Drobni rituali

doTerra Sun ~ naravna mineralna sončna krema

doterra sun sončna mineralna krema naravna brez belih sledi ne pušča

doTerra Sun linija ~ naravna mineralna sončna krema, ki je primerna za vsako telo, za vsako starost, vsak tip kože je nekaj, kar smo neizmerno dolgo čakali! In zdaj je končno tu!

Brezplačni TEČAJ O SONČNIH KREMAH in doTerra Sun

Tu si, ker si želiš naučiti dragocenih informacij o soncu, kako deluje SPF, razlike med kemičnimi in mineralnimi kremami za sončenje in o novi liniji izdelkov dōTERRA Sun!

1. Kje pričeti? PRI SONCU in doTerra Sun

Takoj je treba reči, da je sonce naš prijatelj. Sončno in osončeno podnebje je bistvenega pomena za bivalnost našega planeta in bistveno za življenje. Zagotavlja toploto in svetlobo ter rastlinam in bitjem pošilja vse vrste pozitivnih signalov. Sončna svetloba telesu pomaga tvoriti serotonin, ki je povezan z izboljšanim razpoloženjem in našim duševnim zdravjem.

Sonce je naš prijatelj!

Pomaga tudi pri proizvodnji in uravnavanju melatonina, odpira cirkadijski ritem in izboljša cikle spanja. Sončna svetloba nam pomaga sintetizirati vitamin D, ki pospešuje absorpcijo kalcija (kar vodi do močnejših mišic in kosti) in lahko celo podpira pravilen imunski odziv – med drugimi koristmi za zdravje.

Kdaj je sonca preveč?

Toda tudi sonce je klasičen primer, kako imaš lahko včasih preveč dobrega. Nihče ne mara sončnih opeklin in tveganje za kožnega raka je treba vedno jemati resno. Obstajajo tudi kozmetični vidiki. Pri dōTERRA smo za naravo in za vaše naravno lepoto. Gub se ne sramujemo. Lahko so lepi simboli naše neizmerne radosti in žalosti človeške izkušnje.

Vendar menimo, da vam ni treba pridobiti te gube prezgodaj. Naj pridejo naravno, postopoma, tekom dolgega, dobro preživetega življenja. Ne dovolite, da bi poškodbe zaradi sonca pri tem igrale preveliko vlogo. Če ne boste previdni, bo imelo veliko večjo vlogo, kot ste pričakovali in povzročilo sončne pege, gube, prezgodnje staranje in izguba elastičnosti kože. Morali bi ceniti in zdravo uživati na soncu, ne da bi našo kožo resno ogrozili z dolgotrajnimi poškodbami.

Kako se zaščititi pod soncem?

Svoj čas na prostem lahko kar najbolje izkoristite, medtem ko kožo zaščitite tako, da ostanete v senci ali se pokrijte z debelejšimi temnimi oblačili. Žal ti načini niso najbolj realne opcije. Zato je krema za sončenje tako odlična! Vendar – kot tisti, ki preučujete sonce in kot industrija nege ve – niso vse kreme za sončenje enake. Razkrila vam bom razlike med kemičnimi in mineralnimi sredstvi za zaščito pred soncem, o tem, kaj so zaščitni faktorji (SPF) in še in še.

2. Kreme za sončenje – MINERALNI FILTRI PROTI KEMIČNIM KREMAM ZA SONČENJE ter doTerra Sun

Obstajata dve glavni vrsti krem za sončenje – kemične in mineralne – delujeta različno, čeprav obe vrsti krem ščitita kožo. Kemične kreme za sončenje so zasnovane tako, da absorbirajo UV-žarke, medtem ko mineralne kreme za sončenje odbijajo UV-žarke. Krema za sončenje in njene aktivne sestavine določajo ali je krema kemična ali mineralna.

