Eterična olja

doTerra Lemon ~ LIMONA

etericno olje doterra limona lemon

Eterično olje limona, doTerra Lemon čisti zrak, razkužuje površine, je vsenamensko ekološko čistilo. Radi ga imamo, ker dviguje naše razpoloženje in fokus. Blagodejno deluje na naša dihala, prebavila, čistilne organe in zdravo delovanje našega imunskega sistema. Najpogosteje ga za vse omenjene učinke pijemo v mlačni vodi ob jutrih. Vsi pa ga radi dodajamo v sladice in ostale kulinarične dobrote.

Osvežujoča in čistilna limona.

Veliko ti o njej pove, če ti zaupam, da jo najdeš tudi v mešanicah Air, Arise, Citrus Bliss, Meta Pwr, Smart & Sassy, Purify.

Limona (Citrus limon, doTerra Lemon) je danes zagotovo najbolj znani citrus, ki pravzaprav prihaja iz SV dela Indije in Južne Azije. Zanimivo, da je hibrid med grenkim pomarančevcem in citrono. V Evropo so jo preko svojih pohodov našli in prinesli v času helenizma. Arabci so limono v svoje vrtove nasajali šele dobra tri stoletja kasneje, v času renesanse pa lahko govorimo o prvih nasadih limonovcev v Italiji.

Lemon 15ml je z namenom med 10 najuporabnejših eteričnih olj v začetnih paketih Home Essetials KitFamily Essentials KitDaily Habits Kit!

Eterično olje limone se pridobiva iz lupinice v procesu hladnega stiskanja. To pomeni, da je potrebno sadež obrati v času prave zrelosti, ga čimprej pripeljati v destilarno. Tam sadeže najprej operejo, nato pa lupinico naluknjajo in jo preko centrifuge ˝ožamejo˝. Eterična olja citrusov so tako enaka temu, kar narava direktno daje. Iz ene limonine lupinice pridobimo okoli 5 – 6 kapljic eteričnega olja.

doTerra Lemon ~ LIMONA in Drobni dnevni rituali za aromatično uporabo v prostoru

 • DVIG RAZPOLOŽENJA: odlična je v difuzorju, lahko tudi s poprovo meto
 • VSENAMENSKO ČISTILO: z alkoholnim kisom in destilirano vodo ga lahko uporabimo za vse kuhinjske in kopalniške površine
 • ODPRAVLJANJE VONJAV: v kozarčku s sodo bikarbono je odlična za v hladilnik, omaro s čevlji.
 • POZABLJENO PERILO: s par kapljicami na sušilnih kroglah perilo za 10 minut sušimo v sušilnem stroju
 • ČISTILNA PASTA: s sodo bikarbono je odlična za čiščenje kopalniških površin in odstranjevanje vodnega kamna, odlična tudi za čiščenje srebernine.
 • NELAGODJA DIHAL: v difuzorju se ujame s poprovo meto ali mešanico Air

doTerra Lemon ~ LIMONA in Drobni dnevni rituali za topično uporabo na koži

 • SEZONSKA NELAGODJA: na žlički medu večkrat dnevno
 • ČISTA KOŽA: za čistilno vrednost jo lahko dodamo našemu toniku ali večerni kremi
 • LIMFNI SISTEM: v baznem losjonu s sivko in cipreso ob večerih podpira zdravo delovanje limfnega sistema
 • SMOLA, ŽVEČILKA: dodajte jo milu ali uporabite v čisti obliki, učinkovito odstrani žvečilko iz las ali drugega mesta, nalepko, lepilo ali smolo, šmir.

doTerra Lemon ~ LIMONA in Drobni dnevni rituali za uporabo v kulinariki

 • ENERGIJA: v kozarcu z mlačno vodo ob jutrih ali čez dan.
 • PODPORA ČISTILNIM ORGANOM: pitje v vodi večkrat čez dan ali pred in po vadbi
 • SADNA KUPA: da sadje ne oksidira, ga lahko poškropite z mešanico eteričnega olaj limone in vode ter jo postavite v hladilnik
 • SLADICE: dodajamo jo vsem sladicam, kjer bi sicer uporabili lupinico limone. Še posebno okusno je v muffinih iz gozdnih sadežev in belo čokolado.
 • RIBJE JEDI: dodajamo jo polivki iz oljčnega olja
 • LIMONADA: okrepi okus dodanega sadja, metinih listov ali limoninega soka in nas prijetno osveži

Limona in ČUSTVA ter RAZPOLOŽENJE

Velja za olje fokusa, aktivira naše mišljenje in dviga koncentracijo. Odličen je za vse generacije, še posebno najmlajše, še posebno v trenutkih, ko se težko zberejo zaradi odpora ali preobremenjenosti misli. Hkrati dviga razpoloženje. Ujame se s podobno delujočimi eteričnimi olji: rožmarinom, poprovo meto, In Tune, zeleno mandarino.

PRIPOROČILA
Eterično olje limone kot ostali citrusi povečuje občutljivost kože na sončno svetlobo. Zato ga na koži ne uporabljajte, če se nameravate sončiti, oziroma ga v času poletja na koži uporabljajte ob večerih.

AROMA
Aroma je sveža, citrusna, svetla.

Ujame se z evkaliptom, sladkim komarčkom, kadilno bosvelijo, pelargonijo, poprovo meto, sandalovino, ilang-ilang.

Poreklo: Italija

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829