VEČER DOMAČE KOZMETIKE

Domača lekarna in ostala eterična olja nam res pomagajo pri vseh tegobah sezonskih bolezni in težavah, ki se lahko pojavijo pri dihalih, prebavi, na koži, ob padcu imunskega sistema. Sem in tja pa si rada vzamem čas tudi za izdelavo domače kozmetike. Naslednje reči so nastale v par urah enega od samo mojih nedavnih večerov :) Jaz, nekaj finih pripomočkov, dobrih oljčkov, hladno stiskanih olj in masel ter naša kuhinja. Brez mojega in otrok :) Voila! Ti prazni ločki so kmalu dobili več kot odlično vsebino ;)


Velikokrat dobim vprašanju kje kupovat sestavine, pripomočke in če imam v žepu kak dober nasvet. Vse to sem spisala že v odličnem prispevku TUKAJ.


Anticelulitni BODY BUTTER s SLIM&SASSY (200g, cca 250ml)

Sestavine (uporabljam tehtnico z 0,01g natančnostjo):
50g kakavovega masla
50g kokosovega olja
50g karitejevega masla
50g jojoba olja
40 kapljic eo Slim&Sassy


Priprava:
Kokosovo olje, karite in kakavovo maslo stopite na 40 stopinjah (imam posebni električni grelnik s posodico) v primerni posodici. Ko je masa brez grudic, dodamo jojoba olje in eo Slim&Sassy ter prelijemo v visoko posodo, primerno za stepanje. Postavimo v zamrzovalnik za cca 15min. Stepemo z električnim stepalnikom na gostoto masla, pri čemer zmes primerno pobeli. S spatulo prestavimo v embalažo s širšim pokrovom. Hranimo v hladnejšem in temnejšem prostoru. Vmasiramo v vlažno kožo po tuširanju. V nosečnosti se mi ob mazanju ni pojavilo nič novih strij, koža je postala bolj elastična, voljna, sijoča in predvsem mi je lepo oklestilo celulitne kotičke.

GALENOVO MAZILO za OTROŠKO RITKO (cca 50ml)


Sestavine:
30g mandljevega olja (v original recepturi oljčnega)
10g hidrolata nepozebnika
10g ekološkega voska

Priprava:
Vosek in mandljevo olje stopimo na 40 stopinj v primerni posodici. Posebej v primerni posodi segrejemo hidrolat na isto temperaturo (merim sposebnim termometrom, ki ga rabim le za kozmetiko). S stepalnikom za kapučino peno (rabim ga le za kozmetiko) pričnem stepati olje z voskom in počasi dolijem hidrolat. Masa se hitro poveže v gosto zmes oz kremo. S spatulo prestavimo v embalažo s širšim pokrovom. Hranimo v hladnejšem in temnejšem prostoru. Vmasiramo v vlažno kožo/ritko po previjanju.

HIDRATANTNA KREMA ZA OBRAZ z eo MIRE in eo SANDALOVINE (cca 120ml)


Sestavine:
25g jojoba olja
1g olja pšenišnih kalčkov (naravni E vitamin)
8g Olivem emulgatorja
64,5g hidrolata jasmina
1g eo mire (cca 10 kapljic) in sandalovine (cca 10 kapljic)
(če je ne boste porabili hitro, lahko hkrati z eo dodate 0,5g konzervansa Cosgard)

Priprava:
Jojoba olje, olje pšeničnih kalčkov in emulgator stopimo na 70 stopinj v primerni posodici. Posebej v primerni posodi segrejemo hidrolat na isto temperaturo (merim s posebnim termometrom, ki ga rabim le za kozmetiko). S stepalnikom za kapučino peno (rabim ga le za kozmetiko) pričnem stepati maso z oljem in emulgatorjem in počasi dolijem hidrolat. Masa se hitro poveže v zmes oz kremo. Dodam eterični olji. S spatulo prestavimo v embalažo s širšim pokrovom. Hranimo v hladnejšem in temnejšem prostoru oz najbolje kar v hladilniku. Vmasiramo v vlažno kožo po umivanju zjutraj in zvečer.

KREMA ZA MEHČANJE PET z eo LIMONE (cca 80ml)


Moj klasični recept sem tokrat zaradi pomanjkanja originalnih sestavin spremenila le tako, da sem dodala namesto konopljinega olja marelično olje, namesto hidrolata vrtnica pa bolj obstojni hidrolat nepozebnika. Hranimo v hladnejšem in temnejšem prostoru oz najbolje kar v hladilniku. ta različica je manj mastna in bolj nežna. Vmasiramo v vlažno kožo po umivanju.

DEODORANT v ROLL-on z eo PURIFY (50ml)


Sestavine:
1 čajna žlička aloe vera gela
1 čajna žlička sode bikarbone
40ml destilirane vode
12-15 kapljic eo Purify

Priprava:
Dodamo vse sestavine v roll-on embalažo, jo zapremo ter ga dobro pretresemo. Nanesemo na osušeno kožo po tuširanju. Hranimo v hladnem in temnejšem prostoru.

Priporočam! Sila enostavno, zabavno, hitro, naravno in odlično za samozavest ter samoskrbo ;)

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.