Kemične zaščite pred soncem

Kemična krema za sončenje, ki absorbira UV-žarke, običajno potrebuje 20 minut, da so njene sestavine učinkovite in so lahko problematične. Nekateri kemični filtri za zaščito pred soncem se sčasoma razgradijo, ko so izpostavljeni UV žarkom, pri čemer nastanejo prosti radikali. Drugi lahko prodrejo skozi kožo. Kot je znanstveno dokazano, se nekatere aktivne sestavine iz kemičnih krem za sončenje v krvnem obtoku zadržujejo še dolgo po tem, ko se uporabniku izteče čas na soncu! Določene učinkovine lahko delujejo tudi kot hormonski motilci in povzročajo kožne alergije oz. druge skrbi.

Naravne zaščite pred soncem in doTerra Sun

Torej, kateri filtri za zaščito pred soncem se ne bodo absorbirali v kožo, kar bi lahko motilo hormone ali povzročalo kožne alergije? Mineralni filtri za sončenje! Služijo kot fizična ovira, odbijajo UV žarke za zaščito širokega spektra. Ne razgradijo se, ko so izpostavljeni UV žarkom. Poleg tega, ker delujejo kot fizična ovira, so učinkoviti takoj. Glavna mineralna filtra za zaščito pred soncem sta titanov dioksid in cinkov oksid. Oba sta priznana kot na splošno varna za vse tipe kože.

Zdaj, ko razumete različne vrste sončnih krem, je čas, da se poglobite. Kaj pomeni faktor zaščite pred soncem (SPF = Sun Protection Factor)? Kateri SPF naj uporabite? Vse to ti odkrijem nadalje. 

3.Kaj pove ZAŠČITNI FAKTOR ZA SONCE (SPF)

Faktor zaščite pred soncem (SPF) označuje, koliko časa je vaša koža zaščitena glede na čas, če ne bi nosili kakršnekoli kreme za sončenje. Če bi na primer pravilno uporabljali izdelek z zaščitnim faktorjem 30, bi potrebovali 30-krat dlje do opekline v primerjavi s tem, če bi bili izpostavljeni brez kreme za sončenje.  

Torej, kateri SPF bi morali uporabiti? Odvisno od vaših načrtov. Strokovnjaki priporočajo dnevno uporabo SPF 15 ali več. Če nameravate veliko časa preživeti na prostem, nosite kremo z zaščitnim faktorjem 30 ali več. Vendar bo večina dermatologov potrdila, da je uporaba katere koli kreme za sončenje z zaščitnim faktorjem boljša kot če je ne uporabite. Pa poglejmo SPF faktor 15 in 30. SPF 15 dejansko zagotavlja največji skok v zaščiti v primerjavi s kremo za sončenje.

Medtem ko nobena krema za sončenje ne ponuja 0 % zaščite (očitno), ZF 15 nudi približno 93 % zaščite ob pravilni uporabi. ZF 30 skoči na približno 97% zaščito ob pravilni uporabi. Po tem SPF (30+) je zaščita, ki jo dobite z uporabo višjega SPF, zanemarljiva, ker nobena krema za sončenje ne more nuditi 100-odstotne zaščite, ampak tudi SPF 15 se temu približa!

Zakaj moraš iskati široki spekter UV zaščite?

Prav tako poiščite “širok spekter” na oznakah kreme za sončenje. Ta dodatek na etiketi se nanaša na vrste UV žarkov. Npr krema za sončenje ščiti pred: UVA, UVB in UVC. UVC žarki so najkrajši po dolžini in se absorbirajo v atmosfero, preden dosežejo zemeljsko površje. UVB žarki so daljši. Nekateri, vendar ne vsi UVB žarki, so absorbirajo v ozračje, preden dosežejo zemeljsko površje. UVA žarki so najdaljši in sestavljeni in predstavljajo večino UV žarkov, ki ste jim izpostavljeni. Krema za sončenje širokega spektra ščiti pred UVA in UVB žarki za temeljitejšo pokritost.

4. Linija izdelkov dōTERRA® Sun –  za vse tipe kože | prijazne do okolja | naravna formula

Kaj je doTerra z Sun linijo želela doseči?

