravnava prebavo če se bomo na poletnih počitnicah in piknikih preveč najedli in odpravlja bolečino v mišicah ob prekomernih športnih aktivnostih.
LIMETA Lime 15PV - za okus mojita skupaj s poprovo meto, za poletni oljni ali alkoholni parfum, v razpršilki z vodo za razkuževanje površin, igrač.
ROŽMARIN Rosemary 15,50 PV - za spodbudo koncentracije, fokus, za boljšo rast las,..
DIVJA POMARANČA Wild orange 11,50 PV - odlična za poletni oljni ali alkoholni parfum, v razpršilki proti potenju, v razpršilki za osveževanje dolge poti v avtomobilu, za razkuževanje rok na letališčih, za izboljševanje sadnih kup in poletnih sladic (čas za doma narejen sladoled!)


MEŠANICE ETERIČNIH OLJ

Naravni repelent TERRASHIELD 10,50PV - naravni repelent proti klopom in komarjem

GRANULE

POPROVA META Peppermint Beadlets 12PV - za svež dah, proti slabosti, za bolj bistro vožnjo
ON GUARD On Guard Beadlets 13PV - za boleče grlo, slabo počutje, ko se te nekaj loteva, razkuževanje rok.

TOUCH 9ml roll-on kolekcija 
(že redčeno za uporabo - primerno tako za otroke in odrasle)

SIVKA 15PV Lavender - za opekline, tako sončne kot ostale, za razdraženo kožo, glavobol, pomiritev, boljše spanje, ob rasti zob.
ČAJEVEC 13,50PV Melaleuca - za pike, vse težave na koži, glivice.
POPROVA META 14,50PV Peppermint - proti slabosti, za ohlajanje ob poletni vročini ali visoki telesni temperaturi, z povišanje koncentracije, glavobol
BREATHE 14PV mešanica za dihala in sezonsko alergijo

PREHRANSKI DODATKI

DIGEST ZEN Tab 10,50PV tablete za trebušna nelagodja, povečano kislino, prebavne motnje,..

NEGA ROK in TELESA

LIP BALM 3PV z okusom pomaranče in poprove mete z naravnim sladilom stevio, vse poližeš, diši, osveži, tako da must have za poletni čas.
CITRUS BLISS Hand Losion losjon za roke 5,50PV - dišeč citrusno vanilijev vonj, ki je super kot hitri parfumček za pomladno poletni čas.
HEALING HANDS ROSE LOTION 14PV losjon za roke in telo - diši in še s celotno vsoto nakupa darujemo Helaing hands Fundaciji za dežele tretjega sveta, dežele, ki so jih prizdadele naravne katastrofe (Nepal,..)
HAND & BODY LOTION losjon za roke in telo - je brez vonja, pripravljen,d a notri dodamo najljubše eterično olje ali pa kot podlaga za nanos eteričnih olj v terapevtske namene, če nam rastlinska olja ne ustrezajo, so nam premastna. Koža je res kot dojenčkova ritka! :D
BATHBAR SERENITY 5PV naravno trdo milo za pomirjanje.
BATHBAR CITRUS BLISS 5PV naravno trdo milo za poživljanje.


IZDELKI ZA DOM ON GUARD

CLEANER CONCENTRATE 10,50PV koncentrat za čiščenje - super ker s par kapljicami na mokri krpi čudovito zdrgne kopalniške površine, iz njega narediš domači stelex, pomivaš tla, parket, čistiš vse površine,kljuke in kar trajaaaa! :)
NATURAL WHITENING TOOTHPASTE 4,50PV naravna belilna zobna pasta brez fluora in čisto naravnih sestavin, s svežim okusom. Mislim da jo imava za kar 4 mesece. Dlesni mi končno ne krvavijo več.
PROTECTING THROAT DROPS 12 PVbonbončki za vneto grlo. Lahko rečem samo uau, močni a učinkoviti!

VSAKDANJE ŽIVLJENJE

BREATHE Vapor Stick 5,50 PVmazilo za dihala in meni tudi za zamašen nos. Pomaga večini celo ob sezonskih alergijah, lažje dihaš, odprejo se dihalne poti.
CORRECT-X 12PV krema za brazgotine, hitrejše celjenje, odpravlja celo stare brazgotine in deermatitis.
NATURAL DEODORANT 5,50PV deodorant z naravnimi sestavinami, končno tudi dosegljiv.


PRIPOMOČKI

FRACTIONATED COCONUT OIL 15,50 PV utekočnjeno in razmaščeno kokosovo olje, čudovito za podlago pred nanosom eteričnih olj in izdelavo oljnih parfumov, roll on mešanic, ker nima vonja in se hitro vpije.
KEYCHAIN obesek za ključe s praznimi 8 stekleničkami 2,5ml v črni ali viola barvi. Notri si namestiš najuporabnejša eo, da jih imaš vedno pri sebi. Zelo uporabno!
VEGGIE CAPS prazne kapsule za uživanje eo. Vanje dodamo eo ali eo in užitno bazno rastlinsko olje.
WOODEN BOX je lesena kompaktna škatla primerna za 25 od 5 do 15 ml eo stekleničke. 

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.