Drobni rituali

Vitamini za otroke

naravni vitamini za otroke doTerra

Zdrav in srečen otrok

Vitamini za otroke – prepričana sem, da tudi ti iščeš najboljše.

Ta članek bi lahko podnaslovila tudi z ˝Uvajanje v vrtec #1˝. Draga mama, ki to bereš. Ne glede na to, kaki so najini pogledi na svet, sem prepričana, da se strinjava vsaj v tem stavku, ki je pred kakim mesecem krožil po socialnih omrežjih.

˝Najbolj pametni in polni najboljših nasvetov o tem, kaj je najboljše za otroka in kako ga prav vzgajati smo bili lahko le, preden smo jih dobili sami.˝ Otroke namreč 🙂

Tudi ko se name obrne po nasvet mamica, vedno rada poudarim, da podpiram celostno podporo, da lahko svetujem iz svojih dosedanjih znanj in izkušenj, ki mi jih je dosedaj dalo delo in povratna informacija sočlanov, da pa je ona mama. In mama velikokrat ve za svojega otroka najbolje. Zna najti pravi odgovor ravnotežja med uradnim strokovnim mnenjem, svojim notranjim glasom in tem, kar ji otrok sporoča. Sploh, ker je vsak otrok otoček življenja, izkušenj in situacij zase in instinkt mame še vedno ostaja brezčasen. Le poslušati ga moramo.

Celostna podpora in naravni vitamini za otroke ob uvajanju v vrtec

Sama na zdravje gledam kot na skupek dobre skrbi za telo, um in dušo. Verjamem, da je velik del trdnega imunskega sistema povezan s tem, da jemo uravnoteženo in sveže pripravljeno hrano, da imamo dovolj spanca in miren spanec. Da se dovolj gibamo na svežem zraku. Da skrbimo, da v telo ne vnašamo toksinov. In predvsem, res predvsem, da skrbimo za naša čustva in misli. Da se dovolj crkljamo, stiskamo, se poslušamo in slišimo. Tudi takrat, ko ne sporočamo svojega sporočila z besedami.

Sem, kar jem – naravni vitamini za otroke

Sliši se super: ˝jejmo uravnoteženo in sveže pripravljeno hrano.˝ Ko pa dobiš malčka, ki tega še zdaleč ne razume, je težko. Ne bom iskala pravih odgovorov, ker mislim da ima vsaka situacija svoje ozadje, ki ga je potrebno poslušati in slišati in najti kreativne rešitve. In včasih pač ne bodo jedli zelenega, rdečega.. Tudi če smo kot starši super vzor zdravega življenjskega stila in smo zelo kreativni pri pripravi hrane, odnosu do hrane in uživanju v zdravi hrani. Tudi ko jih vključujemo v pripravo hrane. V vrtcu bo morda spet druga pesem kot doma in obratno.

Eno pa zagotovo vem. Če imaš v rokah naravne vitamine za otroke, ki so vrh vsega še okusni, pa jih le izrabi. Današnja hrana je, kakorkoli obrnemo, res osiromašena. Jejmo. Ampak se tudi zavedajmo, da se bo današnja vsakodnevna skrb za dobra mikrohranila v telesu izkazala za pohvalna tako na kratki kot tudi dolgi rok v razvoju vseh telesnih sistemov.

Z deklicama od 2015 dnevno uporabljam A2Z, IQ mega, po potrebi PB Assist Jr. Pričele smo jih jemati kak mesec pred vstopom v vrtec. Prehranska dopolnila za zdravo odzivnost imunskega sistema po potrebi kombiniram z mazanjem redčenega On Guard (Touch On Guard) ali Stronger na podplatke ob jutrih in večerih.

Naravni vitamini in minerali za otroke A2Z

naravni vitamini za otroke A2Z
Naravni viri mineralov in vitaminov A2Z za najmlajše.

Zelo sem hvaležna, da je doTerra na zaupanja vredne način združila dobra vitaminska in mineralna mikrohranila v otroških žvečljivih ˝smajli˝ bonbončkih A2Z. In da so naravni in dnevno uravnani, niso v presežku.

In moji punčki jih obožujeta, sploh ker ima naravni okus lubenice. Pri enem letu sem polovičko zdrobila na čajni žlici in ji ga dala z malo vode. Od drugega sem jima dajala 1 vitaminček dnevno in sta ga raztopili, zgrizli. Od četrtega lahko pojedo 2 dnevno. Veselita se jih kot sladke nagradice!

Primerni pa so tudi za vse odrasle, ki imajo težave s požiranjem vitaminskih kapsul: za odrasle so priporočeni trije A2Z dnevno.

Ker vem, da rade pogledamo po sestavinah, vam lepim izkaz vsebovanega. Vsebuje med drugim tudi antioksidativno delujoče vitamine A, C in E in kompleks B vitaminov za celično energijo. Podpira zdravo celično delovanje in presnovo in antioksidativno zaščito celičnemu DNK. Podpira zdrav razvoj celic. Podpira vsesplošno zdravje in dobro počutje.

Sestavine A2Z.