Zdaj, ko ste strokovnjak za nego pred soncem, se poglobimo v novo linijo izdelkov dōTERRA Sun! Linija izdelkov dōTERRA Sun vključuje vrsto varnih, naravnih izdelkov. Pri ustvarjanju pri tej liniji smo vedeli, da moramo izpolniti tri ključne cilje, da ustvarimo izdelke, na katere smo ponosni in jih predstaviti trgu. 

Prvič, izdelki morajo biti dobri za vse tipe kože. Formule, ki smo jih izbrali, so hranljive, bogate z antioksidanti in vlažilne. Pustiti morajo tudi minimalne ostanke, zato da  lahko ustrezajo vsem tenom kože! 

Drugič, izdelki so morali biti okolju prijazni. Vse formule so veganom prijazne in niso testirane na živalih. Poleg tega so varne za koralne grebene! Uporabljajo se lahko na mestih, kjer morate omejiti kreme za sončenje, ki niso varne za grebene in nam bodo pomagale ostati pod vodo, z njimi pa bodo ekosistemi bolj zdravi in srečnejši. 

Tretjič, izdelki morajo imeti čisto, zeleno formulo. Poleg tega, da je sestavni mineral naših izdelkov ne nano cinkov oksid, je vsak izdelek dōTERRA Sun brez ostrih, sintetičnih sestavin – vključno, da je brez oksibenzona, parabenov, ftalatov in še več. Zdaj pa se poglobim v podrobnosti dōTERRA Sun linije. 

doTerra Sun linija – kateri izdelki jo oblikujejo?

Celovit sistem dostave dōTERRA Sun vključuje tri oblike zaščite na soncu SPF. Face + Body Mineral mineralni losjon (kremo) za sončenje, mineralni stik za zaščito pred soncem za obraz + telo in mineralno pršilo za zaščito pred soncem za telo. :

  • Losjon ima priročen preklopni pokrovček, da med nanosom kreme pokrova ne izgubite.
  • Stik je pakiran v debelo valjasto tubo, ki se udobno prilega vaši roki.
  • In pršilo je pakirano v aluminijasto stekleničko z razpršilom, ki ni aerosolna ter zagotavlja neprekinjen 360-stopinjski nanos za enostavno celotno pokritost.  

Vse kreme za sončenje dōTERRA Sun imajo najmanj SPF 30, so vodoodporne do 80 minut in prinašajo širok spekter zaščite, kar pomeni, da blokirajo tako UVB kot UVA žarke.

Linijo izdelkov dōTERRA Sun zaokrožuje pomirjevalni sprej za telo po sončenju. Ta izdelek je popoln spremljevalec naših izdelkov z zaščitnim faktorjem.

Poskrbeli smo za vas, ko se igrate na soncu in po njem. Če ste navdušeni, niste edini! V naslednjih odstavkih bomo razpravljali o sestavinah superjunakov, ki naredijo linijo dōTERRA Sun tako posebno. Dala vam bomo tudi primer goljufije za vsak izdelek, tako da še sami lahko razmislite po zdravi pameti in postanete pravi strokovnjak za sončne kreme.

5. Dragocene naravne sestavine doTerra Sun linije

SESTAVINE SUPERJUNAKI

Nega za sončenje vam mora zagotoviti dve glavni koristi: zaščito in obnovo. dōTERRA® Sun izdelki vsebujejo sestavine superjunakov, da dosežete te prednosti. 

Ne nano cikov oksid

Vaša zaščita izvira iz ne-nano cinkovega oksida, najbolj aktivne sestavine v naših izdelkih SPF. Kot omenjeno, je cinkov oksid eden najpogostejših mineralnih filtrov za zaščito pred soncem. Je varen, vodoodporen in ne draži. 

Morda se sprašujete, kaj pomeni »ne-nano«? Zakaj je pomembno? Cinkov oksid se lahko proizvaja v različnih velikostih delcev, ki spadajo v dve kategoriji: nano in ne-nano. Nano delci so dovolj majhni, da se lahko absorbirajo v krvni obtok. Ne-nano delci so večji, kar pomeni, da jih ni mogoče absorbirati na enak način. 

