ORJAŠKI KLEK, ZAHODNA RDEČA CEDRA - Thuja plicata (Arborvitae)

Orjaški klek, imenovan tudi kot zahodna rdeča cedra ali drevo življenja je visoko drevo, ki izhaja iz severnegazahodnega dela severne Amerike in Kanade. Po obliki spominja na cipreso, čeprav to ni, predvsem pa ima krasno lastnost, da ko se takšno drevo podre, ga prav nič ne napade. zato ga radi navajamo kot odličen repelent, vsebuje ga tudi Terrashield in če proti tigrastim komarjem Terrashield ne zadostuje, dobite super pomoč in ˝orožje˝proti nepridipravom ravno s tem oljem. Domorodci so ga radi uporabljali za izdelavo plovil, totemskih podob, košar, oblačil in v namene domače lekarne in boljšega počutja. Danes ga radi uporabljajo v obrazni kozmetiki, zadnje raziskave pa potrjujejo tudi njegovo moč na ravni kožne celice. Vpliva na beljakovine, ki so zadolžene za preoblikovanje tkiva. Prav tako raziskava potrjuje, da arborvitae lahko vpliva na izraz globalnega človeškega gena. Z drugimi besedami, aktivno vpliva na kožne celice, predvsem deluje protivnetno in pomaga pri obnavljanju kožnega tkiva, pri čemer ima veliko vrednost ena glavnih komponent, methyl thujate. Predvsem pa je doTerra co-impact sourcing pri tem drevesu postopil z častivrednim naravovarstvenim pristopom, kjer nobeno drevo ne rabi bit podrto, da se iz njega pridobiva eterično olje. Menda ta več ko stoletna drevesa (doživijo od 400 do 1000 let) zaradi vseh opisanih lastnosti in trajnosti ohranjajo zvok še dolgo časa in so velikokrat izrabljana za kvalitetne lesne izdelke.
AROMATIČNO - V PROSTORU

  • REPELENT: sploh proti tigrastim komarjem se odlično obnese v difuzorju. Ravno tako v pršilki z vodo ali za ojačanje Terrashielda direktno v stekleničko/pršilko Terrasheilda. za to skrbijo tropoloni vsebovani v tem eo. Oldično za vse, ki imate veliko zunanjih aktivnosti na travi, v športu, v gozdu, ob morju, ob stoječi vodi (jezero) na kampiranju ali pri pohodništvu. 
  • ZA PRIZEMLJITEV: v difuzorju pomirja
  • ZA ČIŠČENJE ZRAKA v difuzorju 
  • RAZKUŽEVANJE POVRŠIN, ROK v razpršilki z vodo, pred uporabo potresemo in potem razpršimo po površinah, ki bi jih želeli razkužiti
  • NEGA NARAVNIH LESNIH POVRŠIN, v nosilnem olju skupaj z limono podaljša življenjsko dobo naravno obdelanih lesnih površin 
  • NEGA LESNIH POVRŠIN: zmešate 80ml kokosovega frakcioiranega olja, 80ml alkoholnega kisa in 10 kapljic arborvitae. odlična naravna rešitev za nego vseh lesnih površin na vsake nekaj mesecev. Predvsem pa se s tem zopet izognemo toksičnim izdelkom za oskrbo našega doma. 

TOPIČNO - NA KOŽI

  • REPELENT - redčen na izpostavljene dele telesa in oblačila. Sploh proti tigrastim komarjem!
  • POHODNIŠTVO (protivneten in še repelent): nanesite redčenega na zapestja in gležnje pri daljših pohodih
  • PARFUM: v rollonu s kokosovim frakcioniranim oljem zmešamo arborvitae, cedro in frankincense. 
  • PODPORA IMUNSKEMU SISTEMU: redčeno vzdolž hrbtenice ali na podplate. 


ČUSTVA in RAZPOLOŽENJE
Velja za olje božanske milosti in ugodno vpliva na vse, ki mislijo da lahko napreduješ le z bojem ali naporom, namesto z zaupanjem do energij. ravno prvo jih zaustavlja pri napredovanju, namesto da bi verjeli da ko srčno daješ, reči hodijo same. Lahko bi reklo olje, ki se odlično vklopi v koncept Skrivnosti ali pojmovanja Louise Hay. Prav tako nas to olje prizemlji in kaže, da so višje energije prisotne tudi tu na zemlji. Kot pravi prijateljica Irena, to je olje, ki pomaga pognati korenine, tudi ko si na drugem koncu sveta :) in da se moramo včasih prepustiti temu, da se bo že pokazalo česa se moramo oklepati in kaj izpustiti. V latinščini arborvitae pomeni žrtvovanje, morda to lahko preberemo kot žrtvovanje pretirane lastne volje in ambicij za veliko bolj polno življenje, s predajo življenju in njegovemu toku. To je olje, ki ti pove, da se moraš sprostiti, globoko vdihniti in zaupati toku življenja. Zredčenega lahko nanašamo na zgornji del trebuha (solarni pleksus), na kronsko čakro ali na podplate. Sicer pa kapljico v roke, pomanemo naredimo čašo in vdihnemo. 

AROMA
Zame je edino olje, ki ima tri aroma, topel-sladek, lesni in nato v tretjem valu takšen, zelo zemeljski.
Ujema se z cedro, kadilno bosveliijo, cimetom, evkaliptom, baziliko, koriandrom (listi, cilantro), copaibo, kuminom in brezo. V parfumih se jo dodaja v spodnje note. 

Poreklo: SZ del Severne Amerike in Kanada.

Vaša Maja Čebašek
FB skupina Eterična olja za vsak dom - Maja Čebašek

mcebasek@gmail.com
041.902.293
www.zavsakdom.si

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.