dōTERRA

  • Zakaj dōTERRA ?
Tako kot sem se jaz, se verjetno tudi vi sedajle sprašujete, zakaj ravno eterična olja dōTERRA (kar v prevodu pomeni njihov uradni moto ˝Gift of the Earth˝, prev. dar zemlje). Kot se že sami oglašujejo so ta olja NARAVNA, ČISTA, VARNA, UČINKOVITA IN Z GARANCIJO. Konkurence nikoli ne kritizirajo, temveč želijo s svojimi produkti dokazati da so boljši od drugih.


  • Certifikat CPTG
Imajo tudi certifikat terapevtske kvalitete ali CPTG. Ko bereš dalje, vidiš da so si ga pravzaprav nadeli kar sami, ne gre za neko zunanjo klasifikacijo. In si rečeš, ahh.. Ampak! 
  • Zgodovina podjetja
Šlo je namreč takole: dōTERRA je mlado ameriško podjetje, ki deluje šele 6. leto (od 2008). Ustanovila jo je skupina ljudi, ki je v svetovnem merilu ŽELELA POSTAVITI NOVE STANDARDE TERAPEVTSKIH ETERIČNIH OLJ, ki bi bila delo strokovnjakov in hkrati DOSTOPNA POVPREČNEMU UPORABNIKU. Tudi tistemu, ki o eteričnih oljih morda še nič ne ve. Predvsem jim je bilo pomembno zagotoviti novo alternativo, ki bi lahko izboljšala kvaliteto življenja, zdravje ohranjala ali ga celo izboljšala. Želeli so doseči večjo kvaliteto, čistost in učinkovitost olj, preseči vse tisto kar se je na tržišču nahaja. Na žalost je prav tu, NA TRGU, VSE PREVEČ SINTETIČNIH NADOMESTKOV ČISTIH ETERIČNIH OLJ. In v tem je dōTERRA drugačna.

(Ko sem sama npr. iskala eterično olje sivke, ki ga lahko uporabljam tako za kozmetične namene kot tudi za kuho, sem naletela na težavo. Na večini namreč piše 100%, naravna, pa tudi ˝neprimerna za uživanje˝.. če pa sem ga že našla, je bilo razredčeno..)

  • Zakaj so drugačni?
Podjetje dōTERRA se je projekta lotilo na poseben način, od zadaj naprej, OD ŽELENEGA PROFILA, KEMIČNE SESTAVE ETERIČNEGA OLJA, šele nato do rastline in dobaviteljev. Rastlin torej ne vzgajajo sami. Pri tem jim je pomagal neodvisni in vodilni strokovnjak na področju eteričnih olj, kije doktoriral iz fizikalne kemije (Tennessee University), dr. Pappas. Na drugi strani pa so za izjemno znanje o človeškem telesu, njegovih procesih in vplivih olj na telo k sodelovanju povabili dr. Hilla.

Ko dōTERRA postavi ciljno kemično sestavo olja, se torej ŠELE OBRNE NA DOBAVITELJE, IZBRANE DRUŽBE Z IZKUŠNJAMI, ZNANJEM IN KRITERIJI, KI VZGAJAJO PRIMERNE RASTLINE. Nato gredo te rastline do destilarne. PRVA TESTIRANJA se opravijo že v tej fazi, vendar S STRANI ZUNANJIH, NEODVISNIH LABORATORIJEV. Preverijo vse CPTG kriterije: plinsko kromatografijo, sprektronomijo, mikrobe, organoleptične spremembe, itd. Po destiliranju eterična OLJA V PODJETJU DŌTERRA TESTIRAJO ŠE SAMI NA PODLAGI NAKLJUČNIH VZORCEV. Testiranje še enkrat PONOVIJO PO USTEKLENIČENJU, ravno tako po naključnem vzorcu. Če bi vsi ti testi pokazali določen procent odstopanja od želene kemične sestave olja, se celotna serija umakne iz prodaje. In to je še ena posebnost podjetja dōTERRA.

Njihova eterična olja so V SVETU ŽE ZELO DOBRO POZNANA, kar lahko izbrskate tudi preko spleta. Če vas glede vsega skupaj zanima tudi kakšna informacija več, smo vam na voljo. Prav nam pišite tako v primeru, da vas zanima članstvo, ki nudi veliko ugodnosti.

Komentarji

OPOZORILO

Kakovostna, čista eterična olja terapevtske kvalitete so za uporabo enostavna in varna, vendar jih moramo uporabljati po navodilih podjetja in razumno. Blog je kompendij naših izkušenj, uradnih napotkov podjetja doTerra in priporočil strokovne literature Modern Essentials in Emotions & Essential Oils: A Modern Resource For Healing. Eterična olja niso nadomestek vašega zdravila, svetovalke nismo diagnostiki in ne predpisujemo zdravljenja. Svetujemo lahko le iz svojih izkušenj in izkušenj naših bližnjih. Zaradi vaše uporabe eteričnih olj ne moremo odgovarjati za morebitne težave ali posledice, ki bi se morebiti pojavile.