Drobni rituali

Tvoja difuzor mešanica

difuzor petal

Difuzor Petal in Tropska verbena (Litsea). Foto: Maja Rokavec

Si tudi ti kdaj v dvomu, kaj dati v difuzor?

Želiš si nečesa, kar bo ustrezalo tebi in tvoji družini. Vsekakor pa nočeš v difuzor kaniti nekaj, kar ti ne bi dišalo, ker tako lahko vržeš proč dragocene kapljice.

Super način, kako lahko izbereš, kar ti trenutno diši, še preden kaneš v difuzor je, da se odpraviš do svojih dišečih stekleničk. Cvetnice pomirjajo, drevesna olja prizemljujejo, zelišča dvigajo fokus in zbistrijo misli, citrusi poživljajo in začimbe dvigajo kreativnost.

Izberi 2-4 eterična olja ali mešanice, ki ti ta dan še posebej dišijo. Odpri pokrovčke, primi stekleničke v dlan in odprta olja v krogu popelji pred svojim nosom. Če ti vse skupaj lepo diši, lahko pričneš pripravljati difuzor mešanico. Če še nisi čisto zadovoljen/na, poišči novo kombinacijo, ki ti prijetno diši.

V difuzor do oznake napolni z vodo, če je to glede na tip difuzorja potrebno. Najprej kani 1 kapljico vsakega in prižgi difuzor. Povonjaj, če ti je vonj prijeten. Če se ti dozdi, lahko dodaš še kako kapljico enega ali več izmed izbranih olj. Ko prideš do želenega, si recept zapiši v posebno beležko za difuzor mešanice, sicer lahko recept kaj hitro pozabiš.

Uživaj v lastno skreirani mešanici! Naš nos dobro ve, kaj naše telo trenutno potrebuje. In spoznavanje učinkov eteričnih olj v difuzorju je najboljši in enostaven učni proces. Da spoznamo, kaj nam ali drugim članom družine najbolj ustreza.