Drobni rituali

Back To School z Majo!

doterra jesen zima nazaj v šolo back to school vrtec

Dobrodošel AVGUST! Obljubim, da te užijem na polno in se okrepim za krepko jesen! In vse trike seveda podelim tudi s teboj in vami! Bo ok?  V ta namen sem že v juliju pričela s FB rubriko Back To School z Majo, kjer delim vse naravne rešitve, ki mene in družino spremljajo že 8 let. Naše Drobne Dnevne Rituale Za Vsak Dom za krepko zdravje. 6. trik oz trike delim tu s teboj v tem prispevku.

Back To School z Majo in trik 6

Kot 6. trik oz. bolje TRIKE delim naše Drobne Dnevne Rituale za preventivo in KREPKO ZDRAVJE in za LAJŠANJE TEŽAV, ko do njih pride. Upam, da bo to ena najbolj koristnih in praktičnih objav naših osnov, če želiš, jo seveda lahko deliš z bližnjimi.

Vesela pa bom tvojega naj trika pri omenjenih ali drugih težavah! >>>PODELI GA Z NAMI SPODAJ, ker skupaj se ogromno naučimo en od drugega <<<

Naši Back To School Drobni Dnevni Rituali za ohranjanje zdravja

Najpomembnejše osnove

Podpiramo osnove. Sem spadajo spanje – velik vir zdravja; prehrana; hendlanje stresa; dnevna podpora nežnemu razstrupljanju telesa; gibanje.. Dnevno jih vsak zase opazujemo in če opazimo, da katera ni ravno krepka, jo podpiramo in s tem telo, um, dušo in srce podpiramo v homeostazi.

Vsaka stopnička podpira naslednjo. Zato je za ohranjanje zdravja in zdravo odzivnost imunskega sistema res pomembno, da dnevno podpiramo tisto, ki ošibi. Ne da jo podpiramo začasno šele takrat, ko telo kaže rdeči alarm.

Popolnosti ni, smo lepi v svoji nepopolni popolnosti in da se zavedamo, kako pomembna je dnevna skrb zase. Da smo lahko bolje in trdnejši tudi takrat, ko smo že dobro.

Najpomembnejše osnove za naju

Midva v svoj vsakdan vključujeva LLV, TERRAZYME, BONE NUTRIENT, redčena olja za podporo razpoloženju (vsak ima svoja naj, kar mu najbolj diši) in za zdravo odzivnost imunca redčen On Guard na prsni koš, podplate ali vzdolž hrbtenice.

Najpomembnejše osnove za punci

Puncama v vsakdan vključujem A2Z, IQ Mega, po potrebi ali v razmikih PB ASSIT (Jr) probiotiki, redčena olja za podporo razpoloženju (vsaka ima svoja naj, kar ji najbolj diši) in za zdravo odzivnost imunca redčen On Guard ali Stronger na prsni koš, podplate ali vzdolž hrbtenice

Naši Back To School Drobni Dnevni Rituali za lajšanje morebitnih težav

Če dnevno skrbimo zase, kot zapisano zgoraj, do težav redkeje pride oz če že, jih prestajamo lahkotnejše. Za lajšanje teh morebitnih težav pa za *zdravo funkcijo in delovanje spodaj naštetega uporabimo:

 • Imunc*: redčen On Guard ali Stronger na prsni koš, podplate ali vzdolž hrbtenice na 2h
 • Neprijetna Telesna Temperatura* redčen Air ali Peppermint z Lavender na podplate in vrh čela ter zatilje na 15 minut do štirikrat do olajšanja
 • Glava* – redčen Peppermint z Lavender ali Deep Blue od čela, čez senca, za ušesi, zatilje (pod lase) in pod nos.
 • Mišice*, živčevje*, močna nelagodja*– redčen Deep Blue s sivko
 • Oči* – v kremo za obraz daj v dlani malo sivke in vmešaj in vmasiraj na veke in pod očmi, pazi da ne gre v oči, zelo olajša
 • Močne težave s spanjem* sivka na prsi in srčni predel redčeno pred spanjem in ko se zbudiš, vedno še malo pod nos, na vzglavnik, na pižamo. Vse cvetnice in Serenity kolekcija.
 • Prebavne težave* mi ob redčenem ZenGest v popek in predel nelagodja na trebuhu prisegamo na DigestTab pastilo, ki jo raztopimo/zgrizemo, vsi štirje. Odnese težavo v minuti!
doterra jesen zima odrasli najstniki
 • Pljuča*Air-X in/ali Deep Blue rub krema, lahko poleg Air in On Guard redčen Thyme, Petitgrain, DDR, Lemon Eucalyptus..
 • Ko dražeč kašelj* pa cvetnice (sivka itd) in lesna olja (frenky, cedra, itd).
 • Grlo*– redčen On Guard na vrat in bezgavke
 • Utrujenost*, redčen Peppermint na zatilje (pod lasmi) in preostanek vdihnit iz dlani z zaprtimi očmi
 • Ušesa* – redčen Deep Blue okoli ušesne školjke, ne kapaš v sluhovod. Preostanek obrišeš v vatko in vatko nežno prisloniš v uho. Tudi Helichrysum. Tudi Basil.
 • Sinusi* – redčen Deep Blue na arkade in previdno ob nosu do ličnice spodaj
 • Umirjanje*, neprijetna tesnoba pri srcu*, negativne misli* (marsikomu trenutni svetovni nepridiprav zelo ponagaja na čustvih, vpliva na funkcijo živčnega sistema) – srčni predel s cvetnimi olji, Console, Peace, Serenity. Serenity Softgels. Ali 1k copaibe pod jezik. Lahko več olj, ki ti ustrezajo, naenkrat, ko hudo, parkrat na 20min, sicer na 2h.
on guard imunc imunski sistem doterra zdravje jesen zima

Naši Back To School Drobni Dnevni Rituali za lajšanje težjih večdnevnih težav

NAŠA ZLATA PRAVILA, ko telo čuti, da bo moralo par dni počivati

 • Ko te, kar te lovi (trenutni svetovni nepridiprav ali kaj drugega) lahko vijuga gor in dol. Tudi kak dan, ko si dobro, počivaj in si vzemi čas. Ker zna biti naslednji dan spet slabše. Telo se v takem času najbolje zdravi med spanjem in počitkom. Ko bo bolje, pa tudi v naravni, na sprehodih.
 • Pij dovolj, po požirkih. Pripravi si zabavni način napitkov, tudi če nisi ravno ljubitelj pitja (sploh ko so takšne naše male nogice).
 • Kuhaj si zelene kremne juhe (zelišča, blitva) z vrta, tudi če ni apetita
Teh izdelkov se dnevno in ko potrebno radi poslužujta naši dekleti.
 • Midva: PB Assist probiotiki s prebiotiki, Terrazyme presnovni encimi, On Guard+ Softgels (jemljem po napotkih 1 na 6h) ali DDR softgels (lahko 2 x na dan: odlični za zadnja leta in te nove čase!) za zdravo odzivnost imunca.
 • Punci: Pb Assist Jr (starejša vzame najinega), Terrazyme stresem v vodo, Terragreens, On Guard Beadlets.
 • Vzemi si za osnovne minerale in vitamine vsaj cenovno zelo dostopni DOTERRA BONE NUTRIENT (c, d, cink,..),
 • Še bolje pa če LIFE LONG VITALITY prehranska dopolnila, res noro pomaga lažje čez in za zdravo funkcijo vonja/okusa, ter da bos hitreje po tem pri močeh. Jaz in midva ga jemljeva čez vse leto, ker ni mišljen kot kura, temveč uravnan, nepredoziran dnevni dodatek vsega (tudi Omega 3 in celično vitalnost). Ob urejeni prehrani in osnovah krasna podpora in zaščita čez vse leto. Najugodnejši kvaliteten naravni vir in kompleks Omega 3, Vitaminov, Mineralov in podpore celičen vitalnosti na trgu! Punci: A2Z & IQ Mega.
 • C vitamin (Altrient C je super)
 • Za boljšo zdravo funkcijo vonja: ob omenjenih prehranskih dopolnilih vonjaj On Guard (ali Clove), Air ali Peppermint (ali Eucalyptus), Lavender (ali Geranium) in Lemon. Vonjaj vsakega vsaj 20s vsaj 2x ali 3x na dan vsaj 3 mesece.
Še vedno se po vseh teh letih za ohranjanje zdravja ali lajšanje težav največkrat obračamo k osnovnim desetim oljem iz Home Essentials paketa.

Težava in katero eterično olje ali izdelke | za vsak okus in žep

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829