Drobni rituali

Citrusna nebesa | doTerra Tangerine, red Mandarin, Clementine, Lime

doterra citrusi tangerin tangerina lime limeta red mandarin rdeča mandarina clementine klementina

Odlična možnost za vse vas, ki pričenjate dišeče popotovanje ravno ta mesec. Za kulinarično razvajanje, napitke, domača čistila in še veliko drugega!

Recepti s Clementine, Lime in Tangerine

O Tangerini, Clementini in Limeti sem se na svojem blogu že razpisala. S teboj pa sem želila podeliti še nekaj finih receptov, ki jih obožujem.

Clementine

Klementina je odlična pomoč za slajše spanje. Odlična tudi za čistilno noto, lahko v kopeli z muškatno kaduljo (Clary Sage). Nežno čisti kožo in se odlično ujame skupaj s čajevcem. Za napetosti se z majaronom ujame na mišičnem tkivu. Interno v kozarcu z vode pomirja živčni sistem, ujame pa se tudi redčeno v ta namen s copaibo ali baziliko, sploh redčeno na predel nadledvičnih žlez, predvsem, če imate zelo stresno obdobje. Ni naključje, da se nahaja v mešanici Thinker, Motivate in Touch Motivate, Citrus Bliss.

SUMMER BREEZE | difuzor mešanica 
Difuzor ˝napitek˝ za sproščeno večerno vzdušje
1k Coriander
1k Spearmint
1k Bergamot
3k Clementine

ROLLON 10ML
30k klementine in po 10k ostalih, ostalo FCO.
Nanašamo ob večerih na pulzne točke, prsi ali podplate.
Ne uporabljamo na soncu.

Lime

Eterično olje limete ( Citrus aurantifolia) je poleg limone eden najbolj osvežujočih citrusov! Vsi obožujemo njeno aromo! S svežim vonjem vzbuja dobro počutje in velja za vsestranski čistilec, tako v aromaterapiji kot pri izdelavi zelenih čistil. Spodbuja antioksidativno delovanje, torej podpira zdravo odzivnost naravnih procesov telesa za odpravljanje prostih radikalov in s tem podpira naravno delovanje imunskega sistema in dihal. Ceni se ga tudi za uravnavanje čustev. Prav tako pa je odlična pridobitev tudi pri kulinaričnih ustvarjanjih!

VARUH SVETLOBE | difuzor mešanica 
Čiščenje zraka | energetska zaščita.
1k Clary Sage
1k Laurel Leaf
3k Lime

ROLLON 10ML
30k lime in po 10k ostalih dveh, ostalo FCO.
Nanašam na tretje oko, pulzne točke, zatilje, prsi ali podplate.
Ne uporabljam na soncu.

Tangerine

Eden redkih citrusov, ki ne samo, da te dvigne, ampak tudi umirja, preganja žalost, pomaga, ko se nam zdi, da glava ravno ne sodeluje z nogami. Podpira zdravo delovanje naših čistilnih organov, tako da je z namenom vsebovana v namenski mešanici Zendocrine. Krasen tonik za vse naše telesne sisteme.

TROPSKO MORJE | difuzor mešanica 
Strast | kreativnost | samozavest
3k limete
3k tangerine
1k spearmint

ROLLON 10ML
30k limete, 30k tangerine in 10k Spearmint, ostalo FCO.
Nanašam na zatilje, vrat, pulzne točke, zatilje, prsi ali podplate.
Ne uporabljam na soncu.

Red mandarin

Rdeče mandarine na mojem blogu še nisem predstavljala. Pred leti nas je razveselila kot LTO (Limited Time Offer) v Citrus Trio skupaj z Kumkvatom in Sunny Citrus mešanico. Red Mandarin (lupinica), Citrus reticulata velja za najbolj sladek citrus. Odlično se ujame s poprovo meto, drugimi citrusi, sploh v difuzorju. doTerrina se goji in stiska v Braziliji.

