December,.. kadilo in mira.. vonj praznikov!Živjo vsem :)
vsi smo nestrpno pričakovali, kaj lahko ponudi mesec december. 

FRANKINCENSE 200PV ponudba!


Destilirana smola bosvelije, frankincense, kadilna bosvelija, kadilo ali ljubkovalno Frenky. :) Vse to poimenuje eno najbolj cenjenih in dragocenih olj, ki so ga trije magi kot smolo prinašali tudi Jezusu ob njegovem rojstvu. Pridobivajo ga iz smole drevesa boswelija, le pri doTerri se zbira smola vseh treh ključnih vrst drevesa: FREREANA, CARTERII in SACRA, kar mu daje edinstveno kemijsko sestavo v celotni svetovni ponudbi. Enostavno povedano - če zlijemo vkup vseh 9 ostalih olj iz domače lekarne in pogledamo njihove glavne spojine in učinkovanja, ima frankincense vse te, le vsako v manjši količini. Zato radi rečemo,da je to olje za vse, ker ima tako pestro kemijo in manjše vrednosti teh spojin, zaradi česar je eno prvih olj, ki ga lahko varno uporabljamo tudi pri čisto najmlajših. In zato velja, da ko ne veš kaj uporabiti, me ne dobiš na telefon, NO, v takih primerih pograbi to olje in ga uporabi :) Predvsem pa z dodajanjem drugim eo zaradi podpore v kemiji povečamo prvotnod elovanje teh olj. Skratka, pri nas doma ga štulimo povsod poleg :) Zanj je narejeno največ raziskovanj, pomaga kot tonik celotnemu telesu, ugodno vpliva na vse telesne sisteme in celicam pomaga ob oksidativnem stresu, torej pomaga celici do prvotnega zdravega stanja od znotraj in pomaga zdravim celicam odstranjevati deformirane sosednje celice. Predvsem pa je pogost v ključnih doTerrra namenskih mešanicah: Balance, Console, DDR Prime, Hope, Immortelle, In Tune, Peace, in kapsulah: DDR Prime kapsule, kremica Correct X za brazgotine, Verage hidratantni serum, SPA Replenishing Body Butter in še sem verjetno kakšnega pozabila!
Kako ga uporabljamo pri nas doma?
- KOŽA: ob brazgotinah, aknah, glivicah, opeklinah, moluskah, obnavljanju starikave ali operirane kože. Dodaj kapljico v svojo dnevno kremo/mazilo in mi poročaj po enotedenski uporabi :)
- NOHTI in obnohtna kožica: zelo rada ga vmasiram predvsem sedaj, v zimskem času,da mi koža ne cveti in da nohte poleg LLV, ki mi jih krepi kot lase in kožo od znotraj, dodam še malo zunanje kurative.
- HEMATOM, buška ali modrica ob udarcu, zvinu: vsem nam pomaga v kombinaciji s sivko in peppermintom!
- BRONHIOLITIS/BRONHITIS: skupaj z Breathom predvsem pri lajšanju simptomov, pomaga pospeševati kašelj.
- LARINGITIS: skupaj s sivko je nam najboljša pomoč na vratu ob vnetih glasilkah. Prav tako na pljučih, med lopaticami in na zatilju ali podplatih pomaga pomirjati dražeč kašelj.
- GLAVOBOL: na senca s sivko in poprovo meto ali kapljico samostojnega na nebo v ustih ali pod jezik pri močni migreni
- KONCENTRACIJA, MOŽGANČKI: zbistri ko strela! V difuzorju ali na pulznih točkah.
- POZABLJIVOST: Odlično tudi pomaga ponovno vzpostavljati delno poškodovane živčne povezave (tudi KARPALNI KANAL).
- MEDITACIJA in joga: pomislite, logično,saj so ga uporabljale vse stare in še obstoječe religije v času obredov. Pomaga k umiritvi, povezuje množico. Zelo rada ga imam v difuzorju s pomarančo!
- DEPRESIJA: pomirja, tudi po velikih šokih, izgubi bližnjega (kot izpričano v verskih ritualih nekoč in danes). Od dedka smo se tako mirno in lepo poslavljali s par kapljicami na žalnih ikebanah v vežici.. Pri slabomiselnih stanjih sta odlična sopotnika tudi vetiver in pačuli. Moja najljubša mešanica IGBOK (It´s gonna be ok) pa vsebuje po eno enoto vsakega: pomaranča, frankincense, Balance, Serenity in majaron. V difuzorju ali rečena v roll on na pulzne točke.
- IMUNSKI SISTEM: ob težavah ga sebi pupama nanašam na podplate
- SPANJE: bodisi s sivko ali cedro v difuzorju smo vsi ko male bebe z mirnim spancem čez celotno noč :)
- RAZPRŠILKA: za dom se najbolj ujame z grenivko (Grapefruit) in duglazijo (Douglas Fir)! Zmešajte z vodo in pred vsako uporabo pretresite.
Vsebovane vrste dreves bosvelija
doTerra raziskava s frankincense
*Brezplačno ob 200PV nakupu (standard, LRP ali včlanitveni nakup) samo tekom 1.-31. decembra!
OLJE MESECA praznična mešanice HOLIDAY JOY 5ml z glinenim obeskom!


