ZELENA META (Spearmint), TANGERINA (Tangerine) in LIMETA (Lime), BOGO trojček za poletno svežino!


Današnji BOGO je v osvežilnih vonjih poletja! <3
Izkoristili ga bomo za izobraževanje in deljenje izkušenj o dotičnih izdelkih!

ZELENA META nooooro lepo in sladko diši ter je super za vse, ki vam je poprova meta premočna in vsem ki imate radi tisti super spearmint vonj in okus, ki smo ga bili v vsakdanjem življenju največ vajeni iz tistih zelenih žvečilk :) Ena prvih reči, kjer sem ga uporabila, so, saj ne boste verjeli - domače zeliščne pastile <3 mnjamsi, pa še noro pomagajo! . V difuzorju se odlično ujame z bergamotko in pomarančo ter tangerino ali tangerino, kot da ste na eni čudoviti tropski plaži! Tako da se sploh ne čudim, zakaj je doTerra za današnji bogo osnovala ta osvežujoč trojček. V času poletja prijetno hladi(razpršilka z vodo), znižuje telesno temperaturo (s sivko redčeno na podplatih), dviguje koncentracijo (v difuzorju ali na pulznih točkah, med dlanmi ter zatilju), vrača energijo, deluje proti glavobolu, pomaga ob bolečih mišicah (v masažni mešanici), zmanjšuje slabost (tudi potovalno, v nosnem inhalatorju), umirja napade kašlja (ker deluje drugače kot poprova meta), odstranjuje toksine, ureja mesečni cikel (na pulzne točke in spolne žleze), kot naravni repelent deluje proti komarjem in mravljam. Skratka, oljček, ki je že nekaj časa na srečo v redni prodaji in ga obožujem! Ima torej svežo meta aromo, pridobiva se s parno destilacijo listov, večino ga sestavljajo ketoni in monoterpeni, podpira prebavni trakt in zdravje v ustni votlini, kemija je podobna semenom kopra. Odlično se ujame z duglazijo v difuzorju (priporoča dr. Hill), dviguje pozornost, odpira dihalne poti, pomirja in sprošča zaradi vsebnosti kamfora. Uporaba je na splošno podobna kot z kot Digest Zen, poprova meta, ingver.

TANGERINA je eden najbolj dišečih citrusov, ki se odlično ujema s spearmintom, baziliko, bergamotko, muškatno kaduljo (clary sage), kadilno bosvelijo, pelargonija (Geranium), grenivko, sivko, limono, pomarančo in rimsko kamilico. Je še bolj okusna kot pomarančka, ko jo dodajamo sladicam, muffinom, tiramisiju v kulinariki. V čistilih s kisom se odlično spopade z maščobami in vodnim kamnom. V kremah na kožo deluje čistilno in odlično deluje v mažah za manjšanje celulita, sploh s sivko odlično omilita strije, topi maščobo, ob zateklih udih deluje protivnetno in spravi ven odvečno vodo, pospeši prekrvavitev, kar je več kot odlična izbira v masažnem olju za mrzle ude v zimskih mesecih. Če imate občasno vrtoglavico, jo kanite med dlani in vdihnite. Ker pomirja je odlična v difuzorju v trenutkih strahu, žalosti ali zvečer pred spanjem ob težavah z nespečnostjo, z majaronom pa tudi v trenutkih žalovanja. Njena kemija estrov in aldehidov ni podobna ostalim citrusom, saj hkrati pomirja in poživlja in je več kot odlična izbira za osvežilni in tolažilni parfumček. V medicinski uporabi velja za antikoagulant oz kot eo, ki pomaga redčiti kri. Deluje protivnetno, pomaga k boljši prebavi in poživlja prebavila. Če jo nanašamo na večjo površino kože, tega dela ne izpostavljamo soncu vsaj 6-12h, ker če ne postanemo lisasti, kot če bi na soncu bi uporabili šentjanževo olje. Je torej odlično poletno parfumsko dopolnilo, povečuje pozornost in osvežuje. Krasen tonik za vse telesne sisteme. Ureja prebavni trakt (sploh jo priporočam za pite ob zaprtju), povečuje krvni obtok in pomaga pri izločanju toksinov iz limfnega sistema, odvaja vodo iz telesa, zaradi česar ni nenavadno, da je vsebovana v Zendocrine razstrupljevalni mešanici, zato odlicen ob žolčnih kamnih, tudi za lahex detox jeter. Je med citrusi, kot pomaranča, prvo olje za novorojencke, za vse kar ne štima v prebavnem delu - kolike, krčki, driskanje, paraziti.. odraslim pomaga, tudi pri razgrajevanju maščobe.

