Drobni rituali

Praznične sladice

doterra holiday joy peace harvest spice

..in praznične arome, ki nas popeljejo nazaj v otroštvo!

Če vas povprašam po otroštvu in praznikih, vas misli zagotovo odpeljejo nazaj do vonja po mandarinah in pomarančah, klinčkov v kuhanem vinu in cimeta v potici.

Moč eteričnih olj

Eterična olja imajo s svojo naravno kemijsko sestavo še posebno moč na naš najstarejši limbični del možganov, da nam ob določeni vonjavi prikličejo popolno doživetje dogodka iz preteklosti, morda celo iz otroštva.

Tako je tudi s prazničnimi mešanicami, v katerih je doTerra premišljeno umešala ravno pravšnjo mero eteričnih olj citrusov, eteričnih olj jelk in smrek ter začimbnih eteričnih olj, kakršni sta predvsem cimet in klinčki. In če vam katera od teh ni ravno po godu, imate možnost izbire, lahko izberete bolj začimbno, bolj gozdno ali popolno božično mešanico.

Ideje za uporabo prazničnih arom

  • Kanite jih na naraven material, kot so pluta, kamen, lava kamen, glinen obesek, aroma nakit in obesite na primerno mesto oz z užitkom nosite aroma nakit, svoj prenosni difuzor.
  • Dodaj ga na suho cvetje v predsobi, da z vsakim sprehodom mimo, vzbudite arome na potpourri-ju.
  • Kanite v difuzor doma, na poti ali v pisarni, lahko tudi v kombinaciji z drugim osvajajočim eteričnim oljem ali mešanico. Pred tem jim odstrani pokrovček in jih zavrti pred nosom, da vidiš, ali ti bo izbrana kombinacija všeč tudi v difuzorju. Šele po všečnem izboru kani kapljico vsakega ali več v difuzor in uživaj.
  • Pripravite si pršilko z vodo in pred uporabo pretresite: s tem lahko popršite praznična darila, vabila in voščilnice ali celo svoj aoblačila in plašče.
  • Pripravite si naj mešanico v rollonu. V 10 ml rollona za univerzalno nežnejšo mešanico dodajte 20-60 kapljic izbranih eteričnih olj in preostanek dopolnite s kokosovim frakcioniranim oljem. Nanašajte na pulzne točke zapestja, vratu, za ušesi in zatilje. lahko tudi na šal ali konice las.
  • Če imate pred seboj jedilna eterična olja (to so skoraj vsa, razen večinoma lesna eterična olja in Deep Blue, Wintergreen – preberi uradne napotke za uporabo na doTerra straneh), lahko najljubšo kombinacijo nakapate v prazno stekleničke enega od citrusov (limona, pomaranča, grenivka, limeta, tangerina, zelena mandarina..) in kapljico ali dve mešanice dodate v svoj najljubši praznični hladni ali topli napitek. Lahko celo v maso za palačinke in piškote ter ostale sladice.

Holiday Peace

Holiday Peace je mene ob prvem odprtju stekleničke popeljal v kraje, kjer domuje pravljični čudežni gozd. Vsebuje neverjetno sinergijo eteričnih olj iglic sibrske jelke, lupinice grenivke, iglic duglazije (novozelandske jelke), iglic himalajske jelke, smole kadilne bosvelije in korenin trave vetiver.

Obadva že tako noriva za sibirsko jelko, tako da je bila všečnost na prvi vonj pravzaprav predvidljiva! Predvsem pa na naše misli deluje neverjetno pomirjujoče in blagodejno. Kot da bi zapihala sapica in odpihala proč vse skrbi.

Zato to mešanico zelo radi dodajamo v difuzor ob večerih, hkrati pa nam to ponuja globok vdih, sploh ob dnevih, ko smo malo zamašenih noskov. Prav tako se rada znajde v difuzorju ali redčena na prsih in zatilju ob dnevih, ko gre tempo mimo malo boj napeto, kot bi si želeli. In ni ga čez vdih iz dlani. In pomirjujoč učinek bo še kako dobrodošel v času pestrih praznikov. Da bomo res mirneje in čuječe lahko uživali ob lepih trenutkih z najdražjimi.

Holiday Joy

Holiday Joy te očara, če si rad pričaraš praznično božično vzdušje s toplo, sladko in začinjeno aromo! Predvsem pa občutek topline, ko potrebuješ poživljanje misli in nasmeh na licih. Vsebuje eterična olja iglic sibirske jelke, lupinice pomaranče, klinčkov – nageljnovih žbic, skorjice cejlonskega in kitajskega cimeta, iglic duglazije (novozelandske jelke), muškatnega oreščka in vanilijev absolut.

Z močnejšimi eteričnimi olji ga lahko za čiščenje zraka uporabljate kot On Guard mešanico. Hkrati zaradi vsebovanih lesnih eteričnih olj kot Air ugodno vliva tudi na naša dihala. S tem pravzaprav prejmete dva v enem, pa še ugodno dviguje razpoloženje.

Ker vsebuje kar nekaj vročih in grelnih eteričnih olj, blagodejno in poživljajoče vpliva redčeno kot masaža v mrzle ude.

brevi difuzor harvest spice doterra

Harvest Spice

Harvest spice trenutno še lahko dobimo (do odprodaje zalog) le v kombinaciji z Brevi difuzorjem. Med vsemi tremi z njim prejmete najbolj začinjeno mešanico. Sestavljajo jo eterična olja lupinice kitajskega cimeta, klinčkov – nageljnovih žbic, listov evkalipta, lesa cedre, muškatnega oreščka, skorjice cejlonskega cimeta.

Mešanica deluje zelo toplo in združevalno. Sama kapljico Harvest Spice za blažjo aromo vedno obkrožim z nekaj kapljicami pomaranče, tangerine ali drugega citrusa. Podobno kot Holiday Joy je odlična za večerno masažo nog, sploh če ste bolj mrzli, kot jaz. Poskrbite le, da jo dobro zredčite.

Kreativna praznična dišeča darila

Kmalu se vam v svoji FB skupini pričnem oglašati s preprostimi, hitrimi in poceni recepti, s katerimi boste decembra lahko obdarili svoje najdražje. Da bo darilo naravno, za pravo osebo, ki ga bo znala ceniti in ga predvsem priročno uporabila.

bambusova-škatlica-krtača-arborvitae-grapefruit-ylang-10375

Je pa tudi doTerra za nas že pripravila odličen izbor dišečih daril. Lahko si kakega vzamete zase ali ga razdelite v več darilc. Sploh darila, ki vsebujejo eterična olja, so zelo ugodna, saj ostalo poleg (pletenine, bambusovo embalažo,..) prejmete skoraj gratis. Poskrbite, da želeno dobite pravočasno, dokler so na voljo še zaloge.