Drobni rituali

Adijo stres, pozdravljen sij!

doterra happy
Foto: Maja Rokavec

Sigurno je tudi tebi že znan znan angleški pregovor, ˝Happy Wife, Happy Life

Spadaš med tiste, ki si pogosto radi nadenejo veliko življenjskih nalog in obveznosti? V naglici vsakdana pa vse to prevečkrat v nas samih lahko ustvari preveč pritiska in posledično slabo voljo, ker: ali zmanjka časa ali ker delamo marsikaj površno in hitro. In to kaj hitro vpliva na klimo naše celotne družine.

Ampak, a takšna oseba, pogosto mama, res rabi biti popolna ali to je le nekaj, kar sama vedno/včasih želi zase oz. misli, da to od nje pričakuje okolica? Kaj ne bo takšna oseba, sploh če je mama, bližnjim, otroku in partnerju največ dala takrat, ko bo srečna? Če bo čim večkrat iskreno sijala? In s svojim zgledom otroka učila, da je življenje ena pisana mavrica. Včasih svetlejših in živih barv, drugič pač temnejših in manj prijetnih.

Bistvo je, da vedno uvidimo vsaj dve rešitvi na dano situacijo in da ob tem še veselo zamahnemo in rajši rečemo: ˝Kaj dobrega bomo naredili sedaj na tole?˝ in najdemo v danem trenutku najboljšo rešitev, znamo določit pomembnost reči, določat prioritete. Dolgotrajno razočaranje, jeza, nezadovoljstvo sigurno reči ne bo rešilo. Ker tudi, ko postane kaka situacija ali trenutek na videz nevzdržen in kompliciran, se spomnimo, da se nobena juha, res ne poje tako vroča, kot se skuha. Naj bodo situacije lekcije in šola življenja, ki jo sprejmeš in tako veš bolje kako v prihodnje ob podobnem. In taka popotnica bo otroku in bližnjim dala največ. Povedala, da je življenje super zgodba, ki jo pišemo sami in skupaj z drugimi, da je sprememba stalnica, da se stalno učimo in da imamo vedno izbiro ter da se v situacijah usmerimo na rešitve.

Seveda tudi jaz nisem vedno v ˝Happy Wife˝ razpoloženju. Tudi jaz pokažem vse barve svoje čustvene palete, ker se mi zdi pomembno izživeti svoja čustva zdravo, najti za to čas in svoj prostor, stvari predihat. Če pa se mi dozdeva, da včasih predolgo spuščam določeno ˝togoto˝, pa sem nadvse hvaležna za naša eterična olja.

Pomagajo mi ozavestiti čustvo. Pomagajo mi, da se ustavim in skušam pogledati na situacijo iz ptičje perspektive. Pomagajo mi, da sem sama sebi bolj kul, v ne kul trenutkih. In to na čisto preprost način, velikokrat le s tem, da odprem in povonjam dišečo stekleničko.

Za pomirjanje in prizemljitev velikokrat izberem namensko mešanico Balance, Peace, Serenity ali eterično olje sivko, kadilno bosvelijo ali vetiver. Še posebno pri srcu pa mi je tale avtorska difuzor mešanica Carlisle Essentials.

IGBOK (It´s Gona Be OK) | difuzor mešanica

  • 1 kapljica eteričnega olja DIVJA POMARANČA
  • 1 kapljica eteričnega olja KADILNA BOSVELIJA
  • 1 kapljica eteričnega olja MAJARON
  • 1 kapljica mešanice BALANCE
  • 1 kapljica mešanice SERENITY

Če pripravljam 10 ml rollon, dodam 10 kapljic vsakega in rollon dopolnim do vrha s kokosovim frakcioniranim oljem. Nanašam na srčni predel, v dlani in globoko vdihnem, nanesem na pulzne točke zapestja, pod ušesi, pod nos in/ali na zatilje. Uporabim način, ki mi trenutno najbolj ustreza. Je pa roll-on še posebno priročen, ker je odličen za na pot in vedno v moji torbici. Pa še tak lep in prijeten parfumski vonj ima!

In dan gre lahko dalje čisto drugače. ˝Čin čin˝ na čim večkrat vesele mame! 🙂 Ker saj same vemo, ženske držimo tri vogale hiše. Poskrbimo najprej zase, učimo otroke s svojim zgledom, ker ima ta večjo vzgojno vrednost kot besede same.