Viri omega-3 maščobnih kislin v IQ mega

naravni vitamini za otroke - omega 3
Otroške omega-3 maščobne kisline IQ mega.

V popravi ponudnikov nas razveseli dejstvo, da je vir omega-3 ribjega olja pridobljen iz nižjega dela prehranjevalne verige (ne iz polenovk) in testiran na težke kovine. Z IQ mega je tako.

In prav tako je pripravljen v priročnem napitku, ki pa ga moramo po odprtju hraniti v hladilniku in ima okus slastne pomaranče.

Mojima deklicama ga ponudim pred A2Z. Pri enem letu sem dozirala pol čajne žličke. Pri dveh letih smo pričele z eno čajno žličko. Lahko ga dodamo tudi solatnim polivkam, jogurtu ali smutijem. Zelo ga priporočam sekundarno tudi pri nelagodjih v ustni votlini in odraslim, ki jim sicer okus po ribah in ribjem olju ne tekne. Tu se ga namreč ne čuti.

Kvalitetne esencialne maščobne kisline podpirajo zdrav razvoj srčno-žilnega in živčnega sistema in zdravo odzivnost imunskega sistema. Dajejo zaščito pred maščobno oksidacijo in podpirajo zdrav razvoj možganov in oči ter tudi zdrav razvoj sklepov in mišičnega tkiva.

Uravnotežena sestava DHA in EPA maščobnih kislin pri izdelku IQ mega.

Ugoden nakup in komplementarnost

A2Z in IQ mega sta komplementarna izdelka in ju je priporočeno jemati skupaj. Kot rečeno, me pred zajtrkom zaužijemo najprej IQ mega, nato pa A2Z.

Hkrati vam za ugodne nakup svetujem nakup njunega kompletka, ne posamično, ker vas bo prišlo ugodneje. Če ste član, se vam paketek A2Z + IQ mega izplača vzeti na program zvestobe LRP, hkrati si ga lahko vnovčite brezplačno na zbrane točke. Če pa ste nečlan, se vam izplača s tem kompletkom včlaniti. Za več informacij se lahko obrnete name.

Dobri probiotiki

probiotiki za otroke
Pre- in pro-biotiki za najmlajše PB Assist JR.

Čim se poglabljamo v bistvo trdnega imunskega sistema, ugotovimo, da je velika večina zdrave imunske odzivnosti doma v našem črevesju.

Če se nas nekaj loteva ali šibi naš imunski sistem, ga odlično podpremo z dobrimi probiotiki. Dobri probiotiki morajo vsebovati žive probiotične kulture, primerne vrednosti in primerne seve. Prav tako je zelo priročno, da so kombinirani s prebiotiki. To ponavadi pomeni, da je takšen pripravek dvojno kapsuliran, da se pripravni prebiotiki lahko sprostijo v želodcu in telo pripravijo na boljši izkoristek probiotikov. Notranja mikrokapsula probiotikov pa se sprosti v našem črevesju.

Tako so pripravljene tudi PB Assist Jr vrečke z okusom lubenice in jagode. Ko ju dajem punčkama, ju po IQ mega stresemo pod jeziček, vse skupaj raztopita in zadovoljno vzameta še A2Z. Pri enem letu sem v takem primeru uporabila tretjino vrečkice. Pri dveh letih pol vrečke, pri štirih letih celo vrečko na otroka. Nekateri jih umešajo v hladno vodo ali napitek, pri čemer je potrebno mešanico za optimalno delovanje zaužiti v nekaj minutah.

Vsebujejo 5 milijonov živih celic in 6 ključnih sevov, ki so primerni predvsem za otroke. Podpirajo zdravo presnovno delovanje in dvigajo absorbcijo hranil. S podpiranjem zdravega delovanja črevesja posredno vplivajo na zdravo delovanje možganov in živčnega sistema. Podpirajo zdravo delovanje pljuč in dihalnega sistema. Ustvarjajo notranje ravnovesje in podporo v povezavi z ledvicami, mehurjem, urinarnim traktom in ženskimi reproduktivnimi organi.

Zelo jih imava rada tudi midva, zelo priročni pa so tudi za na pot, kjer nam nikoli ne manjkajo. Vzamemo jih vsakokrat, ko čutimo, da se nas nekaj loteva ali ko nas pričnejo pestiti trebušna nelagodja. Prav tako nekajkrat letno naredimo kuro 30 dnevnega jemanja ene vrečke na dan.

Sestavine pre- in pro-biotikov za najmlajše PB Assist Jr.

S čim lahko še podprem svojega otroka?

Osnovni paket 10 najuporabnejših eteričnih olj in mešanic Home Essentials Kit in pa novi Kid´s Collection je odgovor, katera olja lahko odlično izkoristimo za sladek spanec, zdravo imunsko odzivnosti in za vso paleto čustev, ki lahko srečujejo otroka in nas v vsakdanjem življenju.

Upam, da vam je pričujoča objava v pomoč in boljše razumevanje, kako pomembna je prehrana in dobra mikrohranila za zdrav razvoj vseh telesnih sistemov in vsesplošno dobro počutje in zdravje.

Z ljubeznijo, Maja
041902293
maja@zavsakdom.si