Drobni rituali

Naredi sam: naravna čistila

doterra naravno čistilo recept za wc tablete naredi sam diy

Zakaj so naravna čistila tako pomembna?

Zakaj so pomembna naravna čistila?

Zelena čistila so tako preprosta reč in tako pomembna, ker z njo res poskrbimo, da vase in nase ne spravljamo težkih, strupenih, toksičnih kemikalij.. Strupi.. Nahajajo se v vseh sintetičnih pripravkih: milu, detergentu, mehčalcu, osvežilcu zraka, agresivnih čistilih..

Tako so nam pljuča in koža ter celotno telo z zelenimi čistili res lahko hvaležni na dolgi rok. Predvsem pa je super, ker učim preproste priprave tudi punci. In pomembno je da jih delaš s kvalitetnimi sestavinami. In ugotoviš da je vse skupaj ceneje, kot če kupiš že narejeno.

naravna čistila recept recepti eterična olja naredi sam dom brez toksinov

Posnetek je na voljo le registriranim. Če si spletno delavnico zamudila, zamudil, mi piši na maja@zavsakdom.si, da ti lahko posredujem posnetek.

Kaj potrebujem za izdelavo naravnih čistil?


Vse lahko narediš iz osnovnih 10 eteričnih olj in mešanic iz doTerra Home Essentials Kit, On Guard Cleaner Concentrate, alkoholnim kisom, sodo bikarbono, citronsko kislino, osnovnim naravnim, tekočim kastiljskim milom..

 • ALKOHOLNI KIS: vsebuje čistilne lastnosti, učinkuje pri borbi z maščobo in vodnim kamnom.
 • SODA BIKARBONA: učinkovita pri absorpciji in preprečevanju vonjav, za čiščenje različnih površin.
 • SOL: poznana kot učinkovita pri drgnjenju različnih madežev, tudi maščobnih.
 • KASTILJSKO MILO (TRDO ali TEKOČE): uporabno pri čiščenju umazanije, madežev in maščobe.

In veste zakaj mi je to tako fino? Da bosta moji punci imeli to za samoumevno in del njunega življenjskega stila, ki bo naravnan v ljubezen do svojega telesa in ljubezen do našega okolja in skrb za oba.

Zakaj pri čiščenju uporabljati eterična olja?

 • Ker gre za naraven in varen način čiščenja našega doma
 • Ker so eterična olja pri svojem delovanju močna in potentna ter s tem zelo učinkovita
 • Ker lahko nadomestijo vse izdelke, ki vsebujejo kup nevarnih in toksičnih snovi
 • Ker vsebujejo nešteto možnosti pri ustvarjanju lastnih domačih čistil
 • Ker ustvarjajo svežo in navdihujočo aromo medtem, ko čistimo
 • Ker z njimi lahko čistimo VSE: od kuhinje, kopalnice, tal, otroških igrač, steklo, maščobne in trdovratne madeže,kamen ter lesene površine

Recepti za naravna čistila

Sproti bom za vas pripravila enostavne, cenovno zelo ugodne in naravne recepte za domača čistila in detergente. Sproti bom povezave do njih navajala v tem prispevku Če še nisi, si pripravi vsaj tablete za pomivalca, res mi boš hvaležen/a!

On Guard družina izdelkov za dom

Morda pa imaš rajši že pripravljena čistila. V tem primeru ti zelo priporočam čistila in detergente in vse pripravke, ki jih na naše veselje dopolnjuje družina On Guard izdelkov. Sproti objavim povezave do teh krasnih izdelkov.

Podporna in zaščitna mešanica On Guard pa ponuja še kar nekaj izpeljanih izdelkov, ki so za nas nepogrešljivi čez celotno leto. Pravi ˝stražar ˝!

Katera doTerra eterična olja rada uporabljam za svoja naravna čistila?

Veliko eteričnih olj ima čistilne vrednosti, na sličici z vami delim tista, ki jih rada uporabljam.

naravna čistila recept eterična olja doTerra

 • Uporabljam naša naravna, čista in terapevtska eterična olja
 • Držim se napotka manj je več
 • Testiram jih pred čiščenjem
 • Hranim jih v primernem okolju: senčni del prostora, škatla (omara), do 24 stopinj, varno pred otroci in hišnimi ljubljenčki

Odlično pa se v ta namen obnesete tudi namenski mešanici On Guard in Purify.

Vaša Maja Čebašek
041902293
maja@zavsakdom.si

Če si želiš, da ti preračunam, ali se tvoj prvi nakup izplača na SHOP (redna cena) ali na JOIN & SAFE (25% znižani včlanitveni nakup brez obvez), mi javi na maja@zavsakdom.si. Če bo tvoj prvi nakup znašal nad 100PV točk (med marcem-majem in septembrom- novembrom), mi nujno podatke (ime, priimek, naslov, mobilni telefon, mail in rojstni datum ter naročilo) javi na zgornji kontakt, da te vnesem jaz skozi posebni postal Diamond Club dogodkov, da ti doTerra lahko v tem času pripiše še do 5 brezplačnih daril