🌸KAJ JE DIFUZOR?
In kateri od teh je top tebi?
In kaj najrajši nablendaš vanj? :D

🌼ZAKAJ:Preko nuhalnega živca eterična olja prehajajo v 30s do limbičnega, najstarejšega dela možganov in tako vplivajo na naše razpoloženje in čustva, lahko tudi prikličejo že pozabljen spomin. Določena eo lahko poživljajo, druga pomirjajo, tretja dvigajo koncentracijo. Gre za najpogostejši način uporabe. Pri nas doma ga uporabljamo za fizično in razpoloženjsko ugodno-počutje, pri težavah z dihali ali v namene očiščevanja zraka patogenov.
🌼KAJ JE: Večina difuzorjev je narejenih na principu ionizacije, počasnega spuščanja malih delcev eo v obliki meglice v prostor. Difuzor ni vlažilec prostora. S tem eo hitro vstopajo v krvni obtok preko dobro prekrvavljenih pljuč.
🌼ČIŠČENJE: Čistim ga z alkoholnim kisom, vodo in eo limone ter paličico za ušesa. S palčko za ušesa očistim osrednjo belo ploščico in srebrni prstanček, s papirnato krpo podrgnem še po dnu in stenah, da odstranim morebitni vodni kamen (sploh ker uporabljam vodo iz pipe).Čistim pred menjavo vrste eo oz. po nekaj dneh, da je vonj bolj čist in delovanje optimalno. Oz vsaj 1-2 krat tedensko. Vodo uporabljam iz pipe, s kisom brez težav odstranim vodni kamen.

🌼TIPI DIFUZORJEV: LUMO, PETAL, ZENBOW in LOTUS difuzorji imajo osrednjo posodico, v katero po navodilih in do oznake natočimo vodo ter oddamo primerno količino kapljic eo (do 4 pri nekje 20 kvadratnih metrih) oz kakor velijo navodila za posamičen difuzor. Če jim zmanjka materiala (eo ali voda z eo), vsi ugasnejo. CLOUD difuzor je najmočnejši in narejen direktno na 15ml stekleničko eo, deluje torej brez vodne posodice. 🌼GARANCIJA: Večina doTerra difuzorjev ima garancijo 1 leto. USB difuzorji so bili doslej pri doTerri le v začasnih ponudbah (konvencija, PRAZNIČNA ali BOGO ponudba).

🌸 LUMO - difuzor, ki je lep, prijetne velikosti, z lesenim spodnjim delom. Deluje na vodo, ki jo dolijemo do rdeče oznake. Meglico puha zgoraj levo. Ko vode zmanjka, se avtomatsko ugasne. Ima možnost menjave ali zamrznitve 8 različnih barv ali lučko lahko ugasnemo (gumb LIGHT). Lahko pa jo izrabimo za nono lučko.Je tih, nežno brbota kot potoček. Všeč mi je, da je učinkovit, da se vonj čuti tudi po več urah. Pokrije po izkušnji tudi 30kvadratov, jakost uravnavam s st. kapljic eo, pričnem z manj, dodam za večjpo jakost vonja. Več dam citrusa kot npr frankincense. Najlepše od vsega pa so nastavitve na MIST gumbu: 2h, 5h ali 10h - kjer se ti vklaplja za 5min in izklaplja za 5min avtomatsko, kar je super za ponoči oz. tudi za cez dan v dnevnem prostoru, v pisarni ali trgovini, salonu. Zelo zadovoljna in trenutno moj najljubši.
🌸PETAL za dano ceno dobiš veliko oz. če bi radi močnejše delovanje, kupite dva. Čez dan ju imejte skupaj v večjem prostoru, ponoči boste imeli lahko vsakega v svoji sobi Ima največji rezervoar za vodo, timer na 1h, 2h, 4h, tudi belo lučko, ki se po želji ugasne.
🌸LOTUS – lepe dizajnerske oblike, drugi najmočnejši, na vodni bazi. Nekaterim je všeč, ker piha vodoravno, zato ga imamo lahko tudi na višji omari pod stropom. Ker je prostor za vodo težje dosegljiv, mu je priložena posebna krtačka za čiščenje. Lučka sveti le v zgornji špici in se jo lahko po želji ugasne. Ima nastavljiv timer.
🌸ZENBOW njegova dodana vrednost je 12 menjajočih se lučk, ki jih lahko pri dani barvi po želji ustavite (npr pri modri). Je pa zelo kvalitetne plastike. Lučko lahko tudi ugasnemo. Timerja nima.
🌸CLOUD – najmočnejši, deluje le na eo, vanj se vstavi 15ml stekleničko želenega eo brez pokrovčka in brez kapalnika. Prižgemo ga le za 5-15min, ker je zelo močan in primeren za večje prostore. Porabi kar precej eo. Nastavljamo lahko moč delovanja.

🌼URADNI CENIK DOTERRE (slikica v priponki) Retail = redna cena Članska = wholesale (-25%) PV = točkovna vrednost difuzorja
Več info o načinih nakupa najdeš TUKAJ. Za več info me klikni na zs.
Vaša Maja Čebašek, 041 902 293, mcebasek@gmail.com , www.zavsakdom.si.

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.