LIMETA Tole citrusno eo je eno najbolj svežih, v času poletja si zlahka kanete kapljico v vodo, sodo, koktejl ali pivo! Deluje kot močan antioksidant, te zbistri, razveseli, po drugi strani pa deluje kot lahkotni čistilec, te čisti toksinov, tako da je pogosto sopotnica v moji steklenički z vodo. Da ne omenjam kak čudovit okus dobite pri pripravi muffinov iz pirine moke, gozdnih sadežev in koščki bele čokolade, nastrgana lupinica sadeža mi tega nikoli ne more pričarat, pa še ekološko se težko dobi. Ker deluje antibakterijsko, protivnetno, protivirusno in razkužuje, ga velikokrat kombiniram z alkoholnim kisom ali sodo bikarbono pri pripravi ekoloških čistil, tako za kuhinjsko korito, previjalno površino, mizo, pranje tal, oken, čiščenje kopalnice ali razkuževanje previjalen površine, pa tudi razkuževanje igrač, če se jih poslužuje veliko otrok v času sezonskih bolezni. V razpršilki z vodo je lahko hkrati sprej za osveževanje, razpršilka za na pot v avtomobilu, sprej za razkuževanje kljuk, previjalne mize. Kupila sem si ga takoj za limono, včasih sem redčenega mazala na podplatke, v nežno podporo imunskemu sistemu, hkrati pa mi je lepo mehčal pete. Z čiščenje kože ga zvečer kapljico dodajam v čistilni gel ali peno, tudi v tuš ali milo za kopel pred večernim izhodom, da me poživi. Poleti pazim, da se z limeto ne mažem na koži, ki bo izpostavljena soncu, ker je kot vsi citrusi fototoksična – postanemo lisasti, tako da jo v času poletja vnašam predvsem v večerno nego telesa. Tudi kapljica v šampon neguje lasišče in strukturo las. Če imam dan, ko sem malo poklepana, jo kot parfumček za dvig razpoloženja nanašam na zapestja, pod ušesa, poleti zaradi omenjenega primerno redčeno.  Če me je v času poletja ujela klima, tako da me malo trga v kosteh, si jo za lajšanje zvečer vmasiram v boleč predel. V difuzorju ga uporabim če želi dvignit razpoloženje, se prijetno fokusirat ob pisarniškem delu, čistit zrak patogenov, dat kanček podpore dihalom, da ne omenjam kako slastno diši po mojitu, če jo kombiniram z eo poprove mete 😊 Prijateljica pravi, da njenemu sinčku zelo pomaga pri uravnavanju čustev, ko je malo poklepan.

ZA VEČ INFO O NAKUPU se kot nečlan obrni name oz. svojega svetovalca. Oz kot član na svojega mentorja.
BOGO četrtek: kupi Zeleno meto (SPEARMINT) 15 ml in dobiš Tangerino (TANGERINE) 15 ml + Limeto (LIME)15ml brezplačno. Spearmint: članska cena 34,77 € | redna cena 46,46 € | 31,5 PV. Vrednost podarjenih izdelkov: Tangerina članska cena 18,30 € | nečlanska 24,4€, Limeta članska cena 16,64€ | nečlanska 19,52€. Max. 5 bogo na račun!

Res uporaben poletni trojček in namesto da plačate članarino, ki vam da 25% popust za nadaljnjih 12 mesecev in ne obveže rednih nakupov, ste samo danes lahko za znesek več kot celotne članarine oproščeni. Zakaj? Izračun spodaj:

REDNI NAKUP - običajno
Spearmint 15ml 46,46€
Tangerine 15ml 24,40 €
Lime 15ml 19,52€
PTT 8,54 €
SKUPAJ: 98,92€

VČLANITVENI NAKUP - običajno
Spearmint 15ml 34,77€
Tangerine 15ml 18,30€
Lime 15ml 16,64€
PTT 8,54 €(7 pik se povrne = cca 7€ vrednosti za izdelke v tej vrednosti)
24,40€ (=Članarina za 12m, daje 25% popust, ne obveže do nadaljnjih nakupov)
SKUPAJ: 102,65€

VČLANITVENI NAKUP – le danes!
Spearmint 15ml 34,77€
Tangerine 15ml 0€
Lime 15ml 0€
PTT 8,54 €(7 pik se povrne = cca 7€ vrednosti za izdelke v tej vrednosti)
24,40€ (=Članarina za 12m, daje 25% popust, ne obveže do nadaljnjih nakupov)
SKUPAJ: 67,71€

Včlanite se pri tistem od nas, ki vam je kot svetovalec doTerro in varno uporabo podrobno predstavil in bo tudi nadalje vaš mentor!

Z vami Maja Čebašek | mcebasek@gmail.com | 041902293 | www.zavsakdom.si

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.