Pomirjevalne sestavine

Zdaj pa poglejmo pojem obnove. Sonce je lahko močno, zato je pomembno, da koži zagotovite dodatno pomoč, da ostane oboje – srečna in zdrava med in po tem, ko ste zunaj. Kožo lahko obnovite tako, da jo nahranite in pomirite. Številne sestavine v liniji izdelkov dōTERRA Sun zagotavljajo čudovito hranilo za kožo. Pomirjevalne lastnosti so prav tako pomembne v vsaki fazi vašega časa preživetega na soncu – še posebej, ko pridete domov. 
Tukaj je nekaj sestavin, ki zagotavljajo pomirjujoče učinke.

Bisabolol lahko zmanjša rdečico in draženje, kožo pomirja. Prisoten je v vseh izdelkih z zaščitnim faktorjem kot preventivna zaščita.
Izvleček kurkume ima odlične protivnetne lastnosti, ko ga nanašamo lokalno. Najdemo ga v pršilu.
Aloe vera je zelo pomembna za kožo – prinaša pomirjujoče lastnosti. Vsi smo se v času poletja in po sončenju vedno radi namazali z aloe vero, kajne? Zato je aloe vera osnova za naš sprej po sončenju. Aloe vero najdemo tudi v losjonu in pršilki.
• Sprej za po sončenju predstavlja tudi junake; sestavine, kot sta izvleček rdečih alg in cvet arnike. Rdeče alge so bogate z beljakovinami, a ntioksidant in vitamini – vse bistveno za kožo. Arnika je naravno protivnetna sestavina, kar je še posebej pomembno, ko je vaša koža osončena in utrujena.

Tokoferol – bolj znan kot vitamin E, je izjemno hranljiv. Prisoten je v vseh štirih doTerra SUN izdelkih. 
Olje malinovih pešk, avokadovo olje in jojobini estri so negovalne sestavine, ki jih najdemo v losjonu in pršilu.
• Karitejevo in kokosovo maslo sta hranilni sestavini, ki ju najdemo v stiku. 
• Aloe vera, izvleček rdečih alg in hialuronska kislina so sestavine, ki jih najdemo v After Sun pršilu za po sončenju. Predvsem hialuronska kislina je zelo hranljiva zaradi globoke prednosti hidracije.

doterra sun sončna mineralna krema naravna brez belih sledi ne pušča cena cene

Vsebovana doTerra eterična olja

Seveda izdelki dōTERRA Sun vključujejo tisto, po čemer je dōTERRA znana: Certified Pure Tested Grade® eterična olja

  • Izdelki z zaščitnim faktorjem vključujejo naslednja eterična olja: rdečo mandarino, magnolijo, limonsko travo, ylang ylang, kadilo in laškega smilja ter olje semen korenja, skupaj s CO2 izvlečkom kokosa. Ta aromatična mešanica izkorišča lastnosti naših najučinkovitejših eteričnih olj, ki blagodejno vplivajo na kožo.

Morda se sprašujete, zakaj smo dodali rdečo mandarino, saj gre za olje citrusov. Za razliko od drugih olj citrusov, ki jih na splošno ne smete nanašati lokalno, preden ste na soncu – rdeča mandarina vsebuje znatno nižje ravni sestavine (furokumarin), ki povzroča fotosenzitivnost. In ker je razredčen v izdelkih za zaščito pred soncem, v skladu s smernicami, ki jih priporočajo industrijske organizacije, ne povzroča fotosenzitivnosti. 

  • Pršilo za po sončenju vsebuje lastniško mešanico Copaibe, sivke, limonske trave, poprove mete, japonske mete, poprove mete, laškega smilja, sandalovine, maroške kamilice, kadila in koriandrovih semen. Lepa, vsem do sedaj zelo všečna aroma združuje naše zvezde – eterična olja, ki pomirjajo kožo. 

6. doTerra Sun – kateri izdelki sestavljajo linijo?

