NAJBOLJŠI MUFFINI z eo tangerine

S Sunsational Flavors ponudbo štirih oljčkov je prišla v moje roke tudi tangerina. Ko so ponudbo ponovili to poletje, sem bila prepričana, da jo še imam. Paketek sem tako z veseljem prepustila tebi Laura :) Ko pa sem jo iskala, je nisem našla in si mi takrat za prekrasno odišavljanje posodila tisti 2 kapljici, da sem si v difuzorju lahko pričarala ta tako sladek, osvežujoč in vonj, ki me je popeljal na plažo, kar iz mojega domačega kavča :)


Sem jo pa v zadnjih izdihljajih potem le našla in kapljice so šle za tale odličen improviziran recept, ki ga moram zabeležiti, da ga ne pozabim tudi sama :) Verjamem pa, da je bil dober prav zaradi zadnjih domačih jabolk! Sofija se je odločila, da bo naredila tudi svoje mini muffine ;) Ker pa je od rojstnih dni mojih pup sedaj novembra ostalo še nekaj masse ticino, smo jo uporabile za okras velikih muffinov. Pa še Lina je ravno pravi čas prišla na obisk s svojim očetom. Ko se puncam ni več dalo in so se odšle igrat, so nadalje modelirali atiti :) tako da so bili res pravi family & friends work :)


JABOLČNI MUFFINI z eo tangerine in temno čokolado (za 12 muffinov)

PREDPRIPRAVA
3 velika domača jabolka
1 čž mletega cimeta
2 jž muscovado sladkorja


Olupimo jih in narežemo na majhne koščke, prestavimo v večjo in višjo ponev, presujemo s cimetom in muscovado sladkorjem. Na srednjem ognju jabolka pražimo kakih 5 min, da izpustijo vodo in da se pričnejo karamelizirati. Vonjava je božanska in že čisto božična :) Pretresemo jih v keramično posodo in jih pustimo, da se ohladijo. Pečico sedaj prižgemo na 220 Stopinj Celzija.

MOKRE SESTAVINE
180 g raztopljenega in na majhne koščke narezanega masla
2 jajci
200 g pregrešnega belega sladkorja
75 ml vode
6 -8 kapljic eo tangerine


Vse mokre sestavine penasto umešamo v gladko maso. Dodamo tudi eo tangerine.

SUHE SESTAVINE
200 g bele moke
1 pecilni prašek (lahko tudi 1 čž sode bikarbone ali pecilnega praška iz vinskega kamna)
polovica čž suhih semen vanilije

Suhe sestavine presejemo.

FINIŠIRANJE MASE
100g temne 85% čokolade narežemo z nožem na grobe koščke


Suhe sestavine počasi vmešamo v mokre sestavine. Ko je bila masa gladka. Sva s čž najprej napolnili mini silikonske modelčke in na vsakega položili košček karameliziranega jabolka. Modelčke sva zaradi stabilnosti imeli v manjšem pekaču. Sedaj sva v preostanek mase počasi vmešali še ohlajena karamelizirana jabolka in koščke čokolade. Napolnili vseh 12 velikih muffinov in postavili v segreto pečico. Ker listkov nisva imeli, je bilo jemanje muffinov iz pekača tokrat malo večji izziv ;)


PEKA in MODELIRANJE
Pekli sva 10 min na 220 Stopinj Celzija, nato pa še 15min na 180 Stopinj Celzija. Med peko sva zvaljali ticino maso in s kozarci izrezali kroge. na krogih so spontano nastajale živalice, za vizualni vzor pa smo imeli Veliko paparico za male papavčke :)


Bili so super okusni, da ne povem kako super zabavni!

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.