Eterična olja

Eterična olja – kako svoja prva učinkovito izrabiš?

eterična olja doterra difuzor petal eterična ulja difuser

Za nami je skoraj dva tedna ˝ostani doma˝. Ta čas je, kot sem že pisala, zame na nek način nov, pa tudi ne. Še bolj sem povezana s seboj, še bolj smo se povezali vsi mi in veliko več skupnih ustvarjalnih trenutkov doživljamo. Veliko teh je povezanih z uporabo eteričnih olj.

Zvezek in slušalke v roke, pripravi se na koš osupljivih idej!

Eterična olja – naše dosedanje izkušnje

Ker je toliko reči, ki bi jih rada podelila z vami, sem vam pripravila serijo Live FB video posnetkov, kjer na kratko z vami delim svoja dosedanja znanja in izkušnje z eteričnimi olji. Tokratna serija se poglablja v to, kako lahko svoja prva eterična olja učinkovito izrabiš, še posebno v tem času.

Eterična olja – aromatična uporaba

V prvi seriji z vami delim, kako jih doma največkrat uporabljamo v aromatičen namen. Video posnetek je primeren za vse, ki imate doma vsaj nekaj osnovnih eteričnih olj ali mešanic ali za tiste, ki za njimi šele pogledujete.

Olja pri nas doma shranjujemo v doTerra škatlicah, ki so na voljo v začasni ponudbi. Zelo pa sem vesela, da sem našla Katjo in njene kvačkanine, ki so košarice iz reciklirane bombažne preje. Vse velikosti, oblike ali barve košaric vam ročno izdela glede na želje. Njena ročna dela najdete na tej strani.

Eterična olja – zelena čistila

Tako enostavno, hitro in poceni lahko izdelamo kvalitetna zelena čistila, ki ne škodujejo našim pljučem, koži in splošnemu zdravju in so prijazna nam in našemu okolju. Potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin in kvalitetna eterična olja. Tako si lahko izdelamo vsenamensko čistilo, tablete za pomivalni stroj, čistilni sprej in gel za roke in še in še.

Za vse, ki imate radi predpripravljeno, pa doTerra nudi linijo z netoksičen dom, družino On Guard izdelkov.

Eterična olja – težave in nelagodja

Večina se za prvi nakup resda odloča, ker potrebuje dodatno pomoč pri nelagodjih in težavah. Bodisi na koži, prebavilih, pomanjkanju energije, ob pogostemu slabemu počutju, ne-trdnemu imunskemu sistemu, ob nelagodjih v mišicah in sklepih, nespečnosti..

Kmalu z našimi eteričnimi olji ugotoviš, da te raziskovanje o njih uči o zdravih dnevnih navadah in celostni skrbi zase. Predvsem zdravi prehrani, primernemu gibanju, izboljšanju spanca, soočanju s stresom in izločanju toksinov iz življenjskega okolja (sintetična kozmetika, čistila),.. Čisto na vsakem od teh področij eterična olja in izdelki doTerra nudijo krasno oporo.

In ko si z našimi eteričnimi olji pomagaš, ob upoštevanju vsega res prideš do boljšega vseplošnega počutja, ker se lotiš celostnega pristopa, ki se ukvarja tudi z vzrokom, ne le simptomi.

V videu podelim tudi, kako si lahko pripraviš personificiran rollon.

Drugi video se je dotikal zelenih čistil, od 14. minute dalje topične uporabe na koži in od 34. minute dalje osebne nege.

Eterična olja – osebna nega

Zelo je pomembno, da tudi pri kozmetiki pazimo, kaj dajemo nase, saj je naš največji organ, koža, prav tako pomembna vstopna točka v naše telo. Z eteričnimi olji si lahko pomagaš pri veliko nelagodjih na koži. Prav tako pa z njimi lahko veliko kozmetičnih pripravkov izdelaš sam ali oplemenitiš kremo, losjon, šampon, ki ti ustreza.

Za vse, ki imate radi predpripravljeno, pa doTerra nudi tri obrazne linije, naravno linijo za telo in linijo za lase.

Eterična olja in kulinarika

Nebeški svet arom, vam rečem! Seveda v kulinarične namene in za želeno pripravo napitkov uporabljamo doTerra eterična olja, ki so primerna za interno uporabo. Kako krasne arome prejmemo, nadomestimo zelišča in začimbe, ki jih trenutno nimamo ali ko nimamo ekološke lupinice citrusov.

V videu omenim primerno doziranje in uporabo, da dobimo vse želene aromatične učinkovite eteričnih olj in nepozabne okuse! Predvsem pa veliko namigov za odlične recepte.

Tretji video govori o uporabi primernih doTerra eteričnih olj v namen kulinarike in doTerra prehranskih dopolnilih (od 19. minute dalje).

Eterična olja – interna uporaba

Ob nelagodjih in težavah ima doTerra pripravljena linijo prehranskih dopolnil, ki nam lahko pomagajo k zdravi odzivnosti različnih telesnih sistemov.

Verjamem, da sedaj na doTerra eterična olja gledaš drugače. Če jih že imaš, si zagotovo prejel/a kakšno novo idejo. Če pa potrebuješ nasvet ali si želiš primeren nakup glede na svoje želje in znanje, stopi v stik z menoj. Aktualno mesečno ponudbo promocij pa si vedno lahko ogledaš tukaj.

Vaša Maja Čebašek
041902293
maja@zavsakdom.si