Zajeli smo prednosti in slabosti izpostavljenosti soncu, razlike med mineralnimi in kemičnimi zaščitnimi sredstvi za sončenje z notranjo in slabo stran zaščitnega faktorja ter ključne PREDNOSTNE točke dōTERRA Sun linija izdelkov. To je veliko informacij!

Zaključimo stvari v kratke in za uporabo preproste referenčne vodnike. Naslednji štirje opisi bodo zagotovili hiter pregled opisa vsakega izdelka dōTERRA Sun, funkcije na visoki ravni, glavne sestavine ter edinstvene uporabe in prednosti. Vsak opis pa bo vključeval goljufijo, ki jo je mogoče izrabiti na trgu v komercialne namene, zato poskrbite, da si to shranite, da si pomembna dejstva lahko vtisnete v spomin, sploh ko se z drugimi pogovarjate o izdelkih dōTERRA Sun. 

obraz face doterra sun sončna mineralna krema naravna brez belih sledi ne pušča cena cene

dōTERRA™ sun Face Mineral Sunscreen Daily Moisturiser

dōTERRA® MINERALNI LOSJON ZA SONČNO ZAŠČITO ZA OBRAZ IN TELO

dōTERRA Sun Mineralni losjon za zaščito pred soncem za obraz in telo je SPF 30, VODOODPOREN do 80 minut in Z UVA/UVB zaščitO širokega spektra. Ima priročno preklopno kapico, tako da med nanosom pokrova ne boste izgubili. 

Ključne sestavine losjona vključujejo nenano cinkov oksid za zaščito, pa tudi aloe vero, bisabolol, vitamin E, olje malinovih pešk, avokadovo olje in estri jojobe za obnovo. Glavna eterična olja vključujejo kadilo, laški smilj in olje korenčkovih semen. 

Za uporabo losjona nanesite izdatno količino na vso izpostavljeno kožo na obrazu in telesu in masirajte, dokler losjon ni več viden.

Medtem, ko je mineralni losjon za sončenje učinkovit takoj, je najbolje počakati 15 minut, dokler se dobro ne vpije, preden začnete z aktivnostmi – še posebej, če so te v vodi. Ko sodelujete v suhih aktivnostih, ponovno nanašajte losjon za največje delovanje vsaki dve uri. Pri dejavnostih, ki se odvijajo na vodi (ali dejavnostih, ki povzročajo dodatno potenje), ponovno nanesite vsakih 80 minut. Če izstopite iz vode, preden mine 80 minut, vendar nameravate ostati zunaj, ga ponovno nanesite, ko se posušite. 

Ko izdelka ne uporabljate, ga hranite na hladnem in suhem mestu, da podaljšate njegovo življenjsko dobo. 

dōTERRA® SUN BODY MINERALNI PRŠILO ZA SONČNO ZAŠČITO
dōTERRA

Sun mineralno pršilo za sončenje za telo. Ta izdelek je SPF 30, vodoodporen do 80 minut in z UVA/UVB zaščito širokega spektra. Pakirano je v aluminijastem neaerosolnem razpršilu, ki zagotavlja neprekinjen 360-stopinjski nanos za enostavno celotno pokritost. 

Tako kot losjon, ključne sestavine pršila vključujejo nenano cinkov oksid za zaščito, kot tudi aloe vero, bisabolol, vitamin E, olje malinovih pešk, avokadovo olje, izvleček kurkume in estre jojobe za obnovo. Glavna eterična olja vključujejo kadilo, laški smilj in olje korenčkovih semen. 

Za uporabo pršila poškropite izdatno količino na vso izpostavljeno kožo. Da zaščitite oči, nosu in usta, ne pršite ta izdelek neposredno na obraz. Če ga želite nanesti na obraz, preprosto popršite po roki in nato nanesite na obraz.

