Drobni rituali

Tablete za pomivalni stroj

naredi sam diy tablete pomivalni naravno čistilo doterra

Tudi ti obožuješ naredi sam (DIY) recepte, sploh ko pride do naravnih, poceni in enostavnih čistil? Tu je odličen recept za tablete za pomivalni stroj.

Zakaj bi si sam izdelal tablete za pomivalno stroj?

Vsem misel sem in tja kar uhaja k samooskrbi in naravi, ki ponuja vse, s čimer lahko okrepimo naše zdravje. Hrano. Prostor za gibanje. Prostor za spočiti in umiriti svoje misli. Če dodamo k vsemu še dovolj počitka in krepčilnega spanca, smo že na odlični poti.

Sama pa sem še bolj kot do sedaj zelo hvaležna za dragocene kapljice, ki mi ponujajo neomejeno paleto ustvarjanja, tudi ko se svet ustavi. Za čiščenje zraka, pobožek našim čustvom in dihalom. Za številne recepte v kozmetiki, kulinariki in naravnih čistil. In za čistila sem vam že zaupala nasvet za naravno in poceni vsenamensko čistilo. In nasploh sem se že kar razpisala, zakaj so naravna čistila tako pomembna.

Danes pa vam zaupam recept za enostavne in zelo ugodne tablete za pomivalni stroj.

Enostavne in zelo ugodne naredi sam tablete za pomivalni stroj iz On Guard Cleaner Concentrate, eteričnega olja grenivke, sode bikarbone in citronske kisline.

Recept za naredi sam tablete za pomivalni stroj

SILIKONSKI MODELČKI
Za modelčke priporočam silikonske za pralineje ali ledene kocke (online trgovine, večje trgovine). Naj bodo primerno veliki, da bo narejena tableta primerno velika za predalček v tvojem pomivalnem stroju. Po uporabi jih opereš in uporabiš dalje za pralineje ali izdelavo ledenih kock.

Iz spodnjih sestavin sem jih naredila 21, odvisno kako velike silikonske modelčke imate.

Zmes je pripravljena v eni minuti.

SESTAVINE
200g sode bikarbone (0,58€)
50g Citronske kisline (0,17€)
1 jž (15ml) On Guard Cleaner Concentrate (0,64€)
5 kapljic eo doTerra Grapefruit (0,34€)

NAPOTKI
V večji posodi zmešaš vse sestavine in dobiš konsistenco mokrega peska. Z žlico dodaš v silikonske modelčke in potlačiš s prsti. Malo bo “buhtelo”, ampak se ne vdaj. Večkrat potlačI in pusti, da se posuši – vsaj 4h. Previdno jih vzemi iz silikonskih modelčkov. lahko se malo drobijo. Shranjuj v steklenem kozarcu. Za uporabo v pomivalnem stroju uporabi eno kocko. Za kamen lahko dodajaš procesu alkoholni kis.

Če vam bo zmes malo puhtela, ne obupajte, temveč jo kar nekajkrat pridno potisnite nazaj v modelčke.

Kako ugodno je izdelati tablete za pomivalni stroj?

Skupaj sem za izdelavo porabila le 1,73€. Ko gledaš kapljično uporabo, so doTerra eterična olja res poceni! Tako nimam le naravno, enostavno, temveč tudi zelo ugodno za vse, kar potrebujem.

V izdelavo vključite tudi svoj otroke in jih s tem naučite samooskrbe. Tablete po vsaj 4h sušenja previdno vzamemo iz silikonskih modelčkov in jih shranjujemo v stekleni posodi.

In za vse to sem nadvse hvaležna!

Vaša Maja Čebašek
041902293
maja@zavsakdom.si