Imunski sistem, angina, škrlatinka, naše prioritete in ko ne veš več, kaj bi...

Včeraj sem imela zanimiv pogovor z mlado mamico. Povedala je, da bi olja in difuzor čim prej in da še nič ne ve! 🙂


Kot vedno tudi njej posredujem svoj cenik s pripisom katero olje in izdelek je za kaj, brošurico o zmogljivosti, širokem spektru delovanja in varni uporabi eteričnih olj ter svoj video o tem, kako olja uporabljamo mi.

Glede na njene želje in to-mesečno ponudbo ji seveda največ za dani denar predlagam veliko domačo lekarno Home Essentials kit, ki članarine oprosti, da možnost tudi nadaljnjih članskih -25% nakupov, vse članske ugodnosti, tudi za brezplačna olja in predvsem, kar nam vsem RES VELIKO POMENI, članstvo, ki nima obvez, tudi do rednih nakupov ne. Seveda da tudi gratis difuzor Petal, le ta mesec pa še neke vrste bon s 50 točkami, kar pomeni za okoli 50€ vrednosti za brezplačna olja po njeni izbiri. In povem še, da doTerra to še nikoli ni naredila, da je le za ta mesec dodala še 200PV točk promo, kar ta paket da (vreden je 224,50PV točk) = še dodatno gratis avto difuzor Iris in 3 citrusna olja, ki sicer niso v redni ponudbi (rdeča mandarina, kumkvat in klementina). Skratka, itak da bi se še mi vsi še enkrat včlanili, če bi se lahko.

In napišem ji še, da je ta lepši del članstva mentorstvo osebe, ki te je z olji spoznala in te zato tudi včlani - da z video, pisnimi, tiskanimi orodji naše ekipce vsi naši sočlani osvojijo varno uporabo v 1m, za kar sem sama pred 5 leti potrebovala praktično 1 leto.. in da je najlepši del prav ta skupnost, druženje, ko se polno istomislečih žensk (čeprav se na veliko veselje v olja poglablja tudi že veliko moških) na kupu lepo spodbuja, izobražuje in si izmenjuje neverjetne izkušnje z olji.

Skratka, prideva do cene in povem, da je velika lekarna s PTT 283,04€ in ji je bilo preveč, ker ona bi le difuzor in nekaj olj. Ko to pogleda, reče, da difuzor in nekaj olj pride okoli 150€, nato dalje razmišlja hm, kaj pa tista mini Family Essentials lekarna? Povem, da je ta s PTT 148,84€ (vredna 115PV točk) ima trikrat manjšo količino istih najbolj uporabnih olj (5ml; velika lekarna ima z izjemo Deep Blue 15ml stekleničke), da difuzorja tam ni, so pa gratis granule. Ko ona računa, vidi da difuzor, članarina in par olj pomeni 150€, za kar že dobi to mini lekarno in ta mesec 50 brezplačnih točk. Nato računa, kaj če bi mini lekarno in difuzor, pa nanese okoli 200€. Pa računa še dalje, da če doda še 84€, dobi veliko lekarno, gratis petal in gratis avtodifuzor, tudi teh 50 točk in še 3 citruse.. skratka, kot jaz, zdaj tudi vi že veste, kaj se vsak mesec, sploh pa ta, najbolj izplača.

Nakar me misel pripelje do prioritet in v trenutek, ko sem se maja 2013 sama odločala za članstvo..  tudi meni se je zdelo veliko, tako veliko,da sem se takrat (na žalost) odločila za malo lekarno, ki takrat še ni ponujala brezplačne članarine in tudi PTT je bila praktično še enkrat višja, danes je to res drugače boljše in še  PTT se ti danes vedno, za vsak nakup, v celoti vračajo v točkah. Takrat tega še ni bilo. Skratka - zdelo se mi je veliko, še v najboljših časih pred materinstvom sem si toliko težko dala za kako obleko ali torbico. Vzela sem list papirja, zbrskala vse kar nama je pomagalo čez zimo tistega leta, od lekarne, drogerije, raznih pripravkov in seštevala... skoraj me je vrglo na rit, ker sva zapravila preko 200€ za te reči tisto zimo, nikakor pa ne le za naravne reči, veliko je bilo sintetike in nikakor ni vsa pomagala ob določeni težavi.. takrat sem se odločila inkupila, na žalost mini lekarno. Danes vsakemu rečem, da dobiš 3x večjo količino olj za le enkrat več denarja, olja imajo uradni rok 5l (neuradno od tedaj le izgubijo na učinkovanju) in še gratis difuzor, ki je že sam po sebi 50€. Pa je to za kvalitetnega razmeroma poceni, ker dobri so sicer preko 70€, Petal pa je več ko vreden tega denarja in kvalitetne tehnologije ter plastike, ki je še vedno lepa ob rednem čiščenju že 3 leta.

Tako da ja, prioritete, vsako obdobje življenja in vsakič ko malo zrastemo, se spreminjajo. Edino prav. Včasih kaj na prvi vidk izgleda drago, pa potem na dolgi rok prinese toliko dobrega, da je all in all zelo ugodno in podcenjeno za moje pojme. Olja se res porabljajo počasi, po kapljicah in res vsaka kapljica zmore že tako veliko, da včasih komaj verjamemo in nas stalno srečujejo aha momenti. Predvsem pa razmišljam, kako bo morda mojima deklicama v obdobjih, ko se sama kot še punca ali deklica nisem toliko znašla - v čustvih, fokusu, težavah, udarcih, poškodbah, kot vem, da se bosta z vsem tem znanjem o zmogljivosti eteričnih olj sami. Sploh sedaj, ko se nam je vrnila angina. Trenutek, ko sem se res po dolgem času zopet počutila v slepi ulici, ker sem mislila,da sem izčrpala že vso osnovo naravne podpore in ko sem bila iskreno, v dvomih, ali bo šlo le to. Pa me je prav ta lepa skupnost somišljenic, ki so uporabnice že toliko časa kot jaz zopet podprla, dala par predlogov, znanj in izkušenj in sem danes že spet sigurna, da delam vse ok, samo še kak kanček mozaika mi je manjkal, da se na pravi način lotim vzroka in celovitega holističnega prijema.

Tako da ja, tudi me se še srečujemo v takih trenutkih, nobena od nas ni proti uradni medicini, vse smo v večini za komplementarnost, predvsem pa se nam je nabralo že toliko izkušenj iz življenj in naših sočlanov, da vsakič ko komu zmanjka, med seboj najdemo pravi vir, knjigo ali izkušnjo, ki drugi pomaga, kjer se zopet ne znajde. Vseživljenjsko učenje in tudi vseživljenjska skrb za naše počutje in zdravje. Včasih izgleda le kot baby step, ima pa v praksi že pokazan učinek na dolgoročno dobro, tudi tam, ko je izgledalo že vse brezupno.

Zato zaključujem ta gromozanski spis in razmišljanje s hvaležnostjo. Do tega, kar mi je življenje pripeljalo, za čudovite ljudi na tej poti, za olja, za znanja, za učenje in za to, da se v večini časa počutim res močno, ker vem,da imam pri roki vedno vsaj nekaj, kar lahko vsaj omili, če ne že obdela z vzrokom, nas opozori na kiks preteklega in usmerja v bolj naraven, zdrav in poln jutri.

Z vami Maja Čebašek | mcebasek@gmail.com | 041902293 |www.zavsakdom.si
Instagram
FB osebni profil
FB skupina

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.