Drobni rituali

Petal difuzor in citrusi

bogo ponedeljek petal citrusi

Petal difuzor

Zame je Petal še vedno difuzor, ki je veliko vreden za dani denar. Imamo ga že več kot tri leta, pa še vedno s prijetno meglico v prostor spušča tako čiste arome eteričnega olja, kot prve dni. Prav tako je tih, ima možnost nočne lučke in je enostaven za čiščenje. Kot vsi difuzorji, ugasne, ko zmanjka vode ali ko je nastavljen 1h, 2h ali 5h časovnik.

Difuzor je pri nas in večini uporabnikov najpogostejši način izrabe aromatičnih učinkovin eteričnih olj. Pri nas ga večkrat dnevno uporabljamo v namen izboljšanja počutja, pomirjanje ali poživitev, za razkuževanje zraka in v podporo dihalom.

Čeprav je Petal difuzor na vodni osnovi, ni vlažilec prostora. Pred uporabo ga očistim s pršilko iz alkoholnega kisa in posodico obrišem s kuhinjsko papirnato brisačo, vanj dolijem vodo do oznake in pri 20 kvadratnih metrih notri nakapam 3 – 4 kapljice izbranih eteričnih olj. V primeru manjšega ali večjega prostora moč manjšam ali jačam s količino kapljic.

Kumkvat

Kumkvat (Fortunella japonica). Morda ga poznate kot okrasno rastlino ali kot citrus, ki ga z lupinico vred lahko razrežemo na solato. Močneje čistilno deluje v večerni kremi z laškim smiljem, prijateljica Katja ga obožuje v večernem serumu s kadilno bosvelijo (Frankincense). V podporo zdravemu delovanju naših celic je soroden in odličen v kombinaciji s copaibo, lahko v rollonu, difuzorju ali v jutranji vodi. Odličen je za podporo dihalom z mešanico Air v difuzorju. Vsebuje kar 50 spojin, ki jih drugi citrusi ne, kar ga dela tako edinstvenega.

Rdeča mandarina

Po vonju je rdeča mandarina (Citrus reticulata) ena najslajših citrusov, tako da ga v poletnih večerih rade uporabljamo kot parfum ali na aroma nakitu. Ima nekaj podobnih učinkovin kot eterična olja, ki podpirajo zdravo delovanje naših prebavil, zato ga v ta namen lahko dodajate mešanici Zen Gest. Kot vsi citrusi je za dvig razpoloženja odličen v difuzorju, predvsem ko ga kombiniramo z zeleno meto (Spearmint). Zaradi nežnih čistilnih vrednosti je odličen kot vsi citrusi kot dodatek naši steklenici z vodo ali v večernemu losjonu za lepši izgled naše kože in oblin.

Pomaranča

Pomaranča, sladka pomaranča (Citrus sinensis)! Kdo je ne obožuje! Verjetno je to prvi citrus, ki si ga vsi omislimo. Spominja nas na prijetne aroma, nam dviga razpoloženje in prijetno vpliva na naša dihala, prebavila in splošno počutje. Sama ga najrajši zalaufam v kombinaciji z drugimi citrusi ali poprovo meto za sveže jutro. Ob odhajanju iz stanovanja jo kot parfum velikokrat nanesem v kombinaciji z Whisperjem. Zvečer pa velikokrat za slajši spanec družbo dela Peace ali vetiverju.

Članstvo obvez nima, daje ti možnost -25% nižjih cen še naslednjih 12 mesecev, ponuja možnost prihranka še do nadaljnjih 55%, ob včlanitvi prejmeš tudi moje mentorstvo. Klikni me za napotke, kako je ta paketek lahko na poti proti tebi že v naslednjih 3 minutah.