Drobni rituali

Naravno vsenamensko čistilo

on guard cleaner concentrate vsenamensko čistilo naravno poceni

Eko čistilo. Te dni še bolj kot prej razmišljaš o poceni in eko naredi sam (DIY) samooskrbi? Tokrat s teboj delim idejo za naredi sam vse-namensko čistilo za vse kuhinjsko- kopalniške površine in še kaj.

Ugodno in naravno vsenamensko čistilo

Najbolj enostavno je, če si omisliš  On Guard Cleaner Concentrate. Kaj to je? je ekološko vse-namensko koncentrirano čistilo. 355ml čistilnega koncentrata je izdelano na koruzni osnovi in vsebuje 5ml mešanice On Guard. Zadostuje mi za 6 mesecev oz. za izdelavo 24 odličnih 350ml čistilnih razpršilk.

 Uporabljam ga za marsikaj, med drugim tudi za izdelavo tablet za pomivalni stroj in za pomivanje tal ter zamaščenega kuhinjskega pohištva (sploh v času pomladanske večje čistilne akcije).

On Guard Cleaner Concentrate in kako izdelati naravno in poceni vsenamensko čistilo.

Recept za naravno vsenamensko čistilo

Bolj enostavnega recepta skorajda ni. V 350ml razpršilko (recikliraj staro embalažo) dodaj jedilno žlico (15ml) On Guard Cleaner Concentrate in ostalo dopolni s 350ml vode. Lahko destilirane ali prevrete in ohlajene.

Obožujem ga, ker je priprava tako enostavna, naravna, prijazna meni in okolju in ker jo izdelaš, kadarkoli jo potrebuješ ali ti poide. In ker to eno vse-namensko čistilo uporabljamo za vse površine v kuhinji in v kopalnici. In še nekaj, strošek tega čistila je tako ugoden! Cena takšnega vse-namenskega eko čistila je namreč LE 0,64€.

Kako uporabljam naravno vsenamensko čistilo?

Uporabljam ga za vse kuhinjsko – kopalniške površine, za močno naravno čistilno vrednost, tudi za vse, kar želim imeti nepridipravov čisto. Z njim tudi pobrišem/razkužujem vse, pod mizo, po mizi, korito, pult, kopalnico, steklo, nekoč previjalno površino, če dodamo par kapljic On Guard Cleaner koncentrata direktno v pomivalno vedro z kanček alkoholnega kisa, pa z njim pomivamo tudi tla..

Te tedne ga ojačam še s kako kapljico limonske trave in origana. Z njim smo rekli vsej omari čistil na svidenje. No, edino alkoholni kis in soda bikarbona mu še delata družbo. Sploh sintetičnim, ki pretekla sintetična, ki so nam nevede pospeševala precej nelagodij na koži in dihalih.

350ml pršilka nam služi za približno en teden. On Guard Cleaner koncentrate mi tako služi v ta namen pol leta in glej kako smešno za njega zapravim tedensko. In da ne pozabim da je eko, učinkovit in POCENI.

Doma izdelane naravne tablete za pomivalni stroj.

Ti povem recept, kako z njim lahko pripraviš tablete za pomivalca

Z ljubeznijo, Maja