Tako lupina kot meso pogosto pridatek solatam. Na nek način je njena kemijska sestava podobna ostalim citrusom, zato deluje očiščevalno in dviga razpoloženje. V čistilih se odlično ujame s Purify.

Vsebuje tudi gama terpenen, ne le limonene. Gama terpenen vsebujejo ponavadi čajevec, kumin, ingver, črnem olju, ta spojina deluje močno čistilno, sploh ko govorimo o mastni koži. Olje zato lahko dodajamo večernemu čistilnemu olju ali kremi, kožo očisti, rahlo tonira in lepo poživi.

Interno podpira zdravo delovanje metabolizma, pomaga pri lepšem izgledu oblin, pomaga pri podpori zdrave ravni krvnega sladkorja in holesterola – v kozarcu vode odlična rešitev.

ADIJO DVOMI | difuzor mešanica
Za pogum, jasno videnje in motivcijo.
1k Fennel,
1k Clementine
1k Red Mandarin
1k Spearmint


ROLLON 10ML
15k vsakega, ostalo FCO.
Nanašam na zatilje, vrat, pulzne točke, zatilje, srčni predel ali podplate.
Ne uporabljam na soncu.

Zakaj citrusi tako dobro podpirajo naše telo?

Že veš?

Citrusi so pogosto dodatek in glavna sestavina napitkom in hrani vsepovsod po svetu! Od limone, pomaranče, do manj znane bergamotke poznamo še veliko različnih vrst citrusov: tangerina, rdeča mandarina, rumena mandarina, zelena mandarina, limeta, grenivka, kumkvat, klementina,..

Grenivko in tangerino skoraj v celoti (v 99%) naravno sestavlja čistilna in razstrupljevalna spojina limonene. Limon vsebuje tudi veliko terpenov. Zaradi limonena so vsi citrusi odlični za pripravek domačih čistil (za recept Vsenamenske čistilne pršilke klikni sem) in zmanjšujejo škodljivi učinek morebitnih toksinov, ki jih lahko najdemo v kupljenih ne-bio izdelkih.

DNEVNI TRIK in ZDRAVI NAMIG | Ko kupiš zelenjavo ali sadje, 
tudi bio, tudi iz domačega vrta, jo v ta namen namoči v
kopel s sodo bikarbona in nekaj kapljicami Lemon ali
drugega citrusnega doTerra eteričnega olja.

Limonene ob internem jemanju po kliničnih študijah podpira tudi zdravo odzivnost celic, imunskega sistema, dihal, prebavnega in presnovnega sistema, jeter, črevesja,.. res neverjeten učinek na velik del naših telesnih sistemov!

Če pogledamo le prebavila, jih v celoti prekriva sluznična membrana, ki je neverjetna bariera med zunanjim in našim telesom. Že uporaba eteričnega olja grenivke podpira zdravo odzivnost te sluznice in peristaltike ter celotnega prebavnega procesa, ki ponese hrano skozi naš prebavni sistem. Absorpcija predelanih hranil se zelo dobro absorbira prav zaradi D-limonena v eteričnem olju. Takšno podporo pa potrebujejo tudi črevesje, jetra in srkanje hranil v črevesju, saj so prav ti procesi zaslužni za zmanjševanje in pravilno naravno odstranjevanje toksinov iz našega telesa.

Za takšno podporo dodajaj 1-3 kapljice Limone, Grenivke ali Tangerine v svojo vodo na dnevni ravni. Če napitku dodaš še stisnjen sok bio sadeža citrusa (vsebuje C vitamin), dobiš celoten sadež in vse njegove dobrodejne učinke!

Pst – sama rada dnevno oplemenitim takšen tudi napitek iz jun-buche ali sveže iztisnjenega kumaričnega soka ali ingverjevega sveže iztisnjenega soka (naribam olupljeno korenino in jo iztisnem čez cedilo).

Več o tomesečni včlanitveni promociji citrusov – jaz ji rečem kar citrusna nebesa – najdeš tukaj!

Z ljubeznijo, Maja Čebašek
041902293
maja@zavsakdom.si

Spremljaj me:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829