Medtem, ko je mineralna krema za sončenje učinkovita takoj, je vseeno najbolje počakati 15 minut, da se vpije in deluje v svoji popolnosti, preden začnete z dejavnostmi – še posebej, če so le te v vodi. Ko sodelujete v suhih aktivnostih, nanesite pršilo za največje koristi ponovno vsaki dve uri. Pri izvajanju vodnih dejavnosti (ali dejavnosti, ki povzročajo dodatno potenje), ponovno nanesite pršilo vsakih 80 minut. Če izstopite iz vode, preden mine 80 minut, vendar nameravate ostati zunaj, ponovno nanesite pšilo, ko se posušite. 

Ko izdelka ne uporabljate, ga hranite na hladnem in suhem mestu, da podaljšate njegovo življenjsko dobo

dōTERRA® SUN STICK ZA OBRAZ + TELO, MINERALNA KREMA ZA SONČENJE

dōTERRA Sun Mineralni stik za sončenje za obraz in telo je SPF 30, odporna na vodo do 80 minut in UVA/UVB zaščita širokega spektra. Pakiran je v stik v obliki tube, ki se udobno prilega vaši roki.

Ključne sestavine stika vključujejo nenano cinkov oksid za zaščito ter karitejevo in kakavovo maslo. Za obnovitveno vlaženje vsebuje eterična olja kadila, laškega smilja in olje korenčkovih semen. Nanesite izdatno količino na vso izpostavljeno kožo na obrazu in telesu in nežno masirajte, dokler se lepo ne vpije.

Medtem, ko je mineralna krema za sončenje učinkovita takoj, je najbolje počakati 15 minut, da se krema vpije in deluje v svoji polnosti, preden začnete z dejavnostmi – še posebej, če so le te v vodi. Ko se udeležujete aktivnosti izven vode, stik znova nanesite na vsaki dve uri. Pri uživanju v vodnih aktivnostih (ali v aktivnostih , ki povzročajo dodatno potenje), stik ponovno nanesite vsakih 80 minut. Če izstopite iz vode, preden mine 80 minut, vendar nameravate ostati zunaj, stik ponovno nanesite, ko se posušite. 

Ko izdelka ne uporabljate, ga hranite na hladnem in suhem mestu, da podaljšate njegovo življenjsko dobo.

dōTERRA® SUN PO SONČENJU OBNOVILNI PRŠILO ZA TELO

Nazadnje je tu še obnovitveno pršilo za telo, dōTERRA Sun After Sun. Ta vlažilni izdelek pomirja, ima hranilne koristi za kožo. Pakiran je v aluminijasto stekleničko z razpršilom brez aerosola, ki zagotavlja neprekinjeno delovanje, 360-stopinjska fina meglica za enostavno celotno pokritost. 

Ključne sestavine pršila so vitamin E, aloe vera, hialuronska kislina, izvleček rdeče alge in arnika. cvet montana. Glavna vsebovana eterična olja vključujejo copaibo, sivko, poprovo meto, laški smilj, modri vratič in kadilo. 

Če želite uporabiti pršilo, ga preprosto poškropite po celem telesu. Uporabite ga lahko za pomiritev kože po dnevu na soncu ali celo, ko ste naravnost izpod prhe za dodatno vlaženje poletne kože. Ta izdelek je primeren za vse sezone! meni je vrhunski! 

Ko izdelka ne uporabljate, ga hranite na hladnem in suhem mestu, da podaljšate njegovo življenjsko dobo

7. doTerra Sun – kje zaključiti?

Hvala ti za vztrajanje do konca mojega treninga dōTERRA® Sun! 

Ker je pred vami toliko poletnih dogodivščin, vam ni treba skrbeti, kaj je v vaši kremi za sončenje. Narejena je za vsak dan, vsako starost in vsako telo ter vsak tip kože.

dōTERRA Sun uporablja samo najčistejše, najučinkovitejše sestavine za zaščito in zagotavljanje eksponentnih koristi, ki omogočajo da bo vaša koža videti in delovala tako mlada, kot se počutite. 

Vemo da vam bodo ti izdelki všeč tako kot meni in vsem mojim! Komaj čakamo, da jih dodate vaši poletni rutini. Poskrbeli smo za vas znova in zopet za najbolj naravno ter seveda učinkovito.

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829