BUČNA JUHA z eteričnimi olji

JUHA IZ PEČENE BUČE
Vir: doTerra Living Magazine, jesen/zima 2015

Recept, kjer sem si spet dokazala, da so fizične začimbe zakon. Ampak! Velik ampak - eterična olja v kulinariki pa v primerjavi z njimi pričarajo takšne božanske arome, da težko verjameš lastnim brbončicam. Če želiš preverit na lastni koži, pripravi tole slastno juho enkrat z eteričnimi olji, drugič z klasičnimi začimbami! ;) in vtis podeli z nami spodaj :) dvomim, da boš drugačnega mnenja kot jaz. Ali? :)


POTREBUJEŠ (za 4 osebe)
- 1 čebulo: na drobno sesekljamo
- 4 stebla stebelne zelene: narežemo na ozke lunice
- 1 veliko korenje: narežemo na drobne kolute
- por (dodan k receptu, ker ga imam rada)
- polovico butternut ali hokaido buče (jaz sem izbrala sledjo): odstranimo semena in narežemo na drobne koščke (po želji poprej tudi olupimo)
- nekaj jedilnih žlic oljčnega olja
- 3 dcl jušne osnove
- 5 dcl vode
- 0,5 dcl smetane za kuhanje
- sveže mleti poper in sol
- 1 kapljica eo kardamoma (poizkusimo in po želji dodamo še eno)
- 1 kapljica eo cimeta (poizkusimo in po želji dodamo še eno)

PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 180 St. Celzija. čebulo, stebelno zeleno, korenje in bučo enakomerno razporedimo po pekaču in vse skupaj prelijemo z oljčnim oljem. Pečemo 20-25 min, da se vrhnji sloj zelenjave lepo zapeče. Zelenjavo prestavimo v višji lonec in dodamo jušno osnovo, vodo, smetano za kuhanje, sveže mleti poper in sol. vse skupaj zavremo, spasiramo s paličnim mešalnikom do želene teksture in dodamo eterična olja.

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.