HOLIDAY JOY je namenska praznična mešanica, v kateri najdete eo eo divje pomaranče, muškatnega oreščka, sibirske jelke, kitajskega in cejlonskega cimeta, klinčkov, duglazije in absoluta vanilije, deluje pikantno, pa tudi sladko, sveže in toplo. Vonj, ki te popelje med zimske gozdove, novoletne jelke, do praznične nostalgije in kuhanega vina :) Decembra jo imam najrajši v difuzorju, pogosto na obeskih iz naravnih materialov v avtu, na smrekici, z njim odišavimo voščilnice, dodajamo v mila, kanemo na filc na obesek okoli vratu. Celo na kroglah sušilca, ko želim odišavit oblačila, ki jih bomo nosili ob praznični večerji ali srečanju :) Zaradi poživljajoče arome jo sama v času prazničnih mesecev rada uporabim v difuzorju za boljšo koncentracijo. Prav tako pa smo vsi ljubitelji tako mešanice za dihala Breathe, kot mešanice za podporo imunskemu sistemu On Gurd veseli, ker v funkciji predstavlja tako enega kot drugega. Če želimo dat podporo dihalom ali razkužit zrak, ubijemo dve muhi na en mah. Prav tako jo redčeno lahko namažemo na podplate za celostno podporo imunskemu sistemu. Omejitev pri tej nostalgično praznični mešanici res ni, prepričana sem, da tudi sami lahko spodaj navedete še veliko uporabnih načinov, kako jo lahko izkoristimo :) Mešanica, ki v času praznikov ne sme manjkati v nobenem domu in je tudi lepo darilo :)
*Brezplačno ob 125PV nakupu zvestobe LRP do vključno 15.12.2017. Če oddate LRP nakup za 200PV točk do vključno 15.12., dobite tako 5ml Holiday Joy kot 15ml Frankincense brezplačno!


POD DROBNOGLEDOM MIRA (Myrrh) 15ml


Mira, v antiki je bila med trgovci zlata vredna in spomni na zgodbo iz Biblije, saj jo je kraljica iz Sabe kot dar prinašala kralju modrosti, kralju Salomonu, prav tako pa je poleg kadila eden od treh darov Jezusu. Egipčani so jo zaradi protibakterijskega delovanja radi uporabljali pri balzamiranju. Mira je poleg kadilne bosvelije drugo doTerrino eterično olje, ki se pridobiva iz smole drevesa. Če je Frankincense oče in nas brani pred vplivi okolja, je mira mama, ki poskrbi, da nas varuje od znotraj. To je preprosta razlaga kemije, zakaj sta ti dve olji najboljši v kombinaciji, predvsem ko pride do najtežjih obolenj, saj spodbujata zdravje celic in pomagata odstranjevati degenerirane. V komercialnih izdelkih jo največkrat zasledimo v izdelkih za ustno higieno, zobnih pastah, ker ugodno vpliva na dlesni in vse težave z njimi. Lahko jo žvrkljamo v kokosovem olju, vodi ali dodamo zobni pasti. V On Guard zobni pasti je že dodana. Doma jo največkrat uporabljamo pri pomirjanju. Pomirjanju česa? Vsega: od kože, če je srbeča, če se izpusti zimski ekcem, če imamo dražeč kašelj, jo mešam z omenjenim zgoraj, prav tako dodajam pri bronhiolitisu, ker pomaga izločati katar, rada jo dodajam vlažilni kremi za po britju, ker jo Martin v kombinaciji s sandalovino ne more prehvalit, pa tudi svojemu body butterju,da mi omili izgled starih strij, predvsem nujna oprema s frenkyem za nego nohtov in obnohtne kožice. Prav te dni objavim tudi kremo za zimski ekcem in dermatitis, ki ga naša mini dobi, ko poje pršut, mandarino ali pomarančo. Da ne govorim o svinjini, če je slučajno na vrtčevskem jedilniku. Namažemo po umivanju, da je koža navlažena. Sami jo lahko dodate oljem, kremam za nego kože ali karite maslu, če mazilo pripravljate sami. Odlična je za najmlajše, ker kot kadilna bosvelija vsebuje nešteto učinkovin, a v malih količinah. Poskusite nemirnega ali otroka v neutolažljivem joku namazati z redčeno vzdolž hrbtenice ali na vršiček ušesa, kjer so točke za pomirjanje, pomirja namreč tudi celoten živčni sistem. Še eno olje, ki ga ima najrajši moja mama, ker ji ob nihanjih ščitnice najbolj ustreza, če jo redčeno vmasira na vratni predel, kjer ščitnica. Knjiga Modern Essentials vam jo priporoča pri Hashimoto ali hiper delujoči, tudi pri cirozi jeter, putiki, odprtih vlažnih ranah, pri vaginalnih vnetjih v mazilu, hemoroidih.Odlična je tudi za hormonalna neravnovesja, lahko jo nosimo tudi na pulznih točkah. Na medu je menda odlična za herpes skupaj s koriandrom, tega pa še nisem preizkusila :)  In nenazadnje, ugodna je tudi za trebušne težave, diareja in zaprtja ali za povečanje apetita, vmasiramo jo na boleči predel trebuha redčeno v smeri urinega kazalca. Zelo je gosta, tako da velja da je potrpežljivost mati modrosti, ko jo želite uporabiti za svoje ugodno počutje in čakate,da tista ena kapljica priteče ven. Četudi le v difuzorju v kombinaciji s frankincense, sivko, sandalovino in vsemi začimbnicami.
*Ves mesec 10% ceneje.


TANGERINA 15ml


Končno dosegljiva tudi v Evropi! Eden najbolj dišečih citrusov, ki se odlično ujema s spearmintom, baziliko, bergamotko, muškatno kaduljo (clary sage), kadilno bosvelijo, pelargonija (Geranium), grenivko, sivko, limono, pomarančo in rimsko kamilico. Je še bolj okusna kot pomarančka, ko jo dodajamo sladicam, muffinom, tiramisiju v kulinariki. V čistilih s kisom se odlično spopade z maščobami in vodnim kamnom. V kremah na kožo deluje čistilno in odlično deluje v mažah za manjšanje celulita, sploh s sivko odlično omilita strije, topi maščobo, ob zateklih udih deluje protivnetno in spravi ven odvečno vodo, pospeši prekrvavitev, kar je več kot odlična izbira v masažnem olju za mrzle ude v zimskih mesecih. Če imate občasno vrtoglavico, jo kanite med dlani in vdihnite. Ker pomirja je odlična v difuzorju v trenutkih strahu, žalosti ali zvečer pred spanjem ob težavah z nespečnostjo, z majaronom pa tudi v trenutkih žalovanja. Njena kemija estrov in aldehidov ni podobna ostalim citrusom, saj hkrati pomirja in poživlja in je več kot odlična izbira za osvežilni in tolažilni parfumček. V medicinski uporabi velja za antikoagulant oz kot eo, ki pomaga redčiti kri. Deluje protivnetno, pomaga k boljši prebavi in poživlja prebavila. Če jo nanašamo na večjo površino kože, tega dela ne izpostavljamo soncu vsaj 6-12h, ker če ne postanemo lisasti, kot če bi na soncu bi uporabili šentjanževo olje.


PRAZNIČNI KATALOG  s cenejšimi paketki 
HOLIDAY GIFT GIVING GUIDE


Nekaj paketkov je še na voljo! najdete jih na povezavi: TUKAJ.

Lep zaključek leta želim vsem!

Vaša Maja Čebašek
mcebasek@gmail.com
041.902.293
Navodila za nakup: TUKAJ

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.