Drobni rituali

Zdrave dnevne navade

doTerra zdrave dnevne navade

No, pa poglejva, kaj od spodnjega lahko odkljukaš? 🙂

  1. Jem zdravo in uravnoteženo prehrano
  2. Dnevno se dovolj gibam na svežem zdraku
  3. Ujamem dovolj sladkega spanca
  4. Znam krotiti stres
  5. Skušam izločiti vse toksične stvari
  6. Informiram se, kako lahko celostno skrbim za svoje zdravje

˝Joj Maja˝, boš rekel/la! ˝Pa tega v hitrem vsakdanu in vseh obvezah življenja in vlogah, ki jih moramo izpolnjevati, sploh ni možno odkljukati vsega!˝ Ooo pa je, ne naenkrat. Z drobnimi koraki pa. Z drobnimi dnevnimi enostavnimi rituali, kot jim rada rečem. Če ne danes, pa počasi čez leto dni, na primer.

Moje prioritete in moje dnevne navade

Verjemi, jaz te popolnoma razumem. Sploh odkar sem mama. Ko se ti življenje obrne na glavo, čas in vse ostalo pa dobi čisto novo dimenzijo. Odkar sem mama, me telo tudi hitro opozarja, če prestopam meje svoje zmogljivosti. In me uči, da se poslušam. Da si vzamem čas zase, pa četudi v par sekundah večkrat dnevno. Da skrbim za fizično sebe. In navsezadnje, kar verjamem, da se strinjaš tudi ti, za svoje mentalno zdravje. Zato pa si je treba redno določati prioritete. Ker ravnotežje v življenju je iskreno lahko najti, da pa se ga ohrani, je potrebno zanj dnevno delovati v smeri, da se mu zopet in zopet približujemo. Težje pa je, če ob tem iščemo izgovore. Sploh dva. Moja dva največkrat sta bila v preteklosti: ˝Ni časa!˝ ˝Ni denarja!˝

˝Nimam časa?˝

Čas. Če si iskren, ugotoviš, da imamo vsi isto časa. Moj in tvoj dan imata 24h. Čas pa si vzameš za tisto, za kar se odločiš. Oz. če si nečesa močno želiš, si za to vzameš čas. In na nas samih, katere prioritete bomo postavili v ospredje. In kje bomo postavili meje. Seveda upoštevaje tudi meje sočloveka na drugi strani. Prioritete. Ni tako težka beseda. Jo je pa težje spraviti v prakso.

Meni je zelo pomagalo, da sva si s partnerjem izmenjala urnik predvidenih reči za leto vnaprej in da vsako nedeljo pogledava najin ˝mikroplan˝ in se dogovoriva od detajlih. S tem smo si reorganizirali čas, no, iskreno reorganizirali sebe 🙂 In naš čas je veliko volje izkoriščen! Da si zavedno vzameva čas vsak zase in čas za skupaj. Da sva včasih izmenjaje z eno od deklic vsak sam, da smo seveda tudi vsi štirje skupaj, da ima vsak od nas svoj prostor in vsakega od nas malo zase in dovolj cartanja v štiri.

Pomagalo mi je tudi planiranje tedenskega jedilnika, sploh ko ga delamo vsi štirje, jemo vsi kar radi jemo, jemo bolj raznoliko, jemo sveže pripravljeno, boljše in prihranimo v času (ko sem računala, do 6h tedensko!) in tudi v denarju, ker nakupujemo enkrat tedensko in razumno.

˝Nimam denarja!˝

Denar. Za nekaj, kar nam je všeč in se nam zdi prioriteta nam ni težko odšteti ali zbrati denarja. Oz odprodati v drugo roko nekaj, kar nam ne služi več. O še kako se da najti potrebno, če to potrebujemo. Včasih je to mobilni telefon. Drugič (bosonogi) čevlji. Tretjim delavnica meditacije. Četrtim kos oblačila. Različni smo si in s tem ni nič narobe. Enim so ljube materialne stvari. Drugim nematerialne.

Tudi pogled na to kaj je drago ali ni, je lahko različen. Kot nekdo rad odšteje denar za dober izdelek, ki ve, da bo deloval 3 leta in več ali nekdo, ki rabi le enako reč, a poceni, in se mu pokvari pred enim letom. Na primer novoletne lučke. Na koncu vidiš, da nekdo, ki ima manj, v par letih lahko zapravi več, ker ni vložil več prvič v višjo kvaliteto. Težek stavek bom izrekla. Dostikrat ljudje z manj denarja zapravijo več za isto reč, kot drugi in za piko na i prejmejo še nižjo kvaliteto..

In tudi finance se da še kako reorganizirati, tudi ko mislimo, da ne gre. Se da, le spisati si je treba, kam € pošiljamo dnevno, tedensko, mesečno do centa natančno. In se hitro najde kar nekaj razpoložljivih € tu in tam, včasih številka celo preseneti, ko vidimo za koliko nepotrebnega zapravljamo denar. Naročnine na nekaj, kar smo mislili, da nam bo všeč, pa zdaj ostajajo samcate tam in neizkoriščene npr. itd. Pokukajte v svoje finance natančno in razdelajte kam gre vaš denar, presenetilo vas bo, ker boste končno imeli ˝ptičja perspektiva˝ pogled na reč.

Veliko zase in naše telo dobrih reči si lahko privoščimo, tudi če menimo, da trenutno nimamo denarja, ker dobre reči so največkrat poceni, naravne in enostavne. Zagotovo pa nikomur od nas ni škoda denarja, ko pride do okrnjenega zdravja – ko telo že kaže svoj rdeči alarm, ko nam teče voda v grlo. Npr. ob bolezni, ko pride kaj nujnega. Takrat bi dal vse! ˝50€ za terapijo?˝ Vseh vrst. ˝10 da jih potrebujem? Seveda, sploh ne razmišljam, dam kolikor je, ker želim rešitev.˝ Tako pogosto delujemo, gremo v reševanje, ko je že skoraj prepozno. Ko je težje. Ko je resnično dražje. Lažje in ceneje pa je poskrbeti za dobre osnove, zdrave navade in drobne dnevne rituali, ki so del celostne preventive in skrbi zase na dolgi rok.

Kaj je moja prioriteta?

In o tem bomo govorili. O zgornjih prioritetah. Pravzaprav osnovah, ki naj bi bile zdrave dnevne navade vsakega posameznika. Ker le s tem lahko zase poskrbimo tako danes kot na dolgi rok. Ker konec koncev, telo imamo res le eno samo. Telo bo z nami in nas nosi celo naše življenje. Naj bo naša prva prioriteta. Kako bomo koristili sebi in drugim, če ne bomo najprej poskrbeli zase? In čisto zgornjih šest točk je ključnih za polno-vitalno in zdravo življenje. Če katero izpustimo, nam podira ravnovesje naslednjih.

Zdrave navade in meni zelo ljubi izdelki

Zaupala bi vam rada nekaj mojih dnevnih navad in navad mojih bližnjih, ki nam z drobnimi dnevnimi koraki pomagajo pri boljšem zdravju in počutju. In z njimi je povezanih kar nekaj mojih najbolj ljubih izdelkov. Ob spodnjih navadah se vsakodnevno trudimo jesti uravnano in sveže pripravljeno prehrano, se čim več gibamo na svežem zraku, skrbimo da ujamemo potrebni sladki spanec in skrbimo za naše čustveno zdravje. Prav tako naš dom polnijo netoksična naravna čistila in detergenti.

Meni najbolj ljubi izdelki, ko pride do zdravih dnevnih navad!

Limona – eterično olje limone ne vsebuje C-vitamina, vsebuje pa naravne spojine, ki naše telo nežno stimulirajo in pomagajo pri tvorbi večjega števila glutationa, neke vrste telesnega policaja, ki pomaga pri odstranjevanju prostih radikalov. Enostavno povedano, s tem, ko spijem kapljico limone v kozarcu mlačne vode na tešče zjutraj, imam več energije, se nežno čistim toksinov na dnevni ravni in najdem prijetno alternativo naravnejši vodi z okusom. Prav tako so citrusna eterična olja pridobljena s hladnim stiskanjem in niso ˝koncentrat˝, temveč naravna oblika tega, kar narava ponuja. Eterično olje limone lahko vidite sami, če stisnete olupek limone. Iz ene lupinice limone se hladno stiska od 5 do 6 kapljic eteričnega olja limone. Velikokrat jo uporabim tudi za pripravo eko čistil za dom. Za pripravit in spit kapljico eteričnega olja limone v kozarcu z mlačno vodo na tešče potrebujem 20 sekund, stane me 0,05€.

LLV – Life Long Vitaliy. Zaradi njega imam več energije, jasnejše misli, lepšo kožo, nohte in lase, boljšo presnovo in boljše počutje. O njem sem se že razpisala. Dobite ga le člani po proizvodni ceni, vsebuje tri izdelke, ki so v odlični sinergiji in ob morebitnem nezadovoljstvu vam doTerra denar za ta izdelek povrne. Jemljem ga v polovični dozi (glede na kg in moje potrebe) med jutranjim obrokom in večernim obrokom. Preberite si o njem več tukaj. Za pripravit in spit kapsule LLV z jutranjim in večernim obrokom potrebujem 60 sekund, stane me 1,63€.

PB Assist – odlična kombinacija pro- in prebiotikov v dvojni kapsuli. Primerni so za najstnike in odrasle, vsebujejo 6 miljard šestih različnih živih probiotičnih sevov. Prebiotiki v zunanji kapsuli poskrbijo, da se pripravi ugodno okolje za maksimalno delovanje probiotikov, lahko bi rekli, da so ˝hrana˝za probiotike. Probiotiki pa so vsebovani v notranji mikrokapsuli, ki se za največje učinkovanje sprosti šele v črevesju, kjer je po vseh raziskovanjih doma 70-90% našega imunskega sistema. Sama ga jemljem pred zajtrkom ob jutrih, ko se me kaj loteva, ko imam povečan beli tok, kar mi kaže na izvor težave v neravnotežju primerne mikroflore ali večkrat letno naredim kuro po navodilih izdelka. Za pripravit in spit kapsulo PB Assist v želenem obdobju (ne vsak dan) z LLV z jutranjim obrokom potrebujem 0 več sekund, stane me 1,23€.

On Guard – je mešanica, ki nas varuje pred vplivi okolja. Redčena na podplate nas sistemsko podpre v zdravi odzivnosti imunskega sistema, prav tako pa redčena na vrat odpiha marsikatero praskanje po grlu. Velikokrat ga uporabim tudi za pripravo eko čistil za dom. Za namazat kapljico eteričnega olja On Guard na podplate ali vrat ob jutrih z baznim oljem potrebujem 10 sekund, stane me 0,15€.

Deep Blue Rub – je priročna krema, ki vsebuje 5ml blažilne mešanice Deep Blue. Namažem si jo na zatilje, ko ob pisarniškem delu začutim napetost ali nelagodje. Ko čutim nelagodje v mišicah ali sklepih in po fizično in miselno napornejšem dnevu. Za namazat kremo Deep Blue rub na zatilje ali nelagodje tekom dneva potrebujem 10 sekund, stane me 0,30€.

Balance – je čudovita že redčena mešanica gozdnih (kadilna bosvelija,jelka, osmant) in cvetnih eteričnih olj (modra kamilica in modri vratič), ki pomirja in kot pravi sam, prizemlji. Pomaga, da smo bolj kul v sicer ne kul trenutkih življenja. Največkrat si jo nanašam na pulzne točke zapestja ali pod nos, na zatilje ali jo dodam difuzorju ob poznem dopoldnevu in s tem ustvarim prijetno ozračje in pomirjevalno aromaterapijo za vse v prostoru. Za namazat kapljico ali dve eteričnega olja Balance na pulzne točke zapestja, pod ušesa in zatilje za sprostitev po službi potrebujem 10 sekund, stane me 0,20€ (2 kapljici).

Frankincense – kadilna bosvelija je kot radi rečemo olje za vse. S svojo edinstveno kemično sestavo daje učinkovanje na širokem spektru, hkrati pa deluje zelo nežno in na celični ravni. Dodajam ga svoji dnevni kremi, jačam delovanje ostalih olj ali si ga nanesem na nebo v ustih, ko čutim da prihaja nelagodje povezano z migreno. Za namazat kapljico kadilne bosvelije v dnevni kremi, na pulzne točke ali kanit v dlan in vdihnit potrebujem 10 sekund, stane me 0,31€.

Terrazyme – poglabljanje v presnovne encime mi je odkrilo čisto nov pogled na delovanje našega telesa. Telo jih v določeni količini proizvaja samo, večji delež pa pričakuje od sveže zelenjave in sadja, česar naj bi bilo na naših krožnikih v 60%. V današnjem času in tempu je slednje skoraj nemogoče. Encimi so v osnovi beljakovine, zato se pri temperaturi nad 40 stopinj njihova zmogljivost zmanjšuje. Predstavljajo ključni element za veliko telesnih procesov. Telo jih v času povišane temperature potrebuje več, da se z mikroprocesi, v katerih so ključni, lažje spopada z grožnjo telesu: bacili, bakterijami.. in če nečesa v osnovi ne presnavljamo dobro, imamo netoleranco na kako hranilo, se to lahko kot nelagodje pokaže bodisi na enem od naših treh telesnih dimnikov: na koži, v prebavi ali na dihalih. Tako da nam vsem štirim encimi lajšajo kar nekaj nelagodij, meni prebavna in na koži, moji starejši pa dihalna. Vzamem ga pred obrokom, ki vem da mi bo povzročil nelagodje ali kjer ni veliko sveže zelenjave ali sadja, ko jem zunaj ali ko mi nekaj obleži ali ko se nas kaj loteva. Dobra novica je, da se encimi ne morejo predozirati. Višek telo shrani. Če imate nelagodje na koži, na dihalih ali s prebavili, spijte kapsulo vsaj zvečer, saj se ponoči telo najbolj regenerira od organa do organa. Za pripravit in spit kapsulo encimov Terrazyme vsaj zvečer z vodo na tešče potrebujem 20 sekund, stane me 0,48€.

Lavander – eterično olje sivke je najpogostejša izbira, ko želimo pomiriti svoje telo, kožo ali misli. S kadilno bosvelijo si največkrat delata družbo v difuzorju, sploh ob naših večerih. Za pripravit 2 kapljici sivke v difuzorju potrebujem 10 sekund, stane me 0,20€.

Koliko stane doTerra?

Sedaj preračunajmo koliko časa in denarja potrebujemo za zgornje zdrave dnevne navade. Na dnevni ravni potrebujem 3,32€, s tem da difuzor vpliva na vse okoli nas. No, pa moje vsesplošno dobro razpoloženje tudi 🙂 Ob dnevih, ko vzamem še probiotik, na dnevni ravni za zgornje zdrave navade potrebujem 4,55€. Na dnevni ravni za zgornje navade potrebujem 150 sekund, torej 2 minuti in pol.

Me pa dnevna uporaba teh izdelkov pravzaprav stane manj, ker se jih lahko dobi v ugodnejšem spodnjem Daily Habits Kit paketu.

Vrednost vsebine po članskih cenah v Daily Habits Kit paketu je 270,92€. Paket stane 225,75€, torej je za 16,67% ugodnejši, kot če bi te izdelke nakupili po članski ceni posamično. Če pa še nisi član in se z njim včlanjuješ, se ti bolj izplača vzeti Daily Habits Enrollment Kit, pri katerem doplačaš le pol članarine – 238€ znaša, PTT, kis e povrne v 7 točkah je dodatno 8,54€. Eden boljših, če ne kar najboljši celostni včlanitveni paket ta tren!

Si to lahko privoščimo? Jaz vsekakor ne oklevam pri izbiri in odločitvi te prioritete.

Kje lahko najugodnejše najdem te izdelke?

Včlanitveni Daily Habits Kit vsebuje 5ml eterična olja sivke, limone, On Guard, kadilne bosvelije, Balance, pro- in prebiotike PB Assist+, encime Terrazyme, kremo Deep Blue Rub in Life Long Vitality paket prehranskih dopolnil za najstnike in odrasle.
Za vpogled v ostale včlanitvene pakete kliknite TUKAJ.

Meni zelo ljubi paket, ki vsebuje vse te izdelke je Daily Habits Kit. Z njim je doTerra opravila domačo nalogo namesto nas in nas dobesedno vodi do zdravih enostavnih dnevnih navad, s katerimi bomo bolj zdravi in vitalnejši. Paket je že sam po sebi cenejši, kot če bi te izdelke jemali posamično, četudi po članski ceni. Ko si boste vzeli čas in razmislek o tej temi, vam ga toplo priporočam. Javite mi vašo izkušnjo, prepričana sem, da bo